Kan få to års fengsel

«Farmen»-deltageren Mads Fosdal måtte møte i tingretten torsdag.

FENGSEL: Mads Fosdal risikerer to års fengsel. Foto: Andreas Fadum, Se og Hør
FENGSEL: Mads Fosdal risikerer to års fengsel. Foto: Andreas Fadum, Se og Hør Vis mer

SEOGHØR.NO: I oktober ble det avslørt at «Farmen»-deltageren Mads Fosdal (28) var slått konkurs og stod tiltalt for bedrageri.

Torsdag møtte han i Nedre Romerike tingrett. Aktor Charlotte Visdal Bennecke, la ned påstand om to års fengsel for «Farmen»-deltageren, skriver Dagbladet.

- Påstanden er to år, og jeg tenker at den bør halveres. Men det er det domstolen som skal ta stilling til, sier Fosdals advokat Niels-Christian Schelver Petersen til avisen.

Dommen forkynnes 2. desember, skriver Dagbladet.

Realitydeltageren skal ha vært svært preget gjennom forklaringen i retten, og innrømmet å ha lurt til seg biler. Imidlertid erkjente han ikke straffskyld for dokumentforfalskning.

- Jeg kaller det «avansert tjuvlån», men det var ikke greit, sa 28-åringen i retten ifølge avisen.

Fosdal står tiltalt for å ha «kjøpt» fire luksusbiler ved å forfalske sin innbetaling av til sammen 2 379 990 kroner, samt mindre brudd på trafikkbestemmelsene.

Saken fortsetter under bildet.

DELTAKERNE: Mads Fosdal var deltaker i Farmen.
DELTAKERNE: Mads Fosdal var deltaker i Farmen. Vis mer

- Fosdal erkjenner ikke straffeskyld. Han har forklart seg i politiavhør om tiltalen som foreligger, og vil forklare seg ytterligere når saken kommer opp i retten i november, sa Fosdals advokat til Dagbladet i oktober.

TV 2s presseansvarlige for «Farmen», Alex Iversen, sa tidligere til ABC Nyheter at de ikke var klar over tiltalen mot Fosdal da de valgte å sende ham inn på TV-gården.

– Deltagerne er gjennom en omfattende søkeprosess, men vi har ikke mulighet til å be om vandel av deltakere i TV-programmer. Vi er derfor avhengig av at de vi tar med i programmene er ærlige overfor oss, sa Iversen.

LES OGSÅ: - Jeg savnet familien voldsomt