Henriette Steenstrup:

- Kan føles litt sårt

Skuespilleren tviholder på juletradisjonene. Spesielt én detalj er viktig.

JULEGLAD: Henriette Steenstrup er svært glad i julen og dens tradisjoner. Foto: Tor Lindseth/Se og Hør
JULEGLAD: Henriette Steenstrup er svært glad i julen og dens tradisjoner. Foto: Tor Lindseth/Se og Hør Vis mer
Publisert

Nå nærmer julekvelden seg med stormskritt, og for mange dabber den magiske julefølelsen av jo mer voksen man blir. Det er imidlertid ikke tilfellet for Henriette Steenstrup (48).

Steenstrup legger nemlig ikke skjul på hun er svært glad i jul, og alt som hører til.

Da Se og Hør møtte skuespilleren i november, kunne hun avsløre at julestresset ikke ville påvirke henne i år.

- Jeg har allerede bestilt pinnekjøtt, ribbe og vet hva jeg skal gi i gaver. I år skal det handle om storfamilien og det å roe ned. Orker heller ikke tenke sånn: «Ånei, vi har ikke hugget vårt eget juletre». Det blir juletre i plast, rett og slett.

Selv om Steenstrup tar imot julen med åpne armer, innrømmer hun at julaftene hun ikke får feiret med barna sine kan være tøffe.

EN KLASSIKER: Henriette Steenstrup har gjort mye rart på TV, men neppe om noe slår dette. Reporter: Thea Hope. Video: Rød Løper / TV 2 Vis mer

- I år skal jeg være sammen med barna mine på julaften, men jeg synes jo det er trist de årene vi ikke er sammen. Det kan føles litt sårt på julaften, og det blir ekstra emosjonelt i julen. Spesielt denne julen er jo ganske tøff for mange.

- Uten at jeg har det spesielt vanskelig, så har jeg sagt til ungene mine at i år får de det dem trenger, og det blir ullundertøy og utstyr. Glem drone!, sier hun spøkefullt.

Med eksmannen Fridtjov Såheim (54) har hun barna Ebba (15) og Billy (11). I 2019 giftet hun seg med Rune Assmann (52) og fikk tre bonusbarn på kjøpet.

- De er jo frem og tilbake, så vi må pynte litt tidlig sånn at vi får makset ut julestemningen, forteller hun og legger til at hun selv helst vil vente med pyntingen til lille julaften.

Juletradisjoner er nemlig viktig for Steenstrup, og i likhet med mange andre nordmenn blir det ikke jul uten Knut Risans fortellerstemme.

- Vi står opp, så er det bare å sette seg foran TV-en med «Tre nøtter til Askepott». I hjemmet lukter det røkelse. Så går vi oss en tur og besøker familie. Klokken fem ringes julen inn og da må Bing Crosbys «White Christmas» spilles, etterfulgt av pinnekjøtt, og deretter pakker. Kvelden avsluttes tidlig med quiz og nøtteknekking.

FUNNET KJÆRLIGHETEN: Mia Gundersen er ikke lenger singel. Dette er den utkårede. Video: Se og Hør Vis mer

Naturen har imidlertid satt en stopper for en av de viktigste tradisjonene for skuespilleren:

- Pappa og jeg pleier å ta en skitur første juledag - bare oss to. Men nå er det jo aldri snø i julen lengre, så den tradisjonen har gått litt ad undas, forteller hun lattermildt.

LES OGSÅ: «Mammapolitiet» raser etter dette

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer