Christine Koht:

- Kan bli dødssyk på et sekund

På vei til en bursdagsfeiring for kona gikk det galt.

BURSDAG: Denne uken skulle Christine Koht og kona Pernille Rygg feire bursdag. Det gikk imidlertid ikke som planlagt. Foto: Vegard Grøtt / NTB
BURSDAG: Denne uken skulle Christine Koht og kona Pernille Rygg feire bursdag. Det gikk imidlertid ikke som planlagt. Foto: Vegard Grøtt / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Helt siden Christine Koht (54) i 2018 fikk beskjed om at hun hadde fått kreft, har hun latt følgerne få ta del i sykdomsforløpet hennes.

Nestne ukentlig har hun nemlig delt oppdateringer om hvordan det går, og man kan trygt si at man skal lete lenge etter en dame med mer pågangsmot og godt humør enn henne.

I et nytt innlegg på Facebook forteller nå Koht, som det har vært stille fra siden januar, at hun i går ble hasteinnlagt på sykehuset. Hun deler også en video fra besøket, der hun ligger iført en rosa kjole og blomsterkrans på hodet.

Da var hun i ferd med å feire bursdagen til kona Pernille Rygg (58).

Det var VG som først omtalte saken.

- SKAMMET MEG: Christine Koht besøker Lindmo etter bokbomba. Video med tillatelse fra NRK Vis mer

«Sånn er livet mitt»

«Med bilen full av ballonger, kaker, brød, mat, gaver og en svær flamingo. Lille pelstryne har pyntet seg med flagg og blomster. Og jeg og vi var så lykkelige over livet at vi trallet, og var enige om at vi aldri har vært så sprenglykkelig noengang, og for å få feire bursdag og selve LIVET. Så plutselig BANG, ved Sande, fikk jeg ikke puste og hostet og mistet stemmen, og sank sammen», skriver hun.

«For sånn er livet mitt. Jeg kan bli dødsyk på ett sekund!» fortsetter komikeren innlegget.

Videre skriver 54-åringen at hun har åpen retur på sykehuset, og at hun ble fraktet rett inn på båre på akutten - denne gang i rosa festantrekk og lakksko.

«Så her er jeg - og jeg må le, plutselig snudde livet til en akutt syke- type fest. Så nå satser vi alt på at jeg kan få spise masse kaker og godteri og få komme hjem, tilbake til eventyrhuset, i prinsesseglitterkjole».

Hun avslutter innlegget med å oppfordre alle følgerne sine til å ta på seg ballkjole og blomsterslynge og le.

Se og Hør har foreløpig ikke lykkes i å komme i kontakt, men Pernille Rygg opplyste til VG at kona har det fint.

«Heldigvis. Det ordnet seg kjapt, og det er et godt tegn» skriver hun i en SMS til avisen.

RØRENDE TALE: Kirsten Koht tok imot prisen «årets forbilde» på vegne av datteren Christine Koht, under Se og Hørs kjendisgalla. Hun holdt en rørende takketale om datterens sykdom. Video: Bjørn Lindgren Vis mer

Kreft med spredning

I over to år har komikeren kjempet en benhard kamp mot kreften, men hun har som nevnt oppi all elendigheten klart å dele både oppturer og nedturer med følgerne sine.

Da Dagbladet snakket med henne i januar hadde hun vært akuttinnlagt hele 16 ganger med ambulanse siden i fjor sommer, og i februar opplyste hun om at hun hadde tatt sin attende coronatest.

- Jeg sier som svigermor, «jeg er en smule døende», sa hun den gang.

ÅRETS FORBILDE: Christine Koht ble kåret til årets forbilde under Se og Hørs kjendisgalla 2019. Video: Privat Vis mer

Det var i januar for to år siden komikeren fortalte om diagnosen med resten av landet. Det startet med at hun fikk en følelse av at noe ikke var som det skulle, og derfor oppsøkte lege. Kreften startet i underlivet der hun fikk fjernet en godartet svulst.

Bare noen uker senere ble det oppdaget kreft med spredning, to svulster i mandlene og en i svelget - og siden har hun gjennomgått intens behandling.

LES OGSÅ: - Nå orker jeg ikke mer juling

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer