Frank Løke:

- Kan gå begge veier

Action-Frank tar med seg kjæresten når han begir seg ut på neste eventyr.

KJÆRESTER: Frank Løke tok med kjæresten Helen Oterhals på premiefesten til «71 grader nord - team». Foto: Shad Madian / Se og Hør
KJÆRESTER: Frank Løke tok med kjæresten Helen Oterhals på premiefesten til «71 grader nord - team». Foto: Shad Madian / Se og Hør Vis mer
Publisert

Endelig er tiden inne for å følge åtte kjendiser fordelt på fire lag konkurrere i krevende etapper gjennom det ganske land i «71 grader nord - team».

Blant deltakerne finner vi actionfylte og uredde Frank Løke (42).

Mannen som startet karrieren som håndballspiller, har de senere årene vært mer forbundet med tøffe, og til tider livsfarlige ekspedisjoner. Løke har blant annet stått på toppen av både Mount Everest og K2 - sistnevnte er kjent for å være et av verdens mest utfordrende å bestige.

Nå har han satt seg et nytt mål, og på den ekspedisjonen blir han trolig ikke alene. Kjæresten Helen Oterhals ligger nemlig i hardtrening for å klare å holde følge med «Action-Frank» når han skal følge i Roald Amundsens fotspor.

NY KJÆRESTE: Frank Løke viser fram kjæresten på premieren 71 grader nord team. Video: Luna Lea. Reporter: Frank Løke Vis mer

- Målet er Sydpolen

I 1911 ledet Amundsen den første ekspedisjonen som nådde frem til det geografiske Sydpolpunktet. Nå, over 100 år senere, vil Løke begi seg ut på samme tur.

- Mitt store mål er Sydpolen i 2024.

- De fleste går en annen rute enn den jeg har planlagt. En del startet oppå platået, men da får man ikke isbreen rett i trynet som det Amundsen fikk. Hans rute var litt tøffere, det er ikke mange som velger den, men det skal jeg, understreker han.

Han forklarer at man da må gå opp en ganske bratt isbre og legge bak seg over 2000 høydemeter. Dermed er det ikke bare bare å utgi seg på denne ekspedisjonen - spesielt for Oterhals som ikke er like erfaren som Løke. Men den tidligere håndballstjernen har stor tro på kjæresten.

TV-DUO: Rikke Isaksen og Frank Løke er på lag i årets utgave av «71 grader nord - team». Foto: Haakon Lundkvist
TV-DUO: Rikke Isaksen og Frank Løke er på lag i årets utgave av «71 grader nord - team». Foto: Haakon Lundkvist Vis mer

- Hun har veldig lyst til å være med og trener som bare det nå. Hun skremmer ikke verdenseliten med resultatene sine på ski, men det går mer på hodet og psyken, mener han.

- Jeg er straks klar, men jeg har fortsatt en liten jobb foran meg. Jeg må teste litt kulde og sånne ting, forklarer Oterhals.

TØFF START: Fire kjendispar skal ut på tur i den nye sesongen av «71 grader nord - team». En av deltakerne får en tøff start i sesongpremieren. Video: Rød Løper/Discovery+ Vis mer

- En utfordring

42-åringen, som kunne bekrefte kjærestenyheten i november i fjor, møtte Oterhals under en konkurranse de begge deltok på. En ekspedisjon blir derimot noe helt annet, og Løke er ærlig på at de nå skal få testet forholdet.

- Det kan gå begge veier: veldig bra eller veldig dårlig. Kommer jeg hjem alene så har jeg gravd henne ned i snøen et eller annet sted der, eller motsatt, fleiper han, før han fortsetter:

- Vi har ikke vært sammen så tett over så lang tid tidligere. Hun er veldig opptatt av hygiene så jeg er spent på å ha henne i telt over lengre tid. En måned i telt sammen med meg spørs, det spørs om det går. Hun får en utfordring der, men takler hun det takler hun det meste. Da er vi «meant to be».

SINGEL: Den andre sesongen av «71 grader nord - team» er i gang, og en av deltakerne fikk en kjedelig telefon hjemmefra under innspillingen. Video: Luna Lea/Rød Løper Vis mer

Før de vender snuten mot Sydpolen skal de imidlertid få testet seg på en litt mindre ekspedisjon.

- Vi skal på Mount Everest Base Camp nå til sommeren. Bare vi to og datteren min Ada. Vi går turen som går opp til Base Camp, så får vi en liten indikasjon på hvordan vi takler å være så tett sammen i tre uker. Det blir et lite telt og lite alenetid, så vi får se da om vi overlever det.

«Romantiske Løke »

- Hvordan tror du det er å være på tur med Frank?

- Jeg tror det er ganske likt sånn som det er hjemme, det er et eventyr hver dag. Vi bare koser oss.

På spørsmål om Oterhals anser kjæresten som en romantiker, kan hun bekrefte at det er de begge to. Løke selv er imidlertid ikke helt enig.

«71 GRADER NORD»: Cristian Brennhovd og Vegard Ylvisåker går bak ryggen på lag Nordkapp. Video: Discovery + Vis mer

- Avisene kan skrive mye rart, men akkurat den «romantiske Løke» er jeg litt uenig i. Jeg er ikke romantisk, men det er litt forskjellige definisjoner av hva det er.

- Det å gå til Base Camp sammen, å dele en sånn tur, det vil jeg si er romantisk. Det er litt mandig og litt power, man viser at man har litt guts. Så kan jeg fyre opp primusen i teltet så får vi et lite stearinlys.

- Så du er ikke typen som går for sjokolade og roser?

- Nei, det blir ikke det. Det blir Himalaya-vann og litt real turmat.

LES OGSÅ: Opphetede diskusjoner i «Farmen Kjendis»

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer