Amber Heard og Johnny Depp:

Jusseksperter om dommen: - Rart

At Johnny Depp fikk medhold i samtlige punkter, samtidig som Amber Heard fikk delvis medhold, får jusseksperter til å reagere.

BITTER STRID: Rettsaken mellom eksparet endte med seier til Depp. Her er han avbildet med ekskona Amber Heard i 2015. Foto: Giuseppe Cacace / AFP / NTB
BITTER STRID: Rettsaken mellom eksparet endte med seier til Depp. Her er han avbildet med ekskona Amber Heard i 2015. Foto: Giuseppe Cacace / AFP / NTB Vis mer
Publisert

Johnny Depp (58) fikk medhold i samtlige punkter etter å ha saksøkt ekskona Amber Heard (36) for ærekrenkelse. Hun ble dømt til å betale 10,35 millioner dollar i erstatning.

Heard på sin side fikk medhold på ett punkt i sitt motsøksmål mot Depp. Han ble derfor dømt til å betale henne to millioner dollar i erstatning av samme grunn.

AVGJORT: Johnny Depp vant en knusende seier i søksmålet mot ekskona, Amber Heard må betale 15 millioner dollar til eksmannen. Video: Reuters Vis mer

Det får jusseksperter til å reagere.

Familierettsadvokat David Glass forteller til People at han synes det var et veldig uventet resultat, og sier det er relativt sjeldent at begge parter vinner samtidig som de taper i en slik sak.

- Det betyr at juryen mener begge snakker sant nok til å få sitt søksmål igjennom, sier Glass og legger til:

- Men dommen er helt klart til fordel for Depp, fordi juryen trodde bare på det eksperten til Heard sa om at karrieren hennes var litt skadet.

VITNET: Kate Moss vitnet i rettssaken mellom Johnny Depp og Amber Heard. Video: Reuters Vis mer

Juridisk analytiker Emily D. Baker reagerer også på dommen.

- Det er et rart utfall.

- Sender et signal

Heard ble dømt til å betale Depp fem millioner dollar i straffeerstatning. Denne summen ble senere redusert til 350.000, ifølge People, ettersom det ikke er lov å gi mer ifølge loven i Virginia. Depp på sin side fikk ikke et slikt erstatningskrav mot seg.

HEARD/DEPP: Internett blir fylt med innhold fra rettssaken mellom det tidligere ekteparet Johnny Depp og Amber Heard, men nå dukker det også opp videoer av ting som ikke har funnet sted i rettssalen. Video: Tiktok: @tomvamp Vis mer

Ekspertene mener det sender et kraftig signal.

- Det betyr at juryen mener hun gjorde det med vilje for å skade han, sier Glass.

Vurderer anke

Etter dommen ble lest opp var begge parter kjapt ute med å kommentere dommen.

Johnny Depp var svært fornøyd.

«Tissue gate»: Flere har reagert på hva Amber Heard gjorde med servietten under rettssaken mot Johnny Depp. Video: Reuters/Twitter. Reporter: Håvard T-L Knutsen Vis mer

«Juryen har gitt meg livet mitt tilbake. Jeg er virkelig takknemlig», var blant det han skrev på Instagram.

Amber Heard på sin side ble svært skuffet.

«Hjertet mitt er knust fordi et fjell av beviser fortsatt ikke var nok til å stå opp mot den uproporsjonale makten, påvirkningen og innflytelsen til eksmannen min», skrev Heard på Instagram.

En talsperson for Amber Heard varslet torsdag at hun kommer til å anke dommen. Det meldte New York Times.

LES OGSÅ: - En overgriper i denne rettssalen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer