Nicki Minaj:

Kalles på teppet etter pung-utspill

Nicki Minajs utspill fikk flere til å reagere.

KALLES INN: Nicki Minaj er vant til å stille på den røde løperen. Nå er det imidlertid et helt annet teppe hun er kalt inn på. Foto: Carlo Allegri/Reuters/NTB
KALLES INN: Nicki Minaj er vant til å stille på den røde løperen. Nå er det imidlertid et helt annet teppe hun er kalt inn på. Foto: Carlo Allegri/Reuters/NTB Vis mer
Publisert

Tidligere denne uken fikk rapperen Nicki Minaj (38) den britiske statsministeren Boris Johnson (57) på nakken, etter at hun hevdet at en venn av fetteren hennes ble impotent etter å ha tatt coronavaksinen.

Også den britiske helseministeren Chris Whitty (55) kritiserte stjernen for å spre usannheter om at vaksinen kan lede til impotens.

Torsdag kveld skriver AP at Minaj nå blir tilbudt en samtale med Det hvite hus etter de sjokkerende påstandene.

Samtale med Det hvite hus

Ifølge nyhetsbyrået skal stjernen ha fått tilbudet om å snakke med leger i president Joe Bidens administrasjon for å få besvart flere spørsmål knyttet til vaksinen.

Det hvite hus skal også ha tilbudt flere slike samtaler til personer som er bekymret for vaksineringen. Dette er ifølge AP en del av en PR-kampanje for å slå tilbake mot feilinformasjon om vaksinens sikkerhet og effektivitet.

LATTERLIGJØRES: Voksfigur av Nicki Minaj får folk til å klø seg i hodet. Video: Kameraone Vis mer

Onsdag skrev Minaj på Twitter at hun hadde blitt invitert av Det hvite hus, og at hun hadde takket ja til å komme. I etterkant har det imidlertid kommet fram at det skal være snakk om en telefonsamtale.

- Ble impotent

Det hele bunner i en Twitter-melding fra rapperen, hvor hun skrev følgende til sine 22 millioner følgere:

«Fetteren min i Trinidad vil ikke vaksinere seg fordi kompisen hans gjorde det og ble impotent. Testiklene hans hovnet opp. Det var bare noen uker før han skulle gifte seg, og nå har jenta avlyst bryllupet. Så be for å finne svar og vær sikker på at du er komfortabel med valget du tar. Du blir ikke mobbet».

Stjernen, som er født i Trinidad og oppvokst i New York, ble raskt gjort narr av på sosiale medier etter å ha delt dette innlegget. Men det var altså ikke bare fansen som reagerte på Minajs uttalelser.

TREND: Denne TikTok-trenden skaper reaksjoner. Leger og eksperter er nå redde for at den skal øke skepsisen til coronavaksinene. Video og reporter: Klaus Holm Fjellro / Dagbladet TV. Musikk: Epidemicsound. Vis mer

Nå har også USAs smittervensjef Anthony Fauci kommet på banen. I likhet med mange andre avkrefter også han konspirasjonsteorien fra stjernen knyttet til coronavaksine, skriver Washington Post.

Ifølge Fauci finnes det ingen bevis på at vaksinering mot corona kan føre til infertilitet.

- Skapt for å spre frykt

Statsminister Boris Johnson innrømmet nylig at han vet lite om hvem rapperen er.

- Jeg er ikke så kjent med hva Nicki Minaj driver med som jeg kanskje burde være. Men jeg er kjent med Nikki Kanani, en superstjerne av en lege som har talt for dere mange ganger, og som vil fortelle dere at vaksiner er fantastiske og at alle burde ta dem, fortalte han, og presiserte:

- Det er derfor jeg foretrekker å høre på Nikki Kanani.

Også helseminsiter Whitty tok avstand fra rapperens Twitter-innlegg.

STUNT: Det gikk ikke helt etter planen da Rød Løpers Jonas Hammer skulle imponere Nicki Minaj under superstjernas Oslo-besøk Vis mer

- Det er en rekke myter som svirrer rundt. Noen av disse er fullstendig latterlige og noen er helt klart skapt for å spre frykt. Dette er en av dem, sa helseminister Whitty da en reporter spurte hva han syntes om rapperens uttalelse under en pressekonferanse i Downing Street tirsdag.

Helseministeren fortalte videre at det finnes «mennesker som prøver å avskrekke andre fra å ta en vaksine som kan redde liv eller hindrer dem i å få livsforandrende skader».

- Beklageligvis så vet mange av disse menneskene at de sprer usannheter, men fortsetter å gjøre det likevel. Etter min mening, så burde de skamme seg, delte han.

LES OGSÅ: Slakter dette: - Porno-utdeling

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer