NORGESAKTUELL: Denne helgen er popstjernen Justin Bieber aktuell med to konserter i Oslo.  Foto: Splash News
NORGESAKTUELL: Denne helgen er popstjernen Justin Bieber aktuell med to konserter i Oslo. Foto: Splash NewsVis mer

Justin Biebers opp- og nedturer

Se høydepunktene fra den norgesaktuelle superstjernens karriere - og øyeblikkene han nok helst vil glemme.

SEOGHØR.NO: Siden det kjente tenåringsidolet Justin Bieber (22) slo gjennom som artist i en alder av 13-år, har karrieren til sangeren skutt i været.

Denne helgen kommer han til Norge for sitt fjerde norgesbesøk, der han skal spille to konserter i Telenor Arena, 23. og 24. september. 

Justin Bieber ble oppdaget gjennom nettstedet Youtube i 2008 under navnet «kidrauhl» . Der la stjernen flittig ut videoklipp av seg selv syngende. 

Målet var å fange oppmerksomheten til talentspeidere, ifølge nettstedet Digital Spy. Dette klarte Bieber, og signerte platekontrakt med musikkselskapet RBMG. I 2009 ga han ut sin første EP «My World». 

FØLG OSS PÅ SNAPCHAT: Følg Se og Hør på Snapchat for å med deg mer om Justin-besøket i Oslo. Ta en snap av dette bildet for å legge oss til.
FØLG OSS PÅ SNAPCHAT: Følg Se og Hør på Snapchat for å med deg mer om Justin-besøket i Oslo. Ta en snap av dette bildet for å legge oss til. Vis mer

Siden den gang har stjernen vokst massivt med følgere, og millioner av fans verden over kaller seg den dag i dag «Beliebers».

Men gjennom årene har det vært både oppturer og nedturer for den verdenskjente «Sorry»-sangeren. Seoghør.no oppsummerer noen av dem. 

Mest sett video på YouTube

Justin Bieber sjarmerte «Beliebere» verden over de første årene i løpet av karrieren sin, med blant annet sangen «Baby», som lenge var en av de mest sette musikkvideoene på Youtube noen sinne.

Videoen er per idag sett av over en milliard mennesker, og er regissert av norske Ray Kay

Senere har han blitt tatt igjen av PSY med Gamgam Style, Taylor Swift, Charlie Puth og Bruno Mars på YouTube, ifølge en liste bgr.com publiserte tidlig i 2016. 

En av de best betalte kjendisene 

Bieber har tjent milliarder på sangkarrieren med flere hits og populære album. 

I 2011 og 2012 ble den kjekke popstjernen kåret til den tredje best betalte kjendisen i verden, av magasinet Forbes.

De siste årene har den populære sangeren derimot falt ned på lista, og i 2013 lå han 9.plass, før han så falt av topp 10 rangeringen på lista.  

Men selv om stjernen ikke lenger topper denne lista, betyr ikke det at stjernen ikke tjener nok penger.

I årets rangering havnet stjernen på 26.plass, og skal ha tjent 56 millioner dollar som tilsvarer ca. 462 millioner norske kroner. 

Saken fortsetter under bildet. 

FALT AV LISTA: Selv om Justin Bieber ikke lenger er på topp 10 på lista over verdens best betalte kjendiser lider artisten ingen nød.  Foto: Reuters
FALT AV LISTA: Selv om Justin Bieber ikke lenger er på topp 10 på lista over verdens best betalte kjendiser lider artisten ingen nød. Foto: Reuters Vis mer

Historisk ranking i USA

I 2013 ble Justin Bieber historisk i USA. Da ble det nemlig klart at hans nyeste album på daværende tidspunkt «Believe Acoustic» havnet på førsteplass på Billboard 200 over best solgte album. 

Det ble hans femte album som nådde en førsteplass på listen, ifølge Billboard.com. Dette skjedde før stjernens nittende fødselsdag, som gjorde at han satte ny rekord. 

Før han var det Miley Cyrus (23) som hadde plasseringen med fire album med førsteplass på best solgte album før fylte nitten, men måtte da se seg slått av Justin Bieber. 

Saken fortsetter under bildet. 

LEVER SEG INN I MUSIKKEN: Justin Bieber elsker å synge, samtidig som han har millioner av fans. Det er nok mye av grunnen til at flere av albumene hans har blitt store hits.  Foto: Reuters
LEVER SEG INN I MUSIKKEN: Justin Bieber elsker å synge, samtidig som han har millioner av fans. Det er nok mye av grunnen til at flere av albumene hans har blitt store hits. Foto: Reuters Vis mer

Dårlige år med fyll og arrestsjoner 

I 2014 er et år som fort kan betegnes som et skandaleår for Justin Bieber. Skandalene sto i kø, og stjernen fikk massiv kritikk fra de som ikke var fan av han, men også fansen. 

2014 for Justin Bieber startet med en nabokrangel. Stjernen bestemte seg nemlig for å pepre naboen sitt hus med egg, meldte nettstedet TMZ den gang. 

Superstjernens nabo skal ha blitt oppmerksom på en bankende lyd mot huset hans, og da han gikk ut på balkongen i andre etasje så han Justin på bakkeplan som kastet rundt 20 egg på inngangsdøra hans

Da naboen spurte hva i alle dager det var som foregikk, skal Bieber ha siktet på ham. 

Grunnen til Biebers raseri skal visst nok ha vært fordi de to over en periode hadde vært gjennom en rekke krangler. 

Kilder ved politiet bekreftet at politiet var til stede, og tok en hendelsesrapport fra naboen. 

Saken fortsetter under bildet. 

SINNEPROBLEM: I løpet av de siste årene har vi sett søte lille Bieber vise litt mer røffe sider av seg selv, og stjernen har selv innrømmet at han har et problem med sinne.  Foto: Reuters
SINNEPROBLEM: I løpet av de siste årene har vi sett søte lille Bieber vise litt mer røffe sider av seg selv, og stjernen har selv innrømmet at han har et problem med sinne. Foto: Reuters Vis mer

Ikke lenge etter egg-skandalen ble stjernen arrestert og måtte møte i retten for fyllekjøring i Florida

Popstjernen skal ha hatt «blodskutte øyne og stinket av alkohol», samt hatt «et glassaktig utrykk» i fjeset, ifølge nettsiden TMZ

Da politiet stoppet Bieber, skal han ha blitt rasende og sagt «Hvorfor i h***ete gjør du dette? Hva f**en gjorde jeg? Hvorfor stoppet du meg?»

Bieber ble tiltalt for å ha kjørt under påvirket tilstand, for å motsette seg arrestasjon og ha kjørt uten gyldig førerkort. 

Justin selv skal ha innrømmet til politiet at han hadde kjørt under påvirkning av reseptbelagte midler, alkohol og marihuana da han ble arrestert.

Han slapp senere ut etter å ha betalt en kausjon på 15 000 kroner. 

Saken fortsetter under bildet. 

MUGSHOT: Justin Bieber ble arrestert for kjøring under ruspåvirket tilstand.  Foto: SWNS
MUGSHOT: Justin Bieber ble arrestert for kjøring under ruspåvirket tilstand. Foto: SWNS Vis mer

Kort tid etterpå fikk han derimot problemer på andre sider av grensen, i sitt eget hjemland, Canada, og overgav seg til politiet i Toronto. 

Den da 19 år gamle popsensasjonen ble da siktet for å ha mishandlet sin egen limousinsjåfør. Hendelsen skal ha inntruffet 29. desember 2013, da Bieber var på en hockeykamp med Toronto Maple Leafs i Canada Center. 

Popstjernen ble mistenkt for å ha slått sjåføren i hodet flere ganger. Stjernen ble da tiltalt for misshandel og måtte møte i retten, meldte AP. 

Andre ting stjernen har sjokkert med var hasjrøyking i 2013 og høyt forbruk på 450 000 kroner for strippere i 2014. 

I 2015 innrømmet stjernen selv i et intervju med Men's Health at han var klar for å legge fortiden bak seg og se fremover. 

- Det er på tide for meg å bli voksen. Dette har vært et veldig stort år for meg når det kommer til å finne ut av ting. Jeg har forandret meg utrolig mye fra hvordan jeg var. I går - ett år fra i går, satt seg i fengsel, fortalte han, ifølge People

Videre fortalte han at det å vokse opp i medias søkelys har skapt mye press og mange problemer. Det var vanskelig å takle den voksende kjendisstatusen fordi han var så ung. 

- Jeg måtte vokse opp raskt, og det var nesten som om jeg vokste opp for offentlighetens skyld, men jeg ble jo ikke nødvendigvis voksen av den grunn.

- Det var visse ting jeg måtte gjennom, som forhold og samtaler, men når det kommer til dette med å bli voksen, så var det mange ting jeg ikke fikk med meg, fortalte han åpenhjertig. 

Saken fortsetter under bildet. 

UNNSKYLDER SEG: Etter ett år med flere skandaler unnskyldte Bieber seg og bestemte seg for å se fremover.  Foto: Ap
UNNSKYLDER SEG: Etter ett år med flere skandaler unnskyldte Bieber seg og bestemte seg for å se fremover. Foto: Ap Vis mer

Stormet av scenen

Forrige gang Justin Bieber var i Norge, i oktober 2015, ble det dramatiske tilstander

Bakgrunnen for norgesbesøket var at han skulle være gjest hos «Senkveld med Thomas og Harald», og ha en eksklusiv konsert for en liten forsamling i regi av TV 2 etterpå.

Bieber var i strålende humør under intervjuet med «Senkveld»-gutta, men under konserten etterpå snudde humøret.  

Etter bare en sang stormet sangeren av scenen fordi en jentegjeng på første rad sølte vann på scenen. Da stjernen prøvde å tørke opp vannet med en skjorte rev fansen så mye i den at begeret rant over for sangeren. 

- Hør på meg da! Slutt! Seriøst, jeg prøver å tørke gulvet her. Nei vet du hva, dette gidder jeg ikke mer. Jeg er ferdig, jeg gjør ikke showet, sa han mens han gikk av scenen og inn på bakrommet. 

Noe som førte til at fansen ble fortvilet og ropte etter superstjernen som ikke kom tilbake. 

- Folk gråt rundt meg og var helt fra seg. Det var noen jenter som besvimte og måtte bli båret ut der i fra, da de hørte at han ikke kom tilbake på scenen, fortalte Linni Meister til Seoghør.no etter hendelsen.

Bieber forlot da landet umiddelbart etter hendelsen. Men ganske raskt etter hendelsen unnskyldte han seg og forklarte at det hadde vært en tøff uke for ham på Instagram

Saken fortsetter under bildet. 

SINT:  Etter bare én låt rev superstjernen Justin Bieber av seg mikrofonen og gikk av scenen på Chateau Neuf i Oslo. Mange hundre gråtende jenter sto igjen i sjokk. 
 Foto: NTB scanpix
SINT: Etter bare én låt rev superstjernen Justin Bieber av seg mikrofonen og gikk av scenen på Chateau Neuf i Oslo. Mange hundre gråtende jenter sto igjen i sjokk. Foto: NTB scanpix Vis mer

Slettet Instagram i protest mot fansen

Etter romanseryktene mellom Sofia Richie (18) og Justin Bieber (22) begynte å svirre verden rundt, ble ikke fansen glade. 

Dette førte til at «Sorry»-sangeren i august truet med å gjøre Instagram-profilen sin privat, etter at hans nye flamme ble gjenstand for hatmeldinger fra sinte fans

Bieber gjorde alvor av trusselen og 15. August gjorde han Instagram-profilen sin privat, til stor skuffelse og raseri for hans 77,8 millioner følgere.

- I det øyeblikket du gjorde kontoen din privat, så mistet du mange fans. Nå er vi ikke fansen din lenger, skrev en bruker. 

Paret har nå gjort det slutt, ifølge TMZ. 

Saken fortsetter under bildet. 

SAMMEN: Justin Bieber og hans nåværende kjæreste Sofia Richie viser kjærligheten offentlig i en park.  Foto: Scanpix
SAMMEN: Justin Bieber og hans nåværende kjæreste Sofia Richie viser kjærligheten offentlig i en park. Foto: Scanpix Vis mer

Men det var nok ikke bare sinte meldinger fra fansen som fikk Justin til å gjøre profilen sin privat.

Ekskjæresten Selena Gomez tok nemlig fansen til sangeren i forsvar. 

«Hvis du ikke håndterer hatet, slutt å dele bilder av kjæresten din. Dette bør være spesielt mellom dere to. Ikke vær sint på fansen din. De elsker deg», kommenterte Gomez under et av bildene av paret, ifølge Daily Mail

Dette førte til en offentlig krangel mellom de to på Instagram.

Justin svarte nemlig Selena tilbake med å beskylde henne for at hun kun var sammen med ham for å bli kjent

«Det er gøy å se at mennesker som brukte meg for oppmerksomhet, kommer med pekefingeren. Trist. Bare kjærlighet», skrev han og fulgte om med: 

«Jeg er ikke den som mottar hat. Håper alle kan være snille mot vennene mine og mot hverandre. Og ja, jeg elsker mine beliebers.»

Nettstedet HollywoodLife.com tok også en skjermdump av en av en ny kommentar fra Selena, der hun hevdet at Bieber var utro mot henne en rekke ganger mens de var et par. 

«Morsomt at en som var utro flere ganger nå peker fingeren mot en som var tilgivende og støttende. Ikke rart at fansen din er sint. Trist. Bare kjærlighet», skrev hun, ifølge nettstedet. 

Justin Bieber har fortsatt ikke kommet tilbake på Instagram. 

Saken fortsetter under bildet. 

VAR SAMMEN: Popstjernene Justin Bieber og Selena Gomez var i et av-og-på forhold fra 2011 til 2013.  Foto: Reuters
VAR SAMMEN: Popstjernene Justin Bieber og Selena Gomez var i et av-og-på forhold fra 2011 til 2013. Foto: Reuters Vis mer

Kapret åtte rekorder

Etter en pause fra rampelyset, etter alle skandalene, kom Bieber i 2015 ut med ny musikk, albumet «Purpose», som tok verden med storm. 

Sanger som «What do you mean?» og «Sorry» forklarte mye av det han hadde vært igjennom i løpet av årene. Han beklaget seg. 

Han fikk nylig, ifølge Seoghør.dk, åtte nye rekorder i 2017-utgaven av Guiness Rekordbok.

Sangen «What do you mean» kapret rekorden med flest avspillinger på en uke på streamingtjenesten Spotify. 

Den samme rekorden kan albumet «Purpose» hente inn. 

Hele 13 sanger fra albumet inntok forresten en plass på den amerikanske hitlisten Billboard Hot 100, og det er det høyeste tallet noensinne for en soloartist. Alt i alt var det 17 Bieber sanger på lista som er en rekord i seg selv. 

Dette er bare noen av rekordene Bieber har hentet inn. 

Saken fortsetter under bildet. 

UTE PÅ TURNÉ: Justin Bieber er for tiden ute på turné for sitt nyeste album «Purpose». Her fra en av konsertene fra turnéen i New York.  Foto: Splash News
UTE PÅ TURNÉ: Justin Bieber er for tiden ute på turné for sitt nyeste album «Purpose». Her fra en av konsertene fra turnéen i New York. Foto: Splash News Vis mer

Vant sin første Grammy 

Justin Bieber sitt nyeste album «Purpose» har tydelig vært en suksess. Noe som også gjorde at popfenomenet tidligere i år vant sin aller første Grammy

Grammy Awards er en prisutdeling som belønner amerikanske artister for sine fremragende presentasjoner innen musikk. 

Bieber vant i kategorien for «Best Dance Recording» med låta «Where Are U Now». Dette takket popstjernen sine «Beliebers» for på Twitter. 

- Beliebers... Vi gjorde det! Jeg elsker dere. Nå gjør dere klar for showet. Ikke ferdig enda, skrev sangeren. 

Men det var ikke selve prisen som sjarmerte verden mest. Det var Biebers date til utdelingen. Han tok nemlig med seg lillebroren Jaxon (6), noe som fikk det til å gå varmt i blitzlampene. 

Popstjernens lillebror sjarmerte nemlig presse og fans i senk da han hånd i hånd gikk ned den røde løperen sammen med Justin. 

Bieber selv laget også et show ut av det hele for de oppmøtte. Han både tullet og kysset på sin skjønne bror - som han var kledd nesten identisk med. 

Saken fortsetter under bildet. 

MINI-ME: Justin og Jaxon Bieber fikk enormt med oppmerksomhet fra fotografene, og selv om seks-åringen virket litt flau i starten, så myknet han raskt opp. Foto: Ap
MINI-ME: Justin og Jaxon Bieber fikk enormt med oppmerksomhet fra fotografene, og selv om seks-åringen virket litt flau i starten, så myknet han raskt opp. Foto: Ap Vis mer

Selv om Justin Bieber har både sjokkert og hatt sine oppturer de siste årene er det nok ingen tvil om at fansen gleder seg til konsert i Oslo.  

Det har ihvertfall vært kaos under stjernens tre forrige besøk i Norge. 

Se for eksempel denne videoen fra Bieber sitt første besøk i Oslo, hvor han holdt en gratiskonsert her

Om det blir like stort kaos i år gjenstår å se. Vi skal selvfølgelig ut å jakte og hele jakten kan du følge på Seoghør.no sin Snapchat. 

LES OGSÅ: En uke igjen: Se Biebers stil-forandring