Amber Heard og Johnny Depp:

Jusseksperter om dommen: - Rart

At Johnny Depp fikk medhold i samtlige punkter, samtidig som Amber Heard fikk delvis medhold, får jusseksperter til å reagere.

BITTER STRID: Rettsaken mellom eksparet endte med seier til Depp. Her er han avbildet med ekskona Amber Heard i 2015. Foto: Giuseppe Cacace / AFP / NTB
BITTER STRID: Rettsaken mellom eksparet endte med seier til Depp. Her er han avbildet med ekskona Amber Heard i 2015. Foto: Giuseppe Cacace / AFP / NTB Vis mer
Publisert

Johnny Depp (58) fikk medhold i samtlige punkter etter å ha saksøkt ekskona Amber Heard (36) for ærekrenkelse. Hun ble dømt til å betale 10,35 millioner dollar i erstatning.

Heard på sin side fikk medhold på ett punkt i sitt motsøksmål mot Depp. Han ble derfor dømt til å betale henne to millioner dollar i erstatning av samme grunn.

Det får jusseksperter til å reagere.

Familierettsadvokat David Glass forteller til People at han synes det var et veldig uventet resultat, og sier det er relativt sjeldent at begge parter vinner samtidig som de taper i en slik sak.

- Det betyr at juryen mener begge snakker sant nok til å få sitt søksmål igjennom, sier Glass og legger til:

- Men dommen er helt klart til fordel for Depp, fordi juryen trodde bare på det eksperten til Heard sa om at karrieren hennes var litt skadet.

Juridisk analytiker Emily D. Baker reagerer også på dommen.

- Det er et rart utfall.

- Sender et signal

Heard ble dømt til å betale Depp fem millioner dollar i straffeerstatning. Denne summen ble senere redusert til 350.000, ifølge People, ettersom det ikke er lov å gi mer ifølge loven i Virginia. Depp på sin side fikk ikke et slikt erstatningskrav mot seg.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer