Frank Løke:

- Kan gå begge veier

Action-Frank tar med seg kjæresten når han begir seg ut på neste eventyr.

KJÆRESTER: Frank Løke tok med kjæresten Helen Oterhals på premiefesten til «71 grader nord - team». Foto: Shad Madian / Se og Hør
KJÆRESTER: Frank Løke tok med kjæresten Helen Oterhals på premiefesten til «71 grader nord - team». Foto: Shad Madian / Se og Hør Vis mer
Publisert

Endelig er tiden inne for å følge åtte kjendiser fordelt på fire lag konkurrere i krevende etapper gjennom det ganske land i «71 grader nord - team».

Blant deltakerne finner vi actionfylte og uredde Frank Løke (42).

Mannen som startet karrieren som håndballspiller, har de senere årene vært mer forbundet med tøffe, og til tider livsfarlige ekspedisjoner. Løke har blant annet stått på toppen av både Mount Everest og K2 - sistnevnte er kjent for å være et av verdens mest utfordrende å bestige.

Nå har han satt seg et nytt mål, og på den ekspedisjonen blir han trolig ikke alene. Kjæresten Helen Oterhals ligger nemlig i hardtrening for å klare å holde følge med «Action-Frank» når han skal følge i Roald Amundsens fotspor.

- Målet er Sydpolen

I 1911 ledet Amundsen den første ekspedisjonen som nådde frem til det geografiske Sydpolpunktet. Nå, over 100 år senere, vil Løke begi seg ut på samme tur.

- Mitt store mål er Sydpolen i 2024.

- De fleste går en annen rute enn den jeg har planlagt. En del startet oppå platået, men da får man ikke isbreen rett i trynet som det Amundsen fikk. Hans rute var litt tøffere, det er ikke mange som velger den, men det skal jeg, understreker han.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.