Christina Applegate:

- Kan ikke gå uten stokk

Deler åpenhjertig om den alvorlige sykdommen.

SYK: Christina Applegate fikk diagnosen midt i innspillingen av den populære Netflix-serien. Foto: Ouzounova/Splash / SplashNews.com/NTB
SYK: Christina Applegate fikk diagnosen midt i innspillingen av den populære Netflix-serien. Foto: Ouzounova/Splash / SplashNews.com/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Christina Applegate (50) har gått gjennom en rekke helseutfordringer i livet sitt. Skuespilleren, som de siste årene har vært aktuell i Netflix-serien «Dead to me» som enken Jen Harding, ble i 2008 diagnostisert med brystkreft.

I den forbindelse fjernet hun begge brystene, og noen år senere oppdaget hun at hun hadde det mye omtalte BRCA-genet. Det førte til at hun også valgte å fjerne både eggstokker og egglederne sine, i likhet med skuespiller Angelina Jolie (47).

I 2021 gikk Applegate på nok en helsesmell og fikk diagnosen MS, altså multippel sklerose. Ifølge Helsedirektoratet er det en alvorlig sykdom som hovedsakelig rammer unge voksne.

Overfor New York Times letter nå «Dead to me»-skuespilleren på sløret om hvordan det er å leve med diagnosen.

Shabana Rehman gjester «Lindmo», der hun kan fortelle om oppløftende nyheter om kreftsykdommen. Video: NRK Vis mer

Har gått opp 18 kilo

Applegate forklarer at hun kjenner sykdommen på kroppen. Hun sier også at det er første gang omverdenen ser henne slik som hun er nå.

- Jeg har gått opp 18 kilo og kan ikke lenger gå uten stokk. Jeg vil at folk skal vite at jeg er klar over det, sier hun.

50-åringen fikk diagnosen midt i innspillingen av «Dead to me», noe som førte til at produksjonen bestemte seg for å ta en pause. De ønsket at Applegate skulle få medisin som kunne kurere MS.

KJØRER VILT: Even kjører offroad mens han er i Burn-Camp. Reporter: Svend Aage Madsen Klipping: Jakob Geir Grimsmo Vis mer

- Vil aldri bli «helt bra»

Skuespilleren er imidlertid tydelig på at det ikke er mulig å kurere MS.

- Det kommer ikke til å bli bedre. Jeg kommer aldri til å akseptere det, sier hun og legger til.

- Jeg vil aldri til å bli «helt bra».

I ettertid setter hun pris på at produksjonen hadde et opphold, til tross for at tankene deres var inne på å kutte ned innspillingen med noen episoder.

SYKDOM: Det startet da hun var 13 år gammel med noe hun trodde var en kvise på leppa. Nå deler Nancy Morel videoer av den mystiske hudsykdommen. Vis mer

- De som bestemte syns ikke vi trengte å ferdigstille det. At vi bare skulle droppe noen episoder. Men jeg sa nei. Vi gjør dette, men vi skal gjøre det på mine vilkår, forteller hun.

LES OGSÅ: - Sex var for andre mennesker

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer