DØD: Søndag ble det kjent at Vibeke Skofterud hadde omkommet i en antatt vannscooterulykke like utenfor Arendal. Nå jobber politiet med å avklare dødsårsaken. Foto: Tor Lindseth / Se og Hør
DØD: Søndag ble det kjent at Vibeke Skofterud hadde omkommet i en antatt vannscooterulykke like utenfor Arendal. Nå jobber politiet med å avklare dødsårsaken. Foto: Tor Lindseth / Se og HørVis mer

Vibeke Skofterud er død

- Kan ta flere uker før vi vet dødsårsaken

Politiet opplyser om at det kan ta lang tid å komme til en konklusjon.

Søndag kom den tragiske beskjeden om at den tidligere langrennsstjernen Vibeke Skofterud (38) hadde omkommet i en antatt vannscooterulykke utenfor Arendal, sør i Norge. Det var idrettsheltens kjæreste Marit Stenshorne (44) som meldte henne savnet, da hun ikke dukket opp på hytta på Tromøya.

Vibeke ble funnet på en holme på øya St. Helena i 11:30-tiden søndag formiddag, og ble erklært død på stedet av en lege. Familien ble kort tid etter orientert, og rundt 14:30 opplyste politiet i en pressemelding om at det var Skofterud som hadde omkommet.

1980-2018: Vibeke Skofteruds liv i bilder. Video: Bjørn Langsem / NTB / Scanpix Vis mer Vis mer

Politiet var søndag på stedet for å gjennomføre tekniske undersøkelser. Overfor NRK opplyser de om at det kan ta flere uker før de vet hva som virkelig skjedde natt til søndag.

- Flere uker

- Vi gjør tekniske undersøkelser av vannscooteren, av stedet og av avdøde. Vi avhører også vitner, sier Bård Austad, leder for felles operativ enhet i Agder politidistrikt, til statskanalen.

Han forteller videre at det er mange undersøkelser de må gjennomføre før de kan konkludere noe sikkert med hva som forårsaket den tragiske ulykken. De har blant annet fraktet den rød vannscooteren med seg for å gjennomføre tekniske undersøkelser.

Hele prosessen kan ta tid, da både den omkomne og scooteren skal undersøkes. Havarikommisjonen skal også kobles på saken, for å finne en årsakssammenheng.

- Jeg tror dette kan ta lang tid på grunn av omfanget av undersøkelsene, sier han, og fortsetter:

- Mest sannsynlig flere uker. Men hovedbildet er at dette er en ulykke uten noen andre involverte enn Skofterud, sier Austad.

Kjæresteparet hadde feriert på en hytte på Tromøya i Arendal siden fredag, og skulle etter planen være der i to uker. Vibeke og Marit hadde tilbrakt lørdagskvelden ved Pollen i sentrum av Arendal, der flere kjente artister spilte under festivalen Canal Street.

På Instagram la den meritterte idrettsprofilen ut flere videoer, blant annet av seg selv og kjæresten som kjørte vannscooteren i retning Arendal.

DELTE SOMMERBILDER: Kvelden før Vibeke Skofterud omkom i en vannscooterulykke, delte hun bilder på sin story på Instagram. Foto: Privat
DELTE SOMMERBILDER: Kvelden før Vibeke Skofterud omkom i en vannscooterulykke, delte hun bilder på sin story på Instagram. Foto: Privat Vis mer

«På vei til Pollen», skrev hun, etterfulgt av en smilende emoji med hjerteøyne.

Det skal ha vært på vei hjem igjen at ulykken fant sted. Da flere medier søndag besøkte området Vibeke ble funnet død i, kunne man tydelig se røde merker på svaberget etter kjøretøyet.

- Min elskede

Søndag ble en tung dag for Vibekes mange venner, tidligere kolleger og familie. Kondolansene har strømmet på i sosiale medier og i pressen. Marit Stenshorne valgte å bryte tausheten kort tid etter at budskapet ble kjent offentlig.

I et innlegg på Instagram tok hun farvel med sin kjære.

«Vibeke, du er min store kjærlighet, min kjæreste, min elskede, min helt, min mentor og bestevenn. Vi sa: Vi to for alltid. Vi skulle jo bli gamle og krokete sammen. Det kommer til å bli så trist og vanskelig uten deg. Du gav meg så mye positivitet, takknemlighet, latter, glede, kunnskap og kjærlighet. Elsker deg», skrev Stenshorne i meldingen.

Talsmann for familien, Pål Tømmerhoel, fortalte til Dagbladet at det er en sorgfull og knust familie som nå må fortsette uten henne.

- Familien har mottatt beskjeden med sjokk og sorg. Det er noe man er helt uforberedt på. De er knust over tapet. Det som skulle bli en fin sommerdag, endte med den verst tenkelige beskjeden, sa Tømmerhoel til Dagbladet.

- Nå tar de vare på hverandre, det trenger de tid til. Den personen som sto dem nærmest, har forsvunnet. De prøver å sette et bein foran det andre, og håper at sola går opp i morgen, enda det ser mørkt ut.

Flere norske kjendiser kom i går med sine kondolanser. En av dem er håndballspiller Camilla Herrem (31), som på Instagram skrev at hun vil huske Vibeke som «sprudlende, smilende og alltid positive».

Skistjernen Petter Northug (32) var også blant de mange som kom med sine kondolanser i etterkant av dødsfallet.

- Ufattelig trist å høre at Vibeke Skofterud er borte. Vi hadde mange morsomme år sammen på landslaget. En skikkelig fargeklatt og ikke noen A4-person. Mine tanker går til hennes nærmeste. Hvil i fred, Vibeke, skrev Northug på Facebook.

Det er tydelig at Vibeke Skofterud vil bli savnet av mange. Som golfspiller Suzann «Tutta» Pettersen skrev på Instagram:

«Ufattelig trist å høre at verden har mistet et så fantastisk menneske som deg! En jente med mer tæl og humør skal en lete lenge etter! Tusen takk for all glede og latter du har gitt!»

LES OGSÅ: - Det er ufattelig trist

- Han synes det er vanskelig å se på

- Han synes det er vanskelig å se på

Viser frem babyen for første gang

Viser frem babyen for første gang

Avviser PR-stunt

Avviser PR-stunt

- Skilsmissen kan koste Adele halve formuen

- Skilsmissen kan koste Adele halve formuen

- Skilles ni måneder etter bryllupet

- Skilles ni måneder etter bryllupet

Dette har de aldri gjort før

Dette har de aldri gjort før

Hyller samboeren etter fødselen

Hyller samboeren etter fødselen

Nå skal de snakke ut på TV

Nå skal de snakke ut på TV

Delte bilde fra hemmelig norgesferie

Delte bilde fra hemmelig norgesferie

Notorisk mediesky. Dette vet vi om Danmarks rikeste

Notorisk mediesky. Dette vet vi om Danmarks rikeste

Østfolding vant vanvittige 89 millioner!

Østfolding vant vanvittige 89 millioner!

Annonsørinnholdfra NORSK TIPPING

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder

Ellos rabattkoderLensway rabattkoderApollo rabattkoderRoom21 rabattkoderSportamore rabattkoder
Postadresse
Boks 1184 Sentrum, 0107 Oslo
Besøksadresse
Karvesvingen 1, 0579 Oslo
Sentralbord
21 30 10 00
Ansvarlig redaktør
Ulf André Andersen
Redaktør seher.no
Jonas Jørstad
Utgiverselskap
Aller Media AS
Powered by
Labrador CMS
Tips oss på sms 2255