Prins Harry og hertuginne Meghan:

- Kan ikke løpe fra det

Prins Harry er usedvanlig ærlig om livet som småbarnsfar i den spesielle situasjonen verden befinner seg i.

NYE TIDER: Hertugparet av Sussex befinner seg for tiden i Los Angeles, der de - i likhet med alle andre - isolerer seg. Det kan tidvis være krevende, forteller prinsen. Foto: NTB scanpix
NYE TIDER: Hertugparet av Sussex befinner seg for tiden i Los Angeles, der de - i likhet med alle andre - isolerer seg. Det kan tidvis være krevende, forteller prinsen. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert

Det er ikke sikkert at prins Harry (35), hertuginne Meghan (38) og deres elleve måneder gamle sønn Archie lever noe annerledes nå enn de ville gjort uten en global pandemi i bildet. I slutten av mars trakk de seg tilbake fra sine offisielle plikter, til fordel for et mer privat liv uten dronningens krav hengende over dem.

GODT HUMØR: Hertuginne Meghan og prins Harry smilte til de fremmøtte da de viste seg offentlig for første gang på flere uker. Video: Vilde Holta Røssland Vis mer

Nå bor de i Los Angeles, og er, i likhet med resten av byen, pålagt restriksjoner hva gjelder bevegelse og omgang med andre. Derfor nyter den lille familien all den tiden de nå får sammen. Det er derimot ikke «bare bare» å være innelåst med kona og en baby. Det kunne den britiske prinsen selv avsløre nylig, da han deltok på en videokonferanse.

People skriver at prinsen nylig deltok i en samtale med foreldre og pleiere fra Storbritannia, som alle jobber med dødssyke barn. I tillegg var lederen av WellChild med, en organisasjon Harry har vært beskytter for i over et tiår. I Storbritannia har corona-situasjonen lenge vært prekær, med store antall dødsfall hver dag.

- Kan ikke løpe

Derfor er det også muligens åpenbart at deler av samtalen prinsen hadde ikke var spesielt lystig. Han takket alle for arbeidet de gjorde, og fortalte at han håpet smitten ville dø ut snart. Samtidig kunne han også dele litt om hvordan situasjonen for ham er akkurat nå.

- Det skjer jævlig mye positivt samtidig, og bare det å kunne ha familietid - så mye familietid - får en nesten til å lure på om man skal ha dårlig samvittighet for all den tiden man tilbringer med de nærmeste, sa han, og fortsatte:

- Man må nyte de øyeblikkene der man ligger på gulvet og ruller rundt av latter. Så, en halvtime senere, kanskje en dag senere, kommer det til å skje noe som du må håndtere og ikke kan løpe fra, delte han om karantenesituasjonen i Los Angeles.

Lille Archie har ikke, som offentligheten har fått nyss om, noen underliggende sykdommer eller er i risikogruppen. Likevel passer de på at han holder seg unna andre i denne perioden. Prinsen fortalte i sendingen at han ikke kunne forestilt seg å ha flere barn akkurat nå, som mange av de andre i samtalen har.

I LOS ANGELES: At paret nå har bosatt seg i USA har inspirert gatekunstnerne. Dette verket av prins Harry i en hettetrøye med corona-vennlig trykk er satt opp i den amerikanske storbyen. Foto: NTB scanpix
I LOS ANGELES: At paret nå har bosatt seg i USA har inspirert gatekunstnerne. Dette verket av prins Harry i en hettetrøye med corona-vennlig trykk er satt opp i den amerikanske storbyen. Foto: NTB scanpix Vis mer

- Å ha et barn på elleve måneder er mer enn nok, fortalte han.

Han var derimot veldig bevisst på at han visste at det var flere der ute som hadde det mye verre enn han, og at alle trolig opplever det samme nå - men likevel på unike og rare måter.

- Det handler om moral. (...) Selvfølgelig har man en frykt for hva som kan skje, men mye annet i verden er utenfor vår kontroll, og man innser plutselig hvor små vi alle er når alt kommer til alt, sa han.

ÅPNER OPP: Hertuginne Meghan åpner opp om hvordan det har vært å få barn og gifte seg i offentlighetens søkelys. Video: ITV. Reporter: Ingebjørg Iversen / Rød Løper Vis mer

Nytt prosjekt

Hertugparet har dessuten nok av egne ting å gjøre i denne tiden som holder dem opptatte. I starten av april ble det kjent at de ønsket å opprette en ny stiftelse - «Archewell».

Britiske medier skrev at hertugparet har uttalt at de ønsker at stiftelsen skal bidra til å «gjøre noe med mening, noe som betyr noe».

Stiftelsens navn, Archewell, lyder kjent. Og det er det, også. Meghan og Harrys sønn heter nemlig Archie, og duoen har i en uttalelse gjengitt av People forklart bakgrunnen for hvorfor stiftelsen heter nettopp det.

TALE: Prins Harry forteller at han og hertuginne Meghan følte at de ikke hadde noen annet valg enn å forlate den kongelige familien. Video: Instagram / Sussexroyal Vis mer

«Før SussexRoyal kom ideen om «arche», det greske ordet som betyr «kilde til handling». Vi koblet dette konseptet til den veldedige organisasjonen vi håpet å bygge en dag, og det ble inspirasjonen for navnet til sønnen vår. Å gjøre noe av mening», het det i Harry og Meghans uttalelse.

Duoen har tidligere fremmet sine veldedige engasjementer gjennom Instagram-brukeren SussexRoyal, men denne er ikke lenger i bruk nå som familien har startet sitt nye liv.

Archewell er imidlertid ikke lansert ennå, mye på grunn av den pågående coronapandemien - som rammer flere land hardt om dagen.

Hertugparet påpekte at deres fokus nå er å støtte de tiltakene som blir gjort for å takle pandemien, men at de delte informasjon om stiftelsen i og med at nyheten allerede var kjent.

- Vi følte oss nødt til å dele historien om hvordan dette kom til, og vi gleder oss til å lansere Archewell når tiden er inne, sa de.

LES OGSÅ: Uttaler seg for første gang om datteren

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer