Tone Damli:

Kan få 400 000 kroner i gebyr for ulovlig riving av huset

I 2015 ble millionvillaen i Bærum revet. Det kan bli dyrt for Tone Damli og Markus Foss.

MOTSTAND: Tone Damli og samboeren Markus Foss har møtt på mye motsand etter den nesten 100 år gamle Villa Solum ble revet i 2015. Nå kan paret ende opp med gebyr på 400 000 kroner. Foto: NTB Scanpix
MOTSTAND: Tone Damli og samboeren Markus Foss har møtt på mye motsand etter den nesten 100 år gamle Villa Solum ble revet i 2015. Nå kan paret ende opp med gebyr på 400 000 kroner. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Popsanger Tone Damli (29) og samboer Markus Foss (32) kjøpte «Villa Solum» i Bærum for 9,5 millioner i 2015.

Det har ikke gått knirkefritt for seg. Og det har ingenting med det nesten 100 år gamle treverket å gjøre.

I januar ble det kjent at artist Tone Damli (28) og kjæresten Markus Foss (32) hadde revet bærumsvillaen, for å bygge nytt.

Det var bare ett problem: Ifølge Budstikka hadde nemlig ikke paret tillatelse til å rive hele villaen.

Tidligere har det blitt antatt at rivingen kunne føre til et gebyr på 200 000 kroner, som skal ha vært makssummen i lignende saker. Nå ser det ut til at summen kan fordobles.

Det skriver Budstikka.

KJENDISPAR: Tone Damli Aaberge med kjæresten Markus Foss på den røde løperen før lanseringen av kleskolleksjon Kygo Life på Taket på Steen og Strøm i Oslo i fjor. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB Scanpix
KJENDISPAR: Tone Damli Aaberge med kjæresten Markus Foss på den røde løperen før lanseringen av kleskolleksjon Kygo Life på Taket på Steen og Strøm i Oslo i fjor. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB Scanpix Vis mer

- Hadde ikke tillatelse

Kommunen, som har argumentert for at boligen fra 1924 er kulturhistorisk interessant, mener at de ikke hadde gitt tillatelse til rivingen.

Bærum kommune vil gi 200.000 kroner i gebyr for rivingen - og ytterligere 200.000 kroner fordi de mener at avfallet kan ha vært til skade for miljøet.

Budstikka viser til forhåndsvarselet som bygningssjefen i Bærum kommune har sendt ut til Kopperud Bygg Invest AS, som har hatt oppdraget med rivingen av villaen.

GAMMELT: Villa Solum på Blommenholm i Bærum. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
GAMMELT: Villa Solum på Blommenholm i Bærum. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer

«Den ulovlige rivingen av bygningen har dermed medført reell fare for alvorlig uopprettelig skade, og reell fare for helseskade og/eller skade for miljøet. I og med at avfallet fra rivingen er på avveie, er faren for alvorlig skade uopprettelig», skriver saksbehandler Marit Bakkerud.

Det påpekes i forhåndsvarlset at kjendisparet ikke hadde søkt om tillatelse til å rive bygningen.

«Det er åpenbart at de kjente til at det var ulovlig å rive bygningen», skriver saksbehandleren.

Hva som skjer videre i sagaen om Tone Damlis boligprosjekt, gjenstår å se. I fjor ble for øvrig boligprosjektet forsøkt stoppet av falske naboklager.

Seoghør.no har foreløpig ikke lyktes i å få en kommentar fra Tone Damli eller Markus Foss i forbindelse med denne saken.

HUSPROSJEKT: Tone Damli snakket ut om det omdiskuterte husprosjektet i kveldens episode av Senkveld. Video: TV 2 Vis mer

LES OGSÅ: Har brukt over 25 millioner på Ferrarier

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer