UTSOLGT: Showet til Kristian i Oslo Konserthus er allerede utsolgt. Han måtte derfor sette opp to ekstra show.
UTSOLGT: Showet til Kristian i Oslo Konserthus er allerede utsolgt. Han måtte derfor sette opp to ekstra show. Vis mer

- Kan bli mine siste show i Norge på en stund

Kristian Valen har fått uventete utfordringer i USA.

SEOGHØR.NO:  Humorkongen Kristian Valen (38) har siden i vår bodd i Los Angeles sammen med samboer Carina Reiersen.

Han er i gang med flere store prosjekt i USA som han ikke vil røpe ennå. Men i november kommer han hjem til Norge for å stå på scenen med showet ”Fra Hillevåg til Hollywood”. 

- Jeg er Viking-fan og er alltid forberedt på det verst tenkelige utfallet. Derfor takket jeg ja til mange prosjekter i visshet om at det sikkert ikke ble noe av.

Så har det altså vist seg at jeg har fått ja til samtlige prosjekt.

Men nå gleder jeg meg bare til å stå på scenen i Norge og vise publikum den galskapen jeg har holdt på med her i LA. Forestillingene i november og desember kan bli mine siste show i Norge på en god stund, sier han.

Fulle hus
Det er en stund siden Kristian var i rampelyset. Men han er på ingen måte glemt av folket og fansen. Han har faktisk allerede solgt ut tre show på Oslo Konserthus - og nå er det lagt ut to ekstraforestillinger. Og det måneder før premieren.
 
- Jeg hadde bare begynt å le om noen for 15 år siden hadde sagt at jeg skulle selge ut Oslo Konserthus før premieren. Jeg er bare glad for at de tok sjansen og satset på oss, sier han og legger til:

- Jeg kjenner jeg blir litt nervøs når jeg hører det er utsolgt, men det betyr bare at det må terpes og drilles slik at jeg ikke skuffer publikum, sier han. 
 
Kristian er selv en av de største og mest anerkjente komikerne vi har i landet, men Stavangermannen er ydmyk i forhold til de som banet vei innen norsk humor. En av hans inspirasjonskilder var nylig avdøde Rolv Wesenlund.
 
-Første gang jeg sa til meg selv at jeg vil drive med humor var på en forestilling da mor klarte å snike meg inn på et Rolv Wesenlund-show. Jeg var for ung til å komme inn. Jeg var helt i ekstase både under og etter showet. Han var en stor inspirasjon for meg som komiker, sier Kristian.

LES OGSÅ: Tom Nordlie trekker seg fra «Skal vi danse»