Kan bli styrtrik etter MGP-seieren

Platesalget alene kan gi Norges nye superstjerne 1,45 millioner kroner.

SMILER BREDT: - Denne seieren er et fantastisk grunnlag for hans karriere, mener Jan Fredrik Karlsen. Foto: AP
SMILER BREDT: - Denne seieren er et fantastisk grunnlag for hans karriere, mener Jan Fredrik Karlsen. Foto: AP Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEHER.NO: P3-sjef Håkon Moslet mener at Alexander Rybak (23) vil bli større enn det som er vanlig for internasjonale Grand Prix-vinnere. Nå tror han at unggutten fra Norge blir et internasjonalt fenomen.

- Å vinne den internasjonale finalen er historisk sett et tveegget sverd. Men jeg tror Rybak er litt annerledes bygd enn de fleste GP-vinnere, sier Moslet til VG, og får støtte av Jan Fredrik Karlsen.

- Denne seieren er et fantastisk grunnlag for hans karriere, mener han.

Nå erobrer nordmannen nedlastingslister over hele Europa. Sverige, Danmark, Belgia, Hellas, Irland og Spania er blant landene der 23-åringens vinnerlåt er mest nedlastet på iTunes, mens han ligger som nummer to og tre i tunge land som Tyskland og Frankrike.

Før den internasjonale Grand Prix-finalen uttalte markedssjef i EMI Norge, Erling Johannessen at hvis Rybak vant - da var han overbevist om at han ville selge minst 50.000 album.

Til E24 bekrefter Johannessen at artisthonoraret normalt ligger mellom 15 og 30 prosent av plateselskapets nettoinntekt på 90 kroner per album. I tillegg kommer copyright-honoraret, som Rybak selv får det meste av, på 9,5 prosent. Det innebærer, ifølge VG, en inntekt på minst 1,45 millioner kroner bare på platesalget for landets nye superstjerne...

Har du et kjendistips? Tips oss på [email protected] eller ring vår tipstelefon 93076767!

LES OGSÅ: - Nå blir det ikke tid til jenter!

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer