Tom-Erik og Jørgen Nilsen

- Kan bli litt kniving

For første gang møtes brødrene på TV 2-parketten.

COMEBACK: Sist gang Tom-Erik Nilsen medvirket i programmet, var i 2014. Her med dansepartner Kari Traa. Foto: Morten Eik/ Se og Hør
COMEBACK: Sist gang Tom-Erik Nilsen medvirket i programmet, var i 2014. Her med dansepartner Kari Traa. Foto: Morten Eik/ Se og Hør Vis mer
Publisert

Høstens sesong av «Skal vi danse» byr på flere nye tvister. I tillegg til å være en «all stars»-sesong med tidligere kjendisdeltakere og ny programleder i Helene Olafsen (32), er både Jørgen (32) og Tom-Erik Nilsen (35) å se som proffdansere på parketten i år.

Dette blir første gang dansebrødrene konkurrerer mot hverandre i programmet: Storebror Tom-Erik med kulekjører og gründer Kari Traa (47), og lillebror Jørgen med artist Agnete Saba (28).

EXIT: Under tirsdagens presentasjon av høstens «Skal vi danse»-deltakere ble Helene Olafsen introdusert som programleder og Katrine Moholt som deltaker. Og skal vi tro Katrine, har hun eldet sin siste «Skal vi danse»-sending. Video: Klaus Fjellro/Rød Løper Vis mer

Øver sammen

Da Se og Hør møtte brødrene Nilsen på presentasjonen av årets deltakere tidligere denne måneden, kunne de fortelle at det neppe blir mye rivalisering mellom dem, til tross for at de konkurrerer mot hverandre for første gang.

- Jeg tror vi har mer enn nok med å tenke på hver vår partner på hver vår ende, forklarte Tom-Erik.

Da Rød Løper møtte Tom-Erik onsdag, tre dager før premieren, kunne han likevel ikke utelukke at det kan komme til å bli hard konkurranse mellom brødrene.

DRØMMEHJEMMET: Helene Olafsen og Jørgen Nilsen kjøpte drømmeboligen på Malmøya i fjor. Nå viser de frem huset i YouTube-serien «Klarna stikker innom». Video: Klarna Vis mer

- Jo lenger det går... hvis vi kommer mot hverandre helt mot slutten der, da kan det bli litt kniving, innrømmer proffdanseren.

Mandag delte Olafsen en snutt av brødrene som danser sammen med teksten «meanwhile i dansekollektivet», som oversettes til «samtidig i dansekollektivet». Til Rød Løper forklarer 35-åringen at han har tilbrakt mye tid hos broren og svigerinnen i tiden frem mot premieren.

- Vi danser mye på kveldene, det er veldig kjekt.

Til tross for at dansefamilien har det trivelig med øving sammen i forkant av premieren på lørdag, innrømmer Tom-Erik at han måtte bli overtalt til å vende tilbake til parketten. Sist bergenseren svingte seg i programmet, var i 2014.

IKKE PLANLAGT: Helene Olafsen og kjæresten Jørgen Nilsen fikk plutselig lyst til å danse da de gikk tur lille julaften. Video: Helene Olafsen Vis mer

- Jeg tenkte det var på tide. Jeg ble jo presset litt av kjæresten min, min mor har presset meg, Helene har sagt «nå må du være med». Så da sa jeg ja til slutt.

Takket ja først

Også den ferske programlederen tror det blir stas å se forloveden og svogeren svinge seg med hver sin partner på parketten.

- Kjempegøy. Jeg synes det er så stas at de får oppleve det sammen. De har gjort det så mange ganger hver for seg. Og når dette her bød seg så var det faktisk Tom-Erik som sa ja først, og da ble Jørgen sånn «faen, det hadde vært gøy å være med», kunne Helene Olafsen fortelle til Se og Hør under presentasjonen av årets deltakere.

Olafsen og Jørgen Nilsen var dansepartnere i konkurransen i 2017, og vant. Senere ble de kjærester, samboere og forlovet, og har i dag to barn sammen: Louie (3) og Lilli (5 md.).

Hun avkrefter imidlertid at hun heier på Jørgen over Tom-Erik, og synes det er vanskelig å gjette på hvem som tar seieren med hjem.

- I år er det helt umulig å si, alle er så flinke. Det blir russisk rulett hver lørdag, ler Olafsen, og legger kjapt til:

- Jeg heier på alle!

«FAMILIEBEDRIFT»: «Skal vi danse»-programleder Helene Olafsen (t.h.) sammen med forloveden - og proffdanseren - Jørgen Nilsen, og hans dansepartner Agnete Saba. Foto: Morten Eik/ Se og Hør
«FAMILIEBEDRIFT»: «Skal vi danse»-programleder Helene Olafsen (t.h.) sammen med forloveden - og proffdanseren - Jørgen Nilsen, og hans dansepartner Agnete Saba. Foto: Morten Eik/ Se og Hør Vis mer

Både Tom-Erik og Jørgen har flere sesonger bak seg i programmet. Tom-Erik har tidligere danset med Tone Damli (34) og Kathrine Sørland (42), og vant i 2008 med Lene Alexandra Øien (40). Jørgen på sin side vant som kjent med Olafsen i 2017, og har tidligere danset med Jørgine «Funkygine» Vasstrand (33) og Camilla Pihl (44).

LES OGSÅ: - Se på de musklene!

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer