SAK: Ragnar Fagereng sto i ankesaken sammen med sin kone tiltalt for grove forbrytelser. Kona ble kastet i fengsel. Foto: Scanpix
SAK: Ragnar Fagereng sto i ankesaken sammen med sin kone tiltalt for grove forbrytelser. Kona ble kastet i fengsel. Foto: ScanpixVis mer

Justismordet avslørt

- Det er ingen som klarer å forestille seg hva vi har vært gjennom, forteller Anne Grethe Fagereng.

SEHER.NO: Ragnar Fagereng var en betrodd rådmann i Bergen kommune. Hun var en energisk medarbeider i Radio 1. De nøt stor tillit i Bergen.

Så skjedde det. Ruter ble knust. "Guttestreker," tenkte ekteparet. Deretter var det noen som oppførte seg truende overfor Anne Grethe ved et par anledninger.

Så kom de anonyme truslene. Overfall. Innbrudd. Og til slutt kom mordbrannforsøket.

Ekteparet anmeldte de skremmende forholdene, og politiet fikk raskt en mistanke om at paret selv skulle ha fingert episodene, skriver Se og Hør i dag.

LES OGSÅ: Amnesty-pris til Se og Hør-Sandberg.

Bakgrunnen var at politiet under en ransaking fant deler av tyvegodset fra innbruddet plassert andre steder i deres eget hjem. Dermed oppsto mistanken om at det hele var arrangert. At rådmannen og hans kone sto bak et forsøk på forsikringssvindel!

Måtte i fengsel
Måneder senere blir begge tiltalt for forsikringssvindel og falske politianmeldelser. Rettsaken starter i september 1996, og ender med å bli en av norgeshistoriens lengste. Saken varer i elleve uker.

Rådmannen blir dømt til fem måneders ubetinget fengsel. Kona får fire måneder ubetinget og fem måneder betinget fengsel, skriver bladet.

Fagereng sier opp jobben som rådmann, men anker dommen.

To år etter rettsaken startet, faller dommen i lagmannsretten. Ragnar blir frikjent - men Anne Grethe blir dømt til fengsel i 120 dager!

Dagens Se og Hør avslører i dag rettskandalen - og gir deg det bevegede møtet mellom den angrende synderen som sto bak terroriseringen og ekteparet Fagereng.

- Jeg har gjort urett mot dere. Jeg forventer ikke tilgivelse. Jeg kan aldri gi dere tilbake disse elleve årene, men jeg kan fortelle dere sannheten ...

Les hele intervjuet med den tidligere torpedoen i Se og Hør i dag.