EKSENTRISK: At Michael Jackson er mer enn litt rar er noe alle vet. Nå har han funnet trygghet i islam. Foto: Stella Pictures
EKSENTRISK: At Michael Jackson er mer enn litt rar er noe alle vet. Nå har han funnet trygghet i islam. Foto: Stella PicturesVis mer

Kall meg bare Mikaeel Jackson!

Jacko er blitt muslim - og det feirer han med nytt navn.

SEHER.NO: Popstjernen Michael Jackson (50) er blitt muslim og har endret navn til Mikaeel. Det skriver The Sun, som avslører at Jacko bar et muslimsk hodeplagg da han sverget sin troskap til Koranen under en seremoni hjemme i herskapshuset til en kamerat i Los Angeles.

Under seremonien satt suksessartisten på gulvet iført en liten hatt mens en imam forrettet. Hans fornavn ble så endret til Mikaeel, som er navnet på en av Allahs engler. Det første forslaget - Mustafa - sa Jacko nei til.

Popstjernen er oppvokst som Jehovas vitne, men skal ha bestemt seg for å konvertere til islam etter å ha blitt kjent med en produsent og en låtskriver som begge hadde valgt å bli muslimer.

- De begynte å fortelle ham om sin tro og hvrodan de følte at de hadde blitt bedre mennesker etter å ha konvertert. Michael begynte straks å venne seg til tanken, sier en kilde til The Sun.

- En imam ble tilkalt fra moskéen, og Michael gjennomgikk shahada, som er den muslimske trosbekjennelsen.

Den britiske musikeren Yusuf Islam - som var kjent som Cat Stevens før han selv konverterte - var blant gjestene som møtte opp for å feire at Bahrains mest berømte innbygger hadde fått sin nye religion.

Og kanskje trenger Jacko ekstra trøst i religionen i disse dager. Popkongen er blitt saksøkt for nærmere 50 millioner kroner av Bahrains prins Abdulla Al-Khalif og må mandag møte i høyesterett i London.

Den arabiske sjeiken hevder han finansierte Jacksons overdådige livsstil i bytte mot en eksklusiv platekontrakt som aldri skal ha blitt noe av.

- Han ser flere ganger at han ville betale meg tilbake, sier sjeiken, som nå altså går rettens vei.

Har du et kjendistips? Send det til seher@seher.no

LES OGSÅ: Hun er verdens beste sanger