BEDRE SJANSER NESTE GANG? Mange mente at Maria Haukaas Storengs låt "Hold On Be Strong" var årets beste Grand Prix-låt. Likevel måtte hun se seg slått av russiske Dima. Foto: SCANPIX
BEDRE SJANSER NESTE GANG? Mange mente at Maria Haukaas Storengs låt "Hold On Be Strong" var årets beste Grand Prix-låt. Likevel måtte hun se seg slått av russiske Dima. Foto: SCANPIX Vis mer

Juryen tilbake i Melodi Grand Prix

Klagestorm får Eurovision-arrangørene til å endre reglene.

SEHER.NO: Etter en rekke klager om partisk stemmegivning i Eurovision Song Contest - bedre kjent som Melodi Grand Prix - har arrangørene bestemt at juryen skal tilbake når arrangementet går av stabelen i Russland i 2009.

Etter at MGP-juryen ble avskaffet i 1998 har det vært seernes telefonstemmer som har kåret de beste slagerlåtene, men de siste årene har den nye stemmemetoden fått mye kritikk.

Mange hevder at det er politikk og ikke musikk som avgjør hvem som får flest stemmer.

Nå tar arrangørene affære.

- Ingenting er mer demokratisk enn folkets røst. Men en jury tar seg tid til å høre på sangene flere ganger før de bestemmer seg, sier Svante Stockselius hos Eurovision.

- Vi tror at en kombinasjon vil gjøre showet mer interessant, sier han ifølge Contactmusic.

I år avstod både Italia og Østerrike fra å delta i konkurransen, og flere nasjoner har truet med å trekke seg dersom den partiske stemmegivningen fortsetter.

- Vi så allerede i 2007 at det ikke er sangens kvalitet, men opprinnelseslandet som er utslagsgivende, sier programdirektør Wolfgang Lorenz hos østerriske ORF.

- Så lenge sangkonkurransen er en poltisk paradegrunn og ikke et internasjonalt underholdningsprogram ønsker ikke ORF å sende mer talent ut fra Østerrike til en konkurranse hvor de ikke har en sjanse.

Hva mener du? Si din mening i avstemningen til høyre!

LES OGSÅ: Tok MGP jr. med storm

Har du tips om kjendisene? Tips oss på seher@seher.no