- Kan få katastrofale følger

Advares mot å stå frem med sine personlige tragedier i «X Factor».

LAR SEG RØRE: Marion Ravn og de andre dommerne. Foto: TV 2
LAR SEG RØRE: Marion Ravn og de andre dommerne. Foto: TV 2 Vis mer
SEHER.NO: Flere av årets deltagere i det populære showet «X Factor» har hittil stått frem med sterke personlige historier. Mohamed Abdi Farah (18) har fortalt om at han mistet faren sin i krig, Ingrid Haukland fortalte i Se og Hør at hun ble født med kreft i begge øynene, og Ole Gustav Johnsen (29) har fortalt om barndommen med mye mobbing.

Marion Ravn og de andre dommerne lar seg lett røre i underholdningsshowet. Men nå advares det mot å stå frem med slike historier foran «hele Norge».

- Deltagere i reality-show har som regel ingen erfaring med å håndtere media eller å få tilbakemeldinger fra hele Norge. Det kan gå bra, det kan gå over, men det kan gå galt, skikkelig galt. Å brette ut sine innerste tanker og strengt personlige erfaringer for personer som ikke behandler sånt med respekt og hensyn kan være farlig, sier psykolog John Petter Fagerhaug til VG.

Fagerhaug mener at følgene kan være store, dersom tilbakemeldingene ikke er som man hadde håpet på.

- Man kan risikere mobbing, trakassering eller annen nedsettende tilbakemeldinger som kan gjøre vondt verre. Er man i media for å redde sin selvtillit, men opplever det motsatte, kan det få katastrofale følger, sier Fagerhaug.

Psykologen sier at det senere i livet kan være tungt å leve med at man tidligere har eksponert seg i mediene, men prosjektleder i «X Factor», Rolf Wendell, avviser overfor VG at man i programmet bevisst er på jakt etter å hente inn artister med triste bakgrunnshistorier.

Det var gruppen «2 Elements» som røk ut av «X Factor» fredag kveld.

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ: Ble mobbet som barn