- Kan hende jeg blir lagt merke til på grunn av etternavnet

Men Jonas Oftebro tror ikke han fikk rollen i «Bølgen» på grunn av familietilknytning.

SKRYT: Jonas Hoff Oftebro spiller i filmen «Bølgen» sammen med Ane Dahl Torp, Kristoffer Joner og Edith Haagenrud. Her fra premieren i Haugesund.  Foto: NTB scanpix
SKRYT: Jonas Hoff Oftebro spiller i filmen «Bølgen» sammen med Ane Dahl Torp, Kristoffer Joner og Edith Haagenrud. Her fra premieren i Haugesund. Foto: NTB scanpix Vis mer

SEOGHØR.NO: Til høsten er Jonas Hoff Oftebro (19) aktuell med katastrofefilmen «Bølgen». Han er i ferd med å gå i fotsporene til foreldrene Anette Hoff og Nils Ole Oftebro - samt broren Jakob Oftebro.

Men det å ha et kjent etternavn er ikke bare positivt, mener Jonas, som forsvarer sin rolle.

- Det kan hende at jeg blir lagt merke til på grunn av etternavnet mitt, men jeg tror ikke noen blir castet til en film som dette på grunn av familietilknytning. Jeg var gjennom mange lange auditionrunder og prøvefilminger før jeg fikk rollen, sier Jonas Oftebro til Dagbladet.

Ane Dahl Torp, Kristoffer Joner og Fridtjov Såheim er imidlertid ikke i tvil om at han er et stort talent.

ETTERNAVN: Jonas Hoff Oftebro er redd han får oppmerksomhet for sitt kjente etternavn. Her med Ane Dahl Torp, regissør Roar Uthaug, Kristoffer Joner, Edith Haagenrud  og Fridtjov Såheim under åpningen av filmfestivalen i Haugesund. Foto: NTB scanpix
ETTERNAVN: Jonas Hoff Oftebro er redd han får oppmerksomhet for sitt kjente etternavn. Her med Ane Dahl Torp, regissør Roar Uthaug, Kristoffer Joner, Edith Haagenrud og Fridtjov Såheim under åpningen av filmfestivalen i Haugesund. Foto: NTB scanpix Vis mer

Saken fortsetter under bildet.

- Jonas er veldig modig. Han tør å slippe seg løs, og når han har gjort jobben sin er det liksom ikke lenger noen tvil. Vi satt bare og så på ham, nikket til hverandre og konstaterte «jepp, der er gutten», sier Kristoffer Joner til avisen.

Også regissør Roar Uthaug skryter uhemmet av den unge stjernen.

Øver med foreldrene

Som ung fikk Oftebro rollen som Kjell i to av filmene om «Olsenbanden Jr.». Han har også vært programleder i NRK Super-programmet «Gaven».

FORELDRENE: Annette Hoff og Nils Ole Oftebro med sønnen Jonas Oftebro. Foto: NTB scanpix
FORELDRENE: Annette Hoff og Nils Ole Oftebro med sønnen Jonas Oftebro. Foto: NTB scanpix Vis mer

Hjemme øver begge brødrene sammen med foreldrene.

- Pappa kan si at det ikke er bra nok, at jeg må få opp tempo og skjerpe meg når jeg leser med ham. Det ligger mye hjelp i det, men det er ikke noen gratisbillett i å være en del av denne familien, sa han tidligere til avisen.

Storebror Jakob skrøt også av pappa Nils Ole.

- Pappa er den som er lettest å rådføre seg med. Han støtter meg alltid. Han er veldig god å ringe til når jeg har spørsmål. Men det er ikke bare ham. Moren min er også veldig god. Jeg er veldig takknemlig for hele familien min, sa han til Seoghør.no da han ble tildelt Nordens språkpris.

LES OGSÅ: Kjenner du igjen disse norske stjernene?