Eva Weel Skram:

Kan ikke snakke før til jul

Må holde kjeft.

SNAKKEFORBUD: Eva Weel Skram har fått en polypp på stemmebåndet, og skriver til fansen på Instagram: «PS: nå har jeg ikkje snakket på over en uke - planen er å ikke snakke før til jul». Foto: NTB scanpix Foto: Anita Arntzen / Dagbladet
SNAKKEFORBUD: Eva Weel Skram har fått en polypp på stemmebåndet, og skriver til fansen på Instagram: «PS: nå har jeg ikkje snakket på over en uke - planen er å ikke snakke før til jul». Foto: NTB scanpix Foto: Anita Arntzen / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Se og Hør): Popartisten Eva Weel Skram (31) har fått betennelse på stemmebåndet og må derfor utsette turneen og forandre på konsertdatoer.

Legen har ikke bare gitt henne syngeforbud, men artisten opplyser selv på Instagram at hun også har fått snakkeforbud, ikke bare et lite midleritidig et - men helt frem til jul.

- Det er sykt vanskelig, men dette skal jeg klare, skriver hun på sin Instagram-profil.

ENDRING I HØST-TURNÉEN OG TALEFORBUD I HEIMEN: Dei 2 siste åra har vært heilt fantastiske, med fulle konsertsalar landet rundt, festivalar, TV-program og ikkje minst - eg har fått gleda av å treffe tusenvis av nydelege publikum over heile landet! Det har vore mykje jobbing - kvar veke har me spelt konsertar, jobba i studio, skreve låtar og møtt nye folk. Det har vært veldig gøy, men har òg tatt på. Her om dagen fekk eg beskjed om at eg har ein polypp på stemmebandet. Ikkje veldig dramatisk i seg sjølv og kanskje ikkje det verste i verden, men absolutt det verste i min verden: for legen råda meg til å helst ikkje å synge/snakke i tida framover. Det passar jo veldig dårleg når ein skal ut på lang turné!!! Konklusjonen er likevel at eg må gi stemma litt meir kvile enn planen var. Derfor må me flytte nokre av konsertane me skulle spele i haust til litt seinare. Ikkje alle, men dei konsertane som ligg i enden av kvar periode, slik at stemma får tatt seg inn igjen til neste runde. Eg er veldig lei for at det blir sånn enkelte stader, tru meg, dette tek eg ikkje lett på.😢Men eg håpar folk forstår, og at dåke framleis vil komme på konsert når me kjem tilbake til plassane det gjeld neste år!❤️ Sjå bildet under for full oversikt over hvilke konserter som framleis blir i høst, og hvilke som er flytta(med ny dato)⬇️⬇️⬇️ PS: no har eg ikkje snakka på over ei veke🤐 planen er å ikkje snakke før til jul💪🏻 berre synge/snakke på konsert, og være heilt stille i mellomtida! Det er sjukt vanskelig, men dette SKAL eg klare!!!!!

A post shared by Eva Weel Skram (@evaweelskram) on

Hun forteller at de to siste årene har vært helt fantastiske, med fulle konsertsaler landet rundt, festivaler og TV-program. Det har tydligvis tært på stemmen.

- Nå har jeg ikke snakket på over en uke, planen er å ikke snakke før til jul - bare synge/snakke på konserter, og være helt stille i mellomtiden, skriver hun.

I BAND MED MANNEN: Eva Weel Skram og ektemannen Thomas Stenersen. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
I BAND MED MANNEN: Eva Weel Skram og ektemannen Thomas Stenersen. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer

- Det verste i min verden

Det var etter et besøk hos legen hun fikk påviset en polypp på stemmebåndet.

- Her om dagen fikk jeg beskjed om at jeg har en polypp på stemmebandet, skriver hun:

- Ikke veldig dramatisk i seg selv og kanskje ikke det verste i verden, men absolutt det verste i min verden. Det passar jo veldig dårleg når en skal ut på lang turné, skriver hun.

Er veldig lei seg

En polypp er en utvekst, i dette tilfellet på stemmebåndene som kan være framkalt av overanstrengelse. Polypper en en hevelse, en betennelse, som kan ramme alle slimhinner i kroppen. De kan forsvinne og trekke seg tilbake, eller opereres bort.

GLEDET SEG: Eva & the Heartmaker snakket om sin nye plate i 2013. Video: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer Vis mer Vis mer Vis mer

Forrige helg åpnet Eva Weel Skram høstturnen i et fullsatt Sentrum Scene i Oslo. Framover må hun flytte på flere konserter. Det beklager hun overfor fansen.

- Jeg er veldig lei for at det blir sånn enkelte steder, tro meg, dette tar jeg ikke lett på. Men jeg håper folk forstår, og at dere fremdeles vil komme på konsert når vi kommer tilbake til plassene det gjelder neste år, skriver hun. «»

RØRT: Jørn Hoel opptrer på Eva Weel Skrams dag på «Hver gang vi møtes» med låten «Superhero». Det Eva ikke vet er at Jørn Hoel har invitert kjæresten hennes til å spille gitar på låta. Vis mer Vis mer Vis mer

Mistet ringen

Stemmen er imidlertid ikke det eneste Eva har mistet den siste tiden.

Artisten har vært godt gift med bandkollega Thomas Stenersen (35) i over ni år, og de to har sønnen William (1) sammen.

Under en fotoshoot med magasinet Kamille tidligere i år, ble imidlertid kanskje det fremste symbolet på ekteskapet borte:

Weel Skram klarte nemlig å miste gifteringen sin under foto-oppdraget. Det røpet hun selv i et innlegg på Instagram forrige uke.

Der forteller 31-åringen at hun skulle bruke noen ringer fra norske Hasla under fotograferingen, men at det gikk vel kjapt for seg da hun byttet ut gifteringen med designersmykkene.

- Så dersom noen tilfeldigvis finner en enkel gullring nede på svabergene på Ingierstrand i Oslo, og det står «Din Thomas, 30.08.08» inni, så vet dere hvem eieren er. Det var 9 fine år med ringen, men forhåpentligvis blir det enda flere uten, skrev artisten.

Eva Weel Skram og Thomas Stenersen er for øvrig mer enn ektefolk og småbarnsforeldre. De har også spilt sammen som duoen «Eva & The Heartmaker» i en årrekke, og har mye erfaring med å samarbeide som musikere.

LES OGSÅ: Carola ble utsatt for overgrep som 11-åring

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer