Tone Damli:

Kan få 400 000 kroner i gebyr for ulovlig riving av huset

I 2015 ble millionvillaen i Bærum revet. Det kan bli dyrt for Tone Damli og Markus Foss.


MOTSTAND: Tone Damli og samboeren Markus Foss har møtt på mye motsand etter den nesten 100 år gamle Villa Solum ble revet i 2015. Nå kan paret ende opp med gebyr på 400 000 kroner. Foto: NTB Scanpix
MOTSTAND: Tone Damli og samboeren Markus Foss har møtt på mye motsand etter den nesten 100 år gamle Villa Solum ble revet i 2015. Nå kan paret ende opp med gebyr på 400 000 kroner. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Popsanger Tone Damli (29) og samboer Markus Foss (32) kjøpte «Villa Solum» i Bærum for 9,5 millioner i 2015.

Det har ikke gått knirkefritt for seg. Og det har ingenting med det nesten 100 år gamle treverket å gjøre.

I januar ble det kjent at artist Tone Damli (28) og kjæresten Markus Foss (32) hadde revet bærumsvillaen, for å bygge nytt.

Det var bare ett problem: Ifølge Budstikka hadde nemlig ikke paret tillatelse til å rive hele villaen.

Tidligere har det blitt antatt at rivingen kunne føre til et gebyr på 200 000 kroner, som skal ha vært makssummen i lignende saker. Nå ser det ut til at summen kan fordobles.

Det skriver Budstikka.

KJENDISPAR: Tone Damli Aaberge med kjæresten Markus Foss på den røde løperen før lanseringen av kleskolleksjon Kygo Life på Taket på Steen og Strøm i Oslo i fjor. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB Scanpix
KJENDISPAR: Tone Damli Aaberge med kjæresten Markus Foss på den røde løperen før lanseringen av kleskolleksjon Kygo Life på Taket på Steen og Strøm i Oslo i fjor. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB Scanpix Vis mer

- Hadde ikke tillatelse

Kommunen, som har argumentert for at boligen fra 1924 er kulturhistorisk interessant, mener at de ikke hadde gitt tillatelse til rivingen.

Bærum kommune vil gi 200.000 kroner i gebyr for rivingen - og ytterligere 200.000 kroner fordi de mener at avfallet kan ha vært til skade for miljøet.

Budstikka viser til forhåndsvarselet som bygningssjefen i Bærum kommune har sendt ut til Kopperud Bygg Invest AS, som har hatt oppdraget med rivingen av villaen.

GAMMELT: Villa Solum på Blommenholm i Bærum. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
GAMMELT: Villa Solum på Blommenholm i Bærum. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer

«Den ulovlige rivingen av bygningen har dermed medført reell fare for alvorlig uopprettelig skade, og reell fare for helseskade og/eller skade for miljøet. I og med at avfallet fra rivingen er på avveie, er faren for alvorlig skade uopprettelig», skriver saksbehandler Marit Bakkerud.

Det påpekes i forhåndsvarlset at kjendisparet ikke hadde søkt om tillatelse til å rive bygningen.

«Det er åpenbart at de kjente til at det var ulovlig å rive bygningen», skriver saksbehandleren.

Hva som skjer videre i sagaen om Tone Damlis boligprosjekt, gjenstår å se. I fjor ble for øvrig boligprosjektet forsøkt stoppet av falske naboklager.

Seoghør.no har foreløpig ikke lyktes i å få en kommentar fra Tone Damli eller Markus Foss i forbindelse med denne saken.

HUSPROSJEKT: Tone Damli snakket ut om det omdiskuterte husprosjektet i kveldens episode av Senkveld. Video: TV 2 Vis mer

LES OGSÅ: Har brukt over 25 millioner på Ferrarier