Skoleskyting i Texas:

- Kan ikke puste ut

Flere kjendiser viser sin støtte etter skoleskytingen i Texas.

STØTTE: Matthew McConaughey kommer med en kraftig oppfordring etter skoleskytingen i Texas som skjedde tirsdag. Foto: REX / Shutterstock / NTB
STØTTE: Matthew McConaughey kommer med en kraftig oppfordring etter skoleskytingen i Texas som skjedde tirsdag. Foto: REX / Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tirsdag ble USA rammet av en masseskyting igjen. Denne gangen var åstedet på barneskolen Robb Elementary School i Uvalde i Texas. Det er 18 år gamle Salvador Ramos som er den antatte gjerningsmannen.

Hittil er det 19 elever og to voksne som er bekreftet døde. Læreren Eva Mireles er blant dem som ble skutt og drept, det bekrefter tanten hennes Lydia M. Delgado, ifølge NBC News.

Etter den grufulle skoleskytingen har flere kjendiser nå tatt til sosiale medier for å vise sin støtte til familiene som har blitt berørt, samt kommet med en tydelig oppfordring om at det må skje en endring.

ANMELDT: «Farmen-kjendis»-vinner Isak Dreyer er anmeldt av dyreorganisasjonen NOAH etter å angivelig ha bedrevet selfangst med spyd. Selv benekter han dette. Video: Instagram Vis mer

- Må ta et dypere blikk

Skuespiller Matthew McConaughey (52), som selv kommer fra Texas, har delt et langt og utfyllende innlegg på Instagram. Der oppfordrer han alle amerikanere til å gå sammen og sørge for at det blir gjort endringer.

«Nok en gang har vi på tragisk vis bevist at vi ikke klarer å være ansvarlige for rettighetene som vår frihet gir oss, skriver han innledningsvis på Instagram, og fortsetter:

«Den sanne oppfordringen til handling nå er at hver amerikaner skal ta et lengre og dypere blikk i speilet og spørre seg selv: Hva er det vi virkelig setter pris på? Hvordan reparerer vi problemet? Hva kan vi individuelt endre i dag, for å bevare en sunnere og tryggere nasjon, stat og nabolag i morgen? Vi kan ikke puste ut igjen, komme med unnskyldninger og akseptere disse tragiske realitetene som skjer».

Avslutningsvis legger han til at dette er en epidemi som han mener kan kontrolleres, og at alle må gjøre bedre slik at ingen flere foreldre skal oppleve det foreldrene i Uvalde nettopp gjorde.

Skuespiller og artist Selena Gomez (29), er i likhet med McConaughey, også fra Texas. Hun legger heller ikke skjul på at hun er knust etter skoleskytingen, og mener at det må skje en endring.

DEMONSTRERER: En kvinne rev av seg kjolen i protest på den røde løperen i Cannes fredag 20. mai. Video: Reuters / AP Vis mer

- I dag, i min hjemstat Texas, ble 18 uskyldige skoleelever drept mens de bare prøvde å få en utdannelse. En lærer ble drept mens hun gjorde jobben sin; en uvurderlig, men dessverre en jobb som ikke er så verdsatt. Hvis barn ikke er trygge på skolen, hvor er de trygge?, skriver Gomez.

Tett på følger hun opp med enda en Twitter-melding som lyder følgende:

- Det er så frustrerende og jeg er ikke sikker på hva jeg skal si lenger. De som har makten må faktisk endre lovene for å forhindre disse skytingene i fremtiden, legger hun til.

VINNERE: Ukrainske «Kalush Orchestra» gikk av med seieren i årets Eurovision Song Contest. Nå har de gitt ut musikkvideoen, som er spilt inn i noen av de hardest krigsrammede områdene i landet. Vis mer

- Fylt av raseri og sorg

Artisten Taylor Swift (32) er også blant kjendisene som nå viser sin støtte og medfølelse til både venner og familie etter den tragiske hendelsen.

- Fylt av raseri og sorg, og så knust over drapene i Uvalde. Også av Buffalo, Laguna Woods (skytingen, red.anm.) og så mange andre, er blant det hun skriver på Twitter.

Også basketballspilleren LeBron James (37) har vist sin støtte på Twitter, hvor han skriver at han ber for familiene som har mistet sine nære og kjære i skoleskytingen.

- Mine tanker og bønner går til familiene som har mistet sine nære og kjøre på grunn av skytingen på Robb Elementary School i Uvalde, TX! Nok er nok!!!, tvitrer han, og legger til:

- Dette er barn og vi fortsetter å sette dem i en skadelig posisjon på skolen. Altså seriøst «PÅ SKOLEN» der det skal være tryggest!

Kort tid etter skrev han også at det må skje en forandring, og at han ber alle barn som i disse dager går på skolen. I likhet med James uttrykker også skuespilleren Chris Evans (40) på Twitter at nok er nok.

Se flere reaksjoner nedenfor:

LES OGSÅ: - Han knuste hjertet hennes

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer