Visesanger Kaia Huuse truet og jaget på åpen gate

Kaia Huuse drapstruet av mann - politiet rykket ut

Kaia Huuse ble forfulgt og truet på livet i Oslo sentrum.

- RASENDE: Visesanger Kaia Huuse forteller om den skremmende opplevelsen som fant sted tidligere denne uken. Hun ble jaget og drapstruet av en mann midt i Oslo sentrum. Foto: NTB scanpix
- RASENDE: Visesanger Kaia Huuse forteller om den skremmende opplevelsen som fant sted tidligere denne uken. Hun ble jaget og drapstruet av en mann midt i Oslo sentrum. Foto: NTB scanpix Vis mer

Denne uken startet svært dramatisk for artisten Kaia Huuse (44). Hun var en av flere som ble jaget og utsatt for drapstrusler av en ukjent mann i Oslo.

Huuse, som er tidligere samboer og har to barn med visesanger Jan Eggum (66), var på vei hjem på sykkel da hun plutselig havnet midt i dramaet på Frogner.

En mann i 30-årene som ifølge flere vitner fremsto som mentalt ustabil, skrek og fektet etter flere forbipasserende.

- Skulle drepe meg

Han forsøkte blant annet å sperre Huuse da hun ville sykle forbi, og den ukjente mannen skal ha løpt etter henne mens han ropte.

- Han brølte at han skulle drepe meg og flere av de andre i nærheten dersom vi ikke ringte etter en ambulanse. Da han ikke fikk tak i meg, virket det som han ble enda mer rasende. Han løp et stykke etter, men ga opp, bekrefter Kaia Huuse overfor Se og Hør.

FARLIG: Mannen som truet Huuse, ble senere tatt hånd om av politiet. Han bar blant annet på et jernrør, og kastet ting på folk. Foto: Privat
FARLIG: Mannen som truet Huuse, ble senere tatt hånd om av politiet. Han bar blant annet på et jernrør, og kastet ting på folk. Foto: Privat Vis mer

Ifølge andre vitner til hendelsen, skal mannen samtidig ha grepet tak i stoler som sto utenfor en frisørsalong i området og kastet disse etter Huuse og tilfeldige ofre.

Alle som opplevde opptrinnet, forsøkte å holde seg på avstand. På et tidspunkt ringte flere av vitnene desperat til politiets nødtelefon.

- Vi fikk flere meldinger fra forskjellige vitner om en mann som beveget seg i området rundt Frogner og truet tilfeldige. Meldingen gikk ut på at han bar på et jernrør og kastet ting på folk, sier operasjonsleder Kari Klævold ved Oslo politidistrikt.

Politiet rykket umiddelbart ut med en patrulje som raskt fikk kontroll på mannen.

- Vi fikk roet ned situasjonen, og tok ham med vekk fra området, forteller operasjonslederen.

SKREMT: Huuse forteller at hun er glad for at det ikke var barn i nærheten da den skremmende episoden utspilte seg. Foto: Anders Grønneberg
SKREMT: Huuse forteller at hun er glad for at det ikke var barn i nærheten da den skremmende episoden utspilte seg. Foto: Anders Grønneberg Vis mer

Kaia Huuse er sparsom med å kommentere hendelsen utover at det var skremmende og ubehagelig.

- Dette skjedde i et område med en skole og lekeplass bare noen få meter unna. Det første jeg tenkte var at det heldigvis ikke var noen barn i nærheten - det ville vært mye verre, sier hun.

Lykkelig igjen

På tross av den skremmende hendelsen går det bra med Huuse. Privat har hun det også fint om dagen. I fjor kunne nemlig 44-åringen bekrefte overfor Se og Hør at hun har funnet lykken med den svenske produsenten og musikeren Johan Persson (47).

De to forlovet seg tre år etter at hun og artisten Jan Eggum gikk hver til sitt. Det musikalske paret var sammen fra 1998 til 2014.

FORELSKA: I fjor smilte lykken virkelig for Huuse. Da forlovet hun seg med den svenske musikeren Johan Persson. Foto: Anders Grønneberg
FORELSKA: I fjor smilte lykken virkelig for Huuse. Da forlovet hun seg med den svenske musikeren Johan Persson. Foto: Anders Grønneberg Vis mer

- Det kjennes utrolig bra, og jeg er veldig lykkelig. Akkurat nå føler jeg meg som den heldigste av alle, sa hun om forlovelsen den gang.

Huuse fant kjærligheten med multimusikeren Johan Persson høsten 2014, kort tid etter bruddet med Eggum. Duoen traff hverandre gjennom felles musikervenner i Stockholm, der Kaia har tilbrakt mye tid de siste årene.

Persson har i en årrekke blant annet turnert, og spilt inn plater, med visepopyndlingen Lars Winnerbäck (42) - også kjent som ektemannen til skuespiller Agnes Kittelsen (38). Persson spiller både gitar, munnspill, trekkspill og tangentinstrumenter - i tillegg til å kore.

Da Huuse og Eggum gikk hver til sitt, valgte de å beholde leiligheten på Frogner i Oslo slik at deres felles barn, Bastian (12) og Hennika (8) skulle slippe å flytte frem og tilbake. I stedet er det foreldrene som må flytte ut og inn.

I et intervju med Dagbladet i november 2016 fortalte Huuse at hun fremdeles har nær kontakt med eksen og at de samarbeider godt med barna.

- Føltes ikke riktig lenger

- Når jeg tenker på Jan, så tenker jeg at han er mannen i mitt liv. Han er far til mine barn. Men livet blir ikke alltid slik man kanskje håper på eller tror, sa hun til avisen.

Forrige gang det tidligere paret viste seg sammen offentlig før bruddet var på Petter Stordalens 16. mai fest i 2014, da Kaia Huuse kom i russedress.

Året etterpå fortalte Kaia til Se og Hør om årsaken til hvorfor hun og Jan Eggum valgte å gå hver sin vei.

- Vi hadde det fint med en stor og god storfamilie og venner rundt oss. Men det kom til et punkt der det ikke føltes riktig lenger, fortalte Kaia åpenhjertig.

Bruddet annonserte de selv via en pressemelding:

«Vi ønsker å fortelle at vi ikke lengre er kjærester. Vi er fortsatt gode venner og vil treffes hver uke både på jobb og privat», skrev paret.

LES OGSÅ: Deler kjærlighetsbilder på felles Instagram-profil