Oscar-utdelingen 2019

- Kan det være mer kjedelig og livløst?

Nattens Oscar-utdeling får pepper i sosiale medier.

SNAKKISER: I kjent stil har det blitt flere snakkiser etter nattens Oscar-utdeling. Men selv med både kaos under takketale og flere underholdningsbidrag, slaktes utdelingen. Foto: NTB Scanpix
SNAKKISER: I kjent stil har det blitt flere snakkiser etter nattens Oscar-utdeling. Men selv med både kaos under takketale og flere underholdningsbidrag, slaktes utdelingen. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Oscar-utdelingen blir sett på som årets største begivenhet for flere av verdens største stjerner, og natt til mandag gikk den 91. prisutdelingen i kjent stil av stabelen i Dolby Theatre i Los Angeles.

Oscar har i løpet av sin lange fartstid stått for en rekke snakkiser og servert skandaler på løpende bånd. Nytt av året er derimot at utdelingen utspilte seg uten en programleder, etter at komiker Kevin Hart (39) trakk seg fra programlederjobben i desember.

Kjedelig

Harts homofobiske kommentarer fra fortiden innhentet ham, og det tok ikke lang tid før han så seg nødt til å gå tilbake på valget sitt om å lede den prestisjetunge utdelingen.

VURDERER KJOLENE: Moteekspert og KK-redaktør Ingeborg Heldal vurderer årets Oscar-kjoler, og noen falt mer i smak enn andre. Video: Getty Images Entertainment Video / Jonas Scheie Hammer Vis mer

At nattens Oscar ikke hadde en programleder har imidlertid ikke falt i god jord hos TV-seerne. På Twitter koker det, og flere omtaler blant annet utdelingen som den kjedeligste i Oscar-historien.

- Vel, dette var den kjedeligste Oscar-utdelingen jeg har sett på de 22 årene jeg har fulgt prisutdelingen. Ikke glem programlederen neste år, skriver en.

- Kan Oscar være mer kjedelig og livløst? skriver en annen.

- Dette er kjedelig, dårlig timet og den mest kleine Oscar-utdelingen noen gang, lyder en tredje kommentar.

- Og prisen for årets kjedeligste film går til Oscar-utdelingen. Jeg gikk faktisk glipp av søvnen min for dette, skriver en annen.

Droppet showet

Mens mange reagerer kraftig på måten årets utdelingen var arrangert, så det derimot ut til Kevin Hart, som i utgangspunktet skulle vært en av hovedrollene i natt, tok lang fart og hoppet over den 91. utdelingen. Ifølge People tok han heller turen på trening, og befant seg på et boksesenter mens resten av Hollywood var samlet.

På sin Instagram-profil har Hart lagt ut en video av seg selv hvor han bokser, med en påfølgende tekst. Hvorvidt han sikter til utdelingen med teksten, er det ingen som vet. Han skriver i hvert fall:

- Når du føler at du ikke har noe mer, finner du en måte å presse deg og gi mer, skriver han blant annet.

Også i kommentarfeltet til Hart har flere påpekt hvor kjedelig Oscar-utdelingen var, og at han ikke gikk glipp av noe.

Lady Gaga og Bradley Cooper har hovedrollene i den populære filmen «A Star Is Born» og på den 91. Oscar-utdelingen fremførte de sangen «Shallow» sammen - til stor applaus fra salen. Nå går spekulasjonene rundt hvorvidt Gaga og Cooper er mer enn bare gode venner. Vis mer

Kaos under talen

I kjent stil ble det både tårer og latter under flere av takketalene. Blant dem som har fått mye oppmerksomhet er Lady Gaga (32), som stakk av med pris for beste originale låt, «Shallow» fra «A Star Is Born».

Hun klarte nemlig ikke å holde tilbake tårene, noe heller ikke Regina King (48) klarte da hun vant beste kvinnelige birolle.

En tale som derimot ikke har fått oppmerksomhet for å være verken tårevåt eller spesielt god, er talen til Kate Biscoe, Greg Cannom og Patricia Dehaney-Le May, som fikk prisen for beste makeup og styling i «Vice».

TÅREVÅTT: Regina Kings tale ble en tårevåt affære. Foto: NTB scanpix
TÅREVÅTT: Regina Kings tale ble en tårevåt affære. Foto: NTB scanpix Vis mer
FØLSOMT: Lady Gaga vant pris i natt, og takket flere under talen sin. Hun klarte ikke å holde tårene tilbake. Foto: NTB scanpix
FØLSOMT: Lady Gaga vant pris i natt, og takket flere under talen sin. Hun klarte ikke å holde tårene tilbake. Foto: NTB scanpix Vis mer

Ifølge Danske Se og Hør burde vinnerne ha øvd en smule mer på takketalen, som blir beskrevet i sosiale medier som «den verste takketalen noensinne».

Planen var i utgangspunktet at Biscoe, Cannom og Dehaney-Le May skulle lese hver sin del av talen, men det tok ikke lang tid før alle tre mistet overblikket, og det hele endte i et eneste stort kaos.

- 90 prosent av alle skolepresentasjoner, skriver én på humoristisk vis på Twitter.

- Dette kan potensielt sett være den dårligste takketalen noensinne, skriver en annen.

Vinnerne har foreløpig ikke kommentert hva som gikk galt under talen.

KLUSS: Det gikk helt i surr da trioen skulle takke for prisen. Foto: NTB Scanpix
KLUSS: Det gikk helt i surr da trioen skulle takke for prisen. Foto: NTB Scanpix Vis mer

LES OGSÅ: Røper bakgrunnen for hyllesten