Emma Thompson og Hugh Grant:

Kaller julefavoritten «psykotisk»

En av skuespillerne hadde ikke bare lovord om «Love Actually» etter innspillingen.

SNART 20 ÅR SIDEN: Emma Thompson og Hugh Grant spilte søsken «Love Actually». Her avbildet med Keira Knightley, som også medvirket i filmen, under premieren i 2003. Foto: Alan Davidson/REX/NTB
SNART 20 ÅR SIDEN: Emma Thompson og Hugh Grant spilte søsken «Love Actually». Her avbildet med Keira Knightley, som også medvirket i filmen, under premieren i 2003. Foto: Alan Davidson/REX/NTB Vis mer
Publisert

Jula er en høytid mange forbinder med tradisjoner. For noen blir det ikke jul uten pinnekjøtt, for andre blir det ikke jul uten ribbe. Noen må se «Tre nøtter til Askepott», briljant dubbet av Knut Risan, mens andre må se «Love Actually» før jula virkelig har kommet.

Emma Thompson (63) og Hugh Grant (62) spiller søsken i sistnevnte film, som med årene har blitt en moderne juleklassiker. Det er snart 20 år siden den kom ut, og i den anledning har noen av skuespillerne medvirket i en jubileumsspesial.

I jubileumsspesialens trailer kommer det nå fram at en av stjernene ikke var overbegeistret for «Love Actually» etter å ha sett den ferdige filmen i 2003.

DANSER JULA INN: Hugh Grant som dansende statsminister i «Love Actually». Reporter: Marte Nyløkken Helseth Vis mer

- Sa jeg det?

Ifølge Entertainment Weekly var Thompson og Grant sammen første gang de så «Love Actually», og dette er et øyeblikk skuespillerinnen husker svært godt - nettopp på grunn av Grants reaksjon.

I spesialen forteller nemlig Thompson til Diane Sawyer (76) at han sa følgende til henne etter de hadde sett filmen:

- Er ikke det den mest psykotiske tingen vi har vært i sammen noensinne?

Grant skal tilsynelatende ikke huske denne utvekslingen så godt, og svarer:

- Sa jeg det?

Duoen har også spilt mot hverandre i filmene «Sense and Sensibility», «The Remains of the Day» og «Impromptu».

JULETRADISJON: Da Dagbladet i 2008 inviterte leserne til å kåre tidenes beste romantiske komedie, gikk «Love Actually» av med en overlegen seier. Gjennom årene har filmen blitt en juletradisjon for mange. Video: UniversalMovies / YouTube Vis mer

Rørende scene

Thompsons karakter i filmen har en rørende og ektefølt scene hvor hun tar til tårene da hun innser at ektemannen har en affære.

Karakteren trodde hun skulle få et gullsmykke til jul fra ektemannen, men forstår fort at gaven var tenkt til en annen da hun pakker opp en Joni Mitchell-plate.

Scenen skal ha vært svært personlig for Thompson som selv opplevde at eksmannen var utro mot henne.

- Jeg har hatt så forbannet mye erfaring med å gråte på soverommet, for så å måtte komme ut derfra og være oppstemt, samle sammen bitene av hjertet mitt og legge dem i en skuff, sa Thompson til The Telegraph i 2018, ifølge Marie Claire.

LES OGSÅ: - Verdiløs og middelmådig

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer