Jane Fonda:

- Kan ikke ha sex igjen

Jane Fonda har lagt de erotiske dagene bak seg.

ÅPNER OPP: Den amerikanske skuespilleren Jane Fonda er kjent for sine artige og treffende uttalelser. Nå har 82-åringen valgt å åpne seg om sexlivet sitt, eller mangelen på sådan. Her poserer hun med Miley Cyrus på rød løper i 2015. Foto: Jim Smeal/REX, NTB
ÅPNER OPP: Den amerikanske skuespilleren Jane Fonda er kjent for sine artige og treffende uttalelser. Nå har 82-åringen valgt å åpne seg om sexlivet sitt, eller mangelen på sådan. Her poserer hun med Miley Cyrus på rød løper i 2015. Foto: Jim Smeal/REX, NTB Vis mer
Publisert

Få damer i Hollywood kan sies å ha oppnådd like høy kjendisstatus som Jane Fonda. Hun har bikket 82 år, og ligger på ingen måte på latsiden, selv om hun kanskje huskes best for noen av sine første roller på 1960- og 70-tallet.

Likevel kjenner nok folk flest henne i dag for hennes drøye humor, friske uttalelser og politiske engasjement. Så sent som i oktober i fjor ble stjernen faktisk arrestert, etter at hun hadde deltatt på en klimademonstrasjon utenfor Capitol Hill i Washington D.C.

ALDERSFORSKJELL: I «Ex and the City» får vi være med når Monica «Moccababe» Gaustad drar på date med 20 år yngre Marius. Reporter: Thea Hope. Video: Julie Easter/ Dplay/ Rød Løper Vis mer

Uttalelsene kommer fortsatt som perler på ei snor fra 82-åringen. For et par år siden fortalte hun åpent at hun mente sexlivet ble bedre med årene, fordi eldre kvinner vet hva de vil ha. Nå har hun derimot angivelig «stengt sjappa».

- Trenger ikke nå

På besøk hos Ellen DeGeneres kunne veteranen nemlig fortelle at hun ikke vil kaste seg rundt i grisebingen mer.

- Jeg er gammel og har hatt så mye sex. Jeg trenger det ikke akkurat nå fordi jeg er for opptatt, sa hun i programmet, på spørsmål om et aktivt sexliv var en av grunnene til at hun holdt seg såpass ung.

PENSJONERT: Selv om Jane Fonda fortsatt jobber aktivt, har hun bestemt seg for å legge sexlivet på hylla. Her er hun fotografert tidligere i oktober. Foto: TED / AFP, NTB
PENSJONERT: Selv om Jane Fonda fortsatt jobber aktivt, har hun bestemt seg for å legge sexlivet på hylla. Her er hun fotografert tidligere i oktober. Foto: TED / AFP, NTB Vis mer

Eksmannen hennes Ted Turner pleide å si at «om man venter for lenge, så vokser det over». Den uttalelsen sier hun seg enig i nå, rundt 20 år etter at hun og ektemannen gikk hver til sitt.

- Jeg tror han har rett. Jeg tror ikke jeg kan ha sex igjen, selv om jeg hadde villet det.

Turner var hennes tredje ektemann, men på ingen måte hennes tredje seksualpartner. Hun har gjennom hele sin offentlige karriere vært åpen om seksualitet, noe hun har et uttalt avslappet forhold til. I intervjuet hos DeGeneres røper hun blant annet at noe av det hun angrer mest på her i livet, er at hun ikke lå med Marvin Gaye.

TOK GREP: Bettina Buchanan og Maria Moen forteller at produksjonen måtte ta en prat med dem under «Paradise Hotel»-innspillingen. Video: Viaplay / Rød Løper Vis mer

Hun var på tidspunktet gift med sin andre ektemann, Tom Hayden, og stilte til valg som senator. I den forbindelse møtte hun flere musikere som hun gjerne ville at skulle opptre for å støtte kandidaturet hennes.

- Marvin spurte om han kunne møte meg på en bar, og det gjorde vi. Så var han plutselig der, herregud. Vi hadde en lang prat, og det var tydelig at det kunne ha skjedd om jeg ville, men jeg var jo som kjent gift, sier hun og sukker.

DEN GANG DA: Jane Fonda er og forblir et Hollywood-ikon. Her er hun fotografert i 1967, i forbindelse med en filmrolle. Foto: AP, NTB
DEN GANG DA: Jane Fonda er og forblir et Hollywood-ikon. Her er hun fotografert i 1967, i forbindelse med en filmrolle. Foto: AP, NTB Vis mer

Fonda er for tiden singel. Hennes siste forhold var med den amerikanske produsenten Richard Perry, men de gikk hver til sitt i 2017. Allerede for noen år siden uttalte Fonda at «det var stengt der nede», en avgjørelse hun tydeligvis har stått sterkt ved.

Men selv om hun tilsynelatende har lagt sexlivet på hylla, har det altså ikke vært mangel på ærlige uttalelser om det verken tidligere eller nå.

Tilfredsstillende

I 2018 snakket hun, som nevnt, åpent om hvordan det med årene har blitt bedre for henne rent seksuelt.

- For kvinner blir det bedre fordi vi kjenner kroppene våre bedre. Vi vet hva vi trenger og hva vi liker, og er mindre redde for å be om det, sa hun til News, og la til:

- Det er også bra at menn har en tendens til å bremse litt ned etter hvert som de blir eldre.

AVSLØRER: Gwyneth Paltrow deler en nokså saftig nyhet fra soverommet. Reporter: Celina Morken Vis mer

Fonda forklarte nemlig at det er en rekke faktorer som endrer seg jo eldre man blir.

- Man vil at belysningen skal endres. Lys er viktig. Vi pleier å tenne stearinlys og jeg har som regel med meg et rødt skjerf som jeg kan legge over lampa. Mørket er bra, sa hun.

I 2012, da hun var 74 år gammel, fortalte hun at hun den gang var svært tilfreds med sitt intime liv.

Det var etter at hun møtte Perry at seksuallivet hennes fikk en ny dimensjon, ifølge henne selv.

- Som 74-åring, har jeg aldri hatt et så tilfredsstillende sexliv. Jeg hadde så mange hemninger da jeg var ung, og ante ikke hva jeg virkelig brant for, sa hun den gang, ifølge US Weekly, og fortalte videre:

- Jeg har aldri kjent ekte intimitet med en mann før. Det var noe jeg hadde lyst til å oppleve før jeg døde, og det skjedde endelig med Richard. Jeg føler meg helt sikker sammen med ham. Når vi elsker, er det som om jeg kan se han, slik han var for 30 år siden.

LES OGSÅ: Får refs for utseende

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer