Emilie Enger-Mehl:

Justisministerens «ukjente» reality-fortid

For tiden er Emilie Enger Mehl aktuell i «Kompani Lauritzen». Det er ikke hennes første møte med reality.

HJEMME HOS: Da Emilie Enger Mehl vant «Anno» i 2015 var «Se og Hør» hjemme hos henne. Video: TV 2 / Youtube / Se og Hør, Tor Lindset. Reporter: Celina Morken Vis mer
Publisert

I dag kjenner vi Sp-politiker Emilie Enger Mehl (28) som Norges justisminister. Mange vil nok også kjenne igjen Mehls fjes fra tv, som deltaker i realityprogrammet «Kompani Lauritzen».

Der konkurrerer hun mot flere andre kjendiser gjennom tøffe terreng og utfordrende militærøvelser.

Dette er derimot ikke første gang justisministeren konkurrerer på skjermen.

«KOMPANI LAURITZEN»: Da Emilie Enger Mehl dro av gårde til TV-innspilling var Senterpartiet i valgkampsinnspurt. Reporter: Jonas Hammer. Video: Rød Løper / Celina Morken Vis mer

I 2015 dukket Mehl opp i NRK-programmet «Anno». Der samlet 14 deltakere seg i en tidskapsel som forestiller et norsk bymiljø tilbake i tid. I programmet skulle de konkurrere mot hverandre, og klatre på den sosiale rangstigen som eksisterte den gang gjennom forskjellige konkurranser og øvelser.

Det var den da 21 år gamle Mehl som kom seirende ut av konkurransen i programmets første sesong.

- Det var en ubeskrivelig følelse å stå igjen som vinner! sa hun til Se og Hør etter seieren.

FINALEFEST: Emilie Enger Mehl avbildet på finalefesten til NRK-programmet. Her sammen med de andre deltakerne. Foto: Erlend Haukeland / Se og Hør
FINALEFEST: Emilie Enger Mehl avbildet på finalefesten til NRK-programmet. Her sammen med de andre deltakerne. Foto: Erlend Haukeland / Se og Hør Vis mer

Sex og singelliv

Det var ingen tvil om hva som skulle bli første gjøremål tilbake i 2015.

- Noe av det beste med å komme tilbake til 2015 var å kunne ta seg en vanlig dusj! Så lang tid i 1764 satt sitt preg, sa hun lattermildt den gang.

Etter å ha fått seg en velfortjent dusj, logget hun seg på sosiale medier for første gang på måneder.

HJEMME HOS: Se og Hør var på besøk i kollektivet til Emilie Enger Mehl etter seieren i NRK-programmet. Foto: Tor Lindseth / Se og Hør
HJEMME HOS: Se og Hør var på besøk i kollektivet til Emilie Enger Mehl etter seieren i NRK-programmet. Foto: Tor Lindseth / Se og Hør Vis mer

- Da jeg kom på finalefesten følte jeg meg i en boble. Det var helt ubeskrivelig hvor gøy det var å vinne «Anno», fortsatte hun den gang.

Den gang var hun jusstudent og bodde i kollektiv i Oslo, og Se og Hør møtte den da 21 år gamle studenten i jentekollektivet.

- Det å være tre single venninner som bor i et kollektiv er litt som TV-serien «Sex og singelliv». Vi har alltid noe å snakke om, sa en fnisende 21-åring den gang.

MISFORSTÅELSE: Da Dennis Siva Lie var korporal inne på «Kompani Lauritzen» skjedde det noe som førte til at produksjonen måtte beklage seg. Video: TV 2. Reporter: Celina Morken Vis mer

Sammenlignet valgdagen med «Anno»

I 2017 kom realityvinneren inn på Stortinget. Da NRK snakket med den unge politikeren, sammenlignet hun valgdagen med «Anno»-finalen.

- Valgdagen er som finaledagen i «Anno». Dette har vært en av de lengste dagene i mitt liv. Bare en gang tidligere har jeg hatt det på samme måten, det var på finaledagen til «Anno». Det er liksom ikke mer å gjøre enn å vente, sa Sp-politikeren til NRK før valgresultatet ble klart, ifølge Glomdalen.

Mehl har tidligere fortalt til Dagbladet at interessen for politikk startet etter at hun hadde vært på utveksling i USA. Der var alle så samfunnsengasjerte at det smittet.

«KOMPANI LAURITZEN»: Flere av deltakerne falt om etter en ekstra krevende oppgave. Video: TV 2. Klipp: Anna Celine Hanisch. Vis mer

Mottok kritikk

«Anno»-deltakelsen kan tilsynelatende ha gitt den unge politikeren blod på tann. For tiden er hun som nevnt aktuell i en annen realityserie: «Kompani Lauritzen».

Etter innspillingen ble Mehl utnevnt til justisminister, som tidenes yngste i stillingen.

Serien har fått mye reaksjoner grunnet at TV 2 valgte å sende den nyeste sesongen til tross for krigssituasjonen i Ukraina.

«KOMPANI LAURITZEN»: Daniel Kvammen glapp taket i tauet, noe som førte til noen dramatiske sekunder for justisminister Emilie Enger Mehl. Video: TV 2 Vis mer

Mehl er en av kjendisdeltakerne som har fått mye kritikk på bakgrunn av sin deltakelse i realityprogrammet. Dette til tross for at programmet ble spilt inn før krigen i Ukraina brøt ut og hun ble utnevnt til justisminister.

Da justisministeren gjestet «God morgen Norge» i mars, forklarte hun at det ikke har vært noe snakk om å bli redigert ut av programmet i etterkant.

- Det har vært helt uaktuelt å bli klippet ut, og tidspunktet for sending og lignende er det TV 2 som avgjør. For meg så har det rett og slett vært fullt fokus på Ukraina, for da krigen brøt ut hastet det veldig å få forberedt Norge på en flyktningkrise, som kan bli en av de største vi har sett. Så det var dét som var fokuset mitt i den perioden, sa Enger Mehl.

«KOMPANI LAURITZEN»: For en av deltakerne ble øvelsen litt for tøff. Video: TV2/Rød Løper. Reporter: Celina Morken. Klipp: Anna Celine Hanisch. Vis mer

28-åringen understrekte videre at hun er et menneske og at hun ikke er redd for å vise nettopp det.

- Programmet ble spilt inn før jeg hadde noen som helst anelse om at jeg skulle bli statsråd. Nå som det er på luften, er jeg egentlig veldig takknemlig for at jeg fikk muligheten til å ha med meg den opplevelsen, inn i den rollen jeg har nå. Det er fint å få vist andre sider av meg selv enn bare den siden som folk ser gjennom politikken, fortsatte hun.

LES OGSÅ: Avslører reality-«nei»

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer