Kronprinsesse Victoria:

Kan bli utestengt fra egen bursdagsfeiring

Victoriadagen avviker fra tradisjonen grunnet coronapandemien.

ANNERLEDES VICTORIADAG: Victoriakonserten under kronprinsesse Victorias bursdag blir uten betalende publikum i år. Foto: NTB scanpix
ANNERLEDES VICTORIADAG: Victoriakonserten under kronprinsesse Victorias bursdag blir uten betalende publikum i år. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hvert år feires kronprinsesse Victorias bursdag på storslagent vis på Öland i Sverige. 14. juli har fått navnet Victoriadagen etter kronprinsessen, og helt siden tronarvingen var to år har feiringen funnet sted.

I år blir det imidlertid annerledes. Victoriakonserten - hvor en rekke kjente og folkekjære artister opptrer - blir nemlig holdt uten betalende publikum, skriver Expressen.

Avisen skriver at arrangøren i en pressemelding opplyser om at den tv-sendte konserten skal gjennomføres med et fåtall inviterte gjester.

- Ingen vet noe

Arrangementsansvarlig, Stephan Rimér, sier til avisen at de håper kronprinsessen kan være til stede, selv om de ikke kan slå det fast på nåværende tidspunkt.

- Det er utgangspunktet, men ingen vet noe akkurat nå. Vi regner med å fortløpende kunne komme med nyheter de kommende ukene, alt ettersom reglene for sommeren bestemmes, sier han.

Hvordan resten av arrangementet blir, er også usikkert.

PÅ KRYKKER: Her hopper den svenske prinsessa rundt på krykker. Det var på nyåret at prinsesse Estelle (7) brakk beinet under en skiferie i Alpene. Video: Instagram/@gen.pep Vis mer

Det svenske kongehuset har foreløpig ikke uttalt seg om hvorvidt kronprinsessen kommer til å være der under feiringen.

Victoriadagen har i årevis vært en folkefest for svenskene. Tusenvis av svensker møter opp under kronprinsessens bursdagsfeiring for å synge for henne, samt gi henne gaver.

Kronprinsesse Victoria hilser deretter på de oppmøtte og takker dem, noe som kan ta opp mot tre timer vanligvis. I anledning hennes 40-årsdag ble det ekstra stor interesse for arrangementet. Da opptrådte også norske Marcus og Martinus - med en egen låt skrevet for kronprinsessen.

Bryter tradisjon

Informasjonssjef i det svenske kongehuset, Margareta Thorgren, har tidligere uttalt til Svensk Dam at den over 40 år lange tradisjonen blir brutt grunnet pandemien.

- Det kommer ikke til å bli en tradisjonell feiring, slik vi er vant til. Kronprinsesse Victoria kommer til å bli feiret, men vi ser på mulighetene, sa hun i april.

Det er også usikkert om prinsesse Madeleine har mulighet til å overvære søsterens bursdagsfeiring. Hun bor nemlig i USA med ektemannen Chris O'Neill og deres tre barn, og er for tiden strandet i Florida grunnet reiserestriksjoner.

KJEDELIG: Det er ikke alltid like lett å holde 100% fokus under lange forsamlinger. Det fikk den svenske kongefamilien føle på nylig. Video: Expressen TV Vis mer

LES OGSÅ: Ti år skiller disse bildene

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer