Caitlyn Jenner:

- Kalte meg Donald Trump med parykk

Anklager Jimmy Kimmel for transfobi.

STØTT: Jimmy Kimmels kommentarer får Caitlyn Jenner til å reagere. Foto: REX / Shutterstock Editoral / NTB
STØTT: Jimmy Kimmels kommentarer får Caitlyn Jenner til å reagere. Foto: REX / Shutterstock Editoral / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er ikke sjelden det er feider mellom kjendiser, og de har også en tendens til å bli en offentlig affære.

Realitystjerne og tidligere OL-vinner Caitlyn Jenner (71) er ikke fremmed for å stikke ansiktet frem, og nå har hun også valgt å gå politikkens vei. Hun stiller nemlig som guvernør-kandidat i California - for republikanerne.

Hun har stått i stormen en rekke ganger, og var nok også forberedt på å gjøre det samme under sin valgkamp.

SJOKKDELTAKER: Det var til alles store overraskelse da det ble avslørt av «Phoenixen» i amerikanske «Maskorama» var Caitlyn Jenner. Video: Se og Hør. Vis mer

- Trump i parykk

Kritikken fra talkshow-stjerne Jimmy Kimmel (53) vil hun imidlertid ha seg frabedt, noe hun sier tydelig og klart ifra om.

- Er vi sikker på at dette ikke er Donald Trump i en Caitlyn Jenner-parykk? Se på dette, likheten er skummel. De har de samme bevegelsene, sier han om hennes opptreden i programmet «The View».

ANKALGES: Caitlyn Jenner mener Jimmy Kimmel er transfobisk. Foto: Chris Pizzllo/Invision/NTB
ANKALGES: Caitlyn Jenner mener Jimmy Kimmel er transfobisk. Foto: Chris Pizzllo/Invision/NTB Vis mer

Han kaller også 71-åringen for «Caitlyn Jenner Car-Crashian», og sår tvil om hennes intensjoner om å gå inn i politikken.

- Hun har større sjanse for å bli den neste Batman enn å bli guvernør for California. Hun vet mindre enn ingenting om alt, egentlig, sier han videre.

Disse ordene har også nådd Jenner, som mener Kimmel er transfobisk i uttalelsene sine.

«I går kalte Jimmy Kimmel meg for Donald Trump med parykk. Han tror åpenbart at transkvinner bare er menn med parykk på. Hvor er raseriet fra venstresiden og LGBT-samfunnet? Å være 'woke' må være valgfritt om du er en demokrat», skriver hun på Twitter.

«Woke» betyr å være bevisst etnisk og sosial rettferdighet.

Støttet Trump

Hun dro i Twitter-tiraden også opp «blackface»-overtrampen til Kimmel, som han har beklaget for. Også en hendelse fra 2013 får oppmerksomhet fra guvernør-kandidaten. Da måtte kanalen ABC beklage etter at et barn hadde fleipet på talkshowet om at USA burde drepe alle i Kina.

«Trist at Jimmy Kimmel har bidratt til hat mot asiat-amerikanere. Er det ingen gruppe han ikke vil angripe? Jimmy, det er på tide å få slutt på asiatisk hat», skriver hun.

Flere Twitter-bruker mener imidlertid at Kimmy viser til at Jenner stiller for samme politiske fløy som Trump, og at hun selv har gitt sin stemme til ham under presidentvalget i 2016.

De mener derfor at utspillet var rettet mot hennes politiske synspunkt enn at hun er transkvinne.

GJØR NARR: Caitlyn Jenner fikk virkelig høre det da NBA-spilleren og Kendall Jenners eks, Blake Griffin, roastet henne. Video: Comedy Central / Rød Løper Vis mer

Ikke svart

Innholdet i intervjuet med «The View» underbygger kanskje dette, ettersom hun selv sammenliknet seg med Trump.

Hun blir blant annet spurt om hun er blant republikanerne som mener at det faktisk var han som vant valget, og ikke den sittende presidenten Joe Biden.

- Jeg kommer ikke til å gå inn på det. Valget er over. Jeg synes Donald Trump gjorde flere bra ting. Det jeg likte med Donald Trump var at han var en opprører. Jeg vil gå inn og være en omtenksom opprører i Sacramento. Vi må endre systemet, og jeg vil endre systemet til det positive, sa hun ifølge Deadline.

STJERNEMØTE: Kathrine Sørland møtte president Donald Trump da hun konkurrerte om å bli Miss Universe i 2004. Slik var det. Video: Nina Hansen. Reporter: Ruben Pedersen. Foto: Geir Hamnes. Faksimile: Se og Hør. Klipp: Ingebjørg Iversen / Se og Hør Vis mer

Jenner stemte ikke på Trump i 2020 på grunn av hans stilling til transrettigheter.

Kimmel har ikke uttalt seg om anklagene fra 71-åringen.

I april ble valgkampanjen til Jenner kjent. Hun utfordret med det den nåværende guvernøren, demokratiske Gavin Newsom.

LES OGSÅ: - Jeg pensjonerte penisen min

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer