Sara Emilie Tandberg om flystreiken:

Kan koste 100 000 kr

- Det er veldig vanskelig, sier Sara Emilie Tandberg.

SPENT: Sara Emilie Tandberg skal etter planen ut på reise midt i flystreiken, og er spent på om den kostbare ferien ryker eller ei. Foto: Skjermdump/Instagram
SPENT: Sara Emilie Tandberg skal etter planen ut på reise midt i flystreiken, og er spent på om den kostbare ferien ryker eller ei. Foto: Skjermdump/Instagram Vis mer
Publisert

Forrige uke ble det kjent at flere flyteknikere ble tatt ut i streik. Bakgrunnen for streiken har vært flyteknikernes krav om 60 kroner mer per time, et lønnskrav NHO Luftfart mener er urealistisk høyt. Per nå har ingen av partene kommet fram til en enighet.

Som følge av streiken, i kombinasjon med passkrisen, har det oppstått kaos på flere flyplasser, og reiseglade nordmenn kan nå risikere å ikke få reist eller dratt på sommerferie.

Influenser Sara Emilie Tandberg (29) er blant dem som er bekymret for at hun kanskje må droppe flere reiser til utlandet. Det var Telemarksavisa som først omtalte saken.

RUMPE: Sara Emilie Tandberg er en av «Bloggerne»-profilene, vi tok en prat med henne om blant annet hvilket innlegg som har skapt mest reaksjoner. Video: Steffen Pettersen Vis mer

- Det er vanskelig

Per nå overøses flere med meldinger fra flyselskaper om at fly blir kansellert. Både NHO og NHO Luftfart har varslet lockout i konflikten med flyteknikerne fra natt til søndag 26. juni, dersom de ikke finner en løsning. Det betyr at flyteknikere som så langt ikke er tatt ut i streik, heller ikke kan jobbe.

Tandberg risikerer nå at flyreisen til både Italia og Spania kan bli kansellert.

Etter planen skal hun først reise til Italia på «glamping» lørdag morgen sammen med barna. Turen er planlagt for lenge siden, men nå risikerer de - i likhet med mange andre - at flyet ikke går.

REISE: Sara Emilie Tandberg og barna er blant flere som kan bli rammet av flystreiken. Foto: Privat
REISE: Sara Emilie Tandberg og barna er blant flere som kan bli rammet av flystreiken. Foto: Privat Vis mer

- Det blir jo kansellert fly hver eneste dag, så man vet jo ikke hvordan det blir før selve dagen. Jeg håper jo at det ordner seg, men har foreløpig ikke hørt noe mer om reisen, så vi får bare vente og se, forteller hun til Dagbladet, og fortsetter:

- Kommer du til å få erstatning dersom reisen ikke blir noe av?

- Nei, det er det som er vanskelig. Jeg har bestilt fly med Norwegian og «glampingen» i Italia separat, så jeg får ikke oppholdet dekket. Det er jo synd for alle som befinner seg i samme situasjon. Jeg synes også det er kjedelig å ikke kunne få pengene tilbake engang.

SLUTT: Influenser Sara Emilie Tandberg og samboeren Robin flyttet fra hverandre etter nesten ti år som kjærester. Video: Steffen Pettersen/ TV 2 Vis mer

- Jeg tror man får dekket opp til 6000 kroner fra flyselskapet på billetten. Men det hjelper ikke hvis du ikke får noe tilbake på det som koster mest. Det er jo ikke veldig gunstig, legger hun til.

- Hvor stort beløp er det snakk om at du risikerer å miste?

- Til sammen ligger det nok på rundt 100 000 kroner, inkludert reisen til Spania. Da er det snakk om fly, opphold og reiser med barn.

SLUTT: Influenser Sara Emilie Tandberg og samboeren Robin flytter fra hverandre etter nesten ti år som kjærester. Video: Steffen Pettersen/ TV 2 Vis mer

Utsatte reise

29-åringen følger opp med at hun har fått tips fra flere følgere om at hun kan kjøre nedover istedenfor. Det er hun imidlertid bestemt på at ikke kommer til å skje.

- Det hjelper ikke å ta en bil og kjøre ned, og det tar jo lang tid. Barna mine er for bilsyke, også har man jo booket de datoene man har og innen man kommer dit er jo halve ferien borte, sier hun.

Til tross for streiken, vil ikke 29-åringen tenke negativt før turen eventuelt blir kansellert. Det er riktignok barna hun tenker mest på, siden de har gledet seg mye.

FERDIG: Martine Lunde røper hvorfor hun ikke er med i den nyeste sesongen av «Bloggerne». Vis mer

Reisen til Italia skulle egentlig ha funnet sted for to år tilbake. Men det samme året familien skulle reise, meldte coronapandemien sin ankomst. Siden har ferieturen vært utsatt.

- Vi har jo så klart gledet oss veldig. Samtidig forstår jeg også behovet for streik og at det er det som må til noen ganger, det har jeg respekt for. Men så synes jeg jo at det fortsatt skal få være lov til å si at det er kjedelig da, hvis man mister turen sin.

LES OGSÅ: Karianne Vilde Wølner: Avslører babynyhet

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer