Nikolaj Coster-Waldau:

Kaller «Game of Thrones»-kolleger divaer

Den danske skuespilleren avslører at ikke alt var rosenrødt på settet.

SØSKENKJÆRLIGHET: Tvillingene Cercei og Jaime Lannsiter, spilt av Lena Headey og Nikolaj Coster-Waldau, var både elskere og søsken. Foto: HBO/NTB
SØSKENKJÆRLIGHET: Tvillingene Cercei og Jaime Lannsiter, spilt av Lena Headey og Nikolaj Coster-Waldau, var både elskere og søsken. Foto: HBO/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

«Game of Thrones» har fått sin slutt på tv, men serien lever videre i beste velgående - både hos fansen, og for dem som i spenning venter på fortsettelsen av bokserien.

Tv-adapsjonen har gitt enorm oppmerksomhet til dem som medvirker, og flere skuespillere har fått internasjonal stjernestatus.

Blant dem er den danske skuespilleren Nikolaj Coster-Waldau (50) som har lagt en solid karriere bak seg. I serien spiller han den tvilsomme Jaime Lannister, og er en karakter som fansen har et blandet forhold til.

Nå uttaler han seg om serien i The Times, og presenterer med det sladder som nok får fansen til å spekulere.

Divaer på sett

Coster-Waldau forteller nemlig, uten å nevne navn, at det ikke manglet på divanykker under innspillingen. Til avisa forteller han at flere av de eldre skuespillerne var divaer, og ikke lagspillere mellom opptakene.

- Åh, det er for jævla varmt. Jeg kommer til å klage på den dritten her. Hvor skal jeg sitte, parodierer han overfor avisen.

UT MOT DIVANYKKER: Nikolaj Coster-Waldau røper at flere av de eldre skuespillerne i serien oppførte seg ufint. Foto: NTB
UT MOT DIVANYKKER: Nikolaj Coster-Waldau røper at flere av de eldre skuespillerne i serien oppførte seg ufint. Foto: NTB Vis mer

Videre hyller han skuespiller Diana Rigg, som spilte matriarken Olenna Tyrell. Karakteren ble elsket av fansen, blant annet for sine freidige bemerkninger og maktspill i kulissene. Hennes siste scene er med nettopp Jaime Lannister, hvor hun drikker gift han serverer henne.

Skuespilleren gikk selv bort for bare en måned siden - 82 år gammel. Hun hadde en lang karriere på lerretet og ble elsket for sine tolkninger og sterke kvinneroller.

IKON: Diana Rigg ble hyllet for sine mange sterke kvinneroller. Her som Olenna Tyrrell i «Game of Thrones». Foto: HBO/NTB
IKON: Diana Rigg ble hyllet for sine mange sterke kvinneroller. Her som Olenna Tyrrell i «Game of Thrones». Foto: HBO/NTB Vis mer

Hun skal ikke ha funnet seg i divanykkene på settet til «Game of Thrones», og var ikke redd for å si ifra, ifølge Coster-Waldau.

- Du kødda ikke med henne. Hun beit fra seg på en veldig morsom måtte, og du kan ikke vinne når noen er morsommere og smartere enn deg, sier han.

- Når du jobber med noen som det, så øker du din egen innsats. Det må du gjøre - hun er så flink. Den sist scenen hennes var en flott dag. Det var den eneste scenen med to hovedkarakterer vi hadde, og det var et stort privilegium, forteller han videre.

Ellevill «GoT»-lønn

Coster-Waldau har spilt i en rekke Hollywood-filmer, samt medvirket i norske filmer som «Hodejegerne» og «Kautokeino-opprøret». Det er nok likevel sannsynlig at det er «Game of Thrones» som har gikk ham mest klirrende mynt i pengepungen.

Han måtte nemlig under en rettssak mot sin tidligere manager for to år siden legge fram dokumenter som viste hvor mye han tjente per episode av serien.

Rundt 9,4 millioner kroner kostet det per episode å ha dansken med på skjermen. I tillegg fikk han 1,5 millioner dollar som forskudd på seriens overskudd, samt andre bonuser.

GAME OF THRONES: Da deltaker Erik Sæter fikk tittelen som konge av «Paradise Hotel» ble lederstilen hans fort sammenlignet med en mindre populær karakter i HBO-serien. Video: Marie Røssland / Programleder: Kine Falch Se hele programmet her: https://youtu.be/rJNtsG3Y0wc Vis mer

Ut mot serieslutt-kritikk

Selv om serien ble en gigantisk suksess, var det langt fra de alle som satte pris på avslutningen. Det gikk så langt at millioner signerte opprop for å få slutten skrevet om.

Også Coster-Waldaus avslutning var gjenstand for knallhard kritikk.

I sin siste scene står Jamie sammen med sin søster og elsker, Cersei Lannister. Hun gråter i armene hans, og sier at hun ikke vil dø, og at hun vil redde deres ufødte barn. Lite visste hun at det bare var snakk om sekunder før slottet, The Red Keep, ville rase over dem og ta livet av alle tre.

Selv har han uttalt at han var fornøyd med måten karakteren døde på. Motspiller Lena Headey har imidlertid uttalt at hun ønsket seg en bedre død.

Også i The Times uttaler Coster-Waldau seg om avslutningen, og mener fansen er misfornøyde av den enkle grunn at de aldri ville at serien skulle ta slutt.

LES OGSÅ: Nytt familietilskudd smelter fansen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer