June-Maria Ruud:

June-Maria (25) er Norges yngste seksbarns-mor

Skiens-jenta er allerede mamma til seks sjarmerende småtroll - men ungeflokken maser om å få enda et søsken!

FAVNEN FULL: June-Maria Ruud er
Norges yngste seksbarnsmor. Eliana-
Esthelle og søsteren Lone-Leandra
er foreløpig familiens eneste jenter.
Brødrene deres heter Noah-Nathaniel,
Milian-Mattheus, Adriel-Amadeus og
Melion-Marchelius. Pappa Niklas er stolt
av sin flotte familie. Foto: Svend Aage Madsen.
FAVNEN FULL: June-Maria Ruud er Norges yngste seksbarnsmor. Eliana- Esthelle og søsteren Lone-Leandra er foreløpig familiens eneste jenter. Brødrene deres heter Noah-Nathaniel, Milian-Mattheus, Adriel-Amadeus og Melion-Marchelius. Pappa Niklas er stolt av sin flotte familie. Foto: Svend Aage Madsen. Vis mer

(Se og Hør): Her er alle velkomne!

Hjemme hos June-Maria Ruud (25) og ektemannen Niklas (31) fra Skien er det travle dager. 12. august fikk paret sitt sjette barn!

Minstemann har fått navnet Melion- Marchelius, og veide veide 2550 gram. Han kom til verden hele fem uker før termin.

HJERTEBARN: Lone-
Leandra Miracle er født
med en komplisert hjertefeil,
og må foreløpig være
hjemme på dagtid sammen
med mamma June-Maria og
lillebror Melion-Marchelius. Foto: Svend Aage Madsen.
HJERTEBARN: Lone- Leandra Miracle er født med en komplisert hjertefeil, og må foreløpig være hjemme på dagtid sammen med mamma June-Maria og lillebror Melion-Marchelius. Foto: Svend Aage Madsen. Vis mer

– Det var som om han ikke hadde tid til å vente på å bli kjent med søsknene sine som løp rundt utenfor mammas mage, forteller June-Maria.

Hun er Norges yngste seksbarnsmor. I likhet med sine søsken Noah-Nathaniel (6), Milian-Mattheus (5), Adriel-Amadeus (4), Lone- Leandra Miracle (2) og Eliana-Esthelle (1) har også minstemann fått et navn som skiller seg ut.

– Vi liker særegne navn, som ikke så mange andre heter. Det morsomme er at alle navnene inneholder en betydning av «Guds gave» eller «gave fra Gud», forteller seksbarnsmoren til Se og Hør.

Ønsker ny lillesøster

Ungeflokken synes det er stas med en lillebror, men det var tilløp til krangel da de troppet opp på sykehuset for å møte ham for første gang. Alle ville jo holde ham først!

I SALG NÅ: Du kan lese mer om June-Maria i Se og Hør.
I SALG NÅ: Du kan lese mer om June-Maria i Se og Hør. Vis mer

Fremdeles kappes de om å kose med den lille babyen før de løper av sted til skole og barnehage.

– Maset om å få et barn til er allerede i gang. I alle fall har de eldste guttene erklært at de godt kunne tenke seg en lillesøster til, ler June- Maria.

13 søsken

25-åringen vokste opp i en storfamilie med 13 søsken, noe som betyr at barna hennes allerede har rikelig med fettere og kusiner.

De er kristne, men tilhører ingen sekt.

– Sjettemann var ikke planlagt. Derfor ser vi på ham som en Guds gave, sier seksbarnsmoren.

Hun var 17 år første gang hun ble gravid, og ventet barn nummer to da hun og Niklas giftet seg.

Men det er allerede en del svangerskap siden.

Et fantastisk liv

– Selvsagt er det krevende til tider, men mest av alt er det ekstremt givende å ha så mange barn. Livet vårt er helt fantastisk. Den kjærligheten vi opplever i familien, er det ingen som skjønner før de ser den på nært hold.

Her skjer det jo noe hele tiden!

STOLT MOR: Se og Hør laget reportasje da June-Maria
som 23-åring hadde født fem barn. Faksimile: Se og Hør.
STOLT MOR: Se og Hør laget reportasje da June-Maria som 23-åring hadde født fem barn. Faksimile: Se og Hør. Vis mer

Blogger

Når tiden tillater det, oppdaterer June-Maria sine følgere på bloggen «Lykken er mange».

Der deler hun både tanker og opplevelser fra familiens travle hverdagsliv. Sidene hennes besøkes av mellom 5000 og 10 000 lesere hver dag.

– De fleste kommentarene er veldig hyggelige, og jeg har etter hvert lært meg å overse de som bare er unødvendige og dumme.

STOLTE FORELDRE: June-Maria var 17 år gammel da hun ble mor for første gang. Nå har hun blitt mamma for sjette gang. Foto: Svend Aage Madsen.
STOLTE FORELDRE: June-Maria var 17 år gammel da hun ble mor for første gang. Nå har hun blitt mamma for sjette gang. Foto: Svend Aage Madsen. Vis mer

Kommentarfeltet på bloggen hennes måtte stenges da hun under forrige svangerskap fortalte om jubelen på hjemmebane da paret ventet sitt femte barn.

Truet og hetset

Bloggeren ble både truet og hetset. Noen kommentarer såret mer enn andre, særlig de hvor hun ble beskyldt for å overbefolke verden.

– Andre mente at jeg umulig kunne ha tid til å være en god mor for alle, sier 25-åringen.

– Men nå i det siste har «nett-trollene» vært stille. Jeg håper de skjønner at dette handler om et liv med mer og mer kjærlighet. Jeg er ung, og jeg vokser i mammarollen. Og ikke minst har jeg overskudd til å gi alle ungene alenetid med mamma. For selv om de er søsken, har de også ulike interesser og behov.

Mye å gjøre

Gode rutiner er viktig for å få hverdagen til å fungere, og det virker som også barna setter pris på at alle ting har sin faste plass.

– Leggerutinene er slik at de tre yngste legges først, og samtidig. Så den nest eldste, mens eldstemann får være lengst oppe. Om du pusser tennene på en eller seks spiller liksom ingen rolle. Overgangen fra bare å være et par til å få ett barn var faktisk mye større enn da vi ønsket sjettemann velkommen, sier Niklas.

Han og kona understreker at de også er flinke til å koble litt av fra «foreldrerollen», og setter stor pris på å ha barnevakt.

ALLE VIL KOSE: Det er til tider
tilløp til kaos når alle vil kose med lillebror
før det bærer av sted til skole og
barnehage. Foto: Svend Aage Madsen.
ALLE VIL KOSE: Det er til tider tilløp til kaos når alle vil kose med lillebror før det bærer av sted til skole og barnehage. Foto: Svend Aage Madsen. Vis mer

– Vi husker jo at vi er kjærester selv om vi har seks barn sammen!

Hjertebarn

Ekteparet tar godt vare på barna sine. Spesielt holder de et godt øye med Lone- Leandra (2), som er født med en komplisert hjertefeil.

Da hun kom til verden før termin, tok det tid før noen våget å si om hun ville overleve.

Hjertefeilen til Lone-Leandra heter kongenitt korrigert transposisjon.

June-Maria og Niklas synes det er skummelt å vite så lite om hennes fremtid, men de er glade for at de tidligere i år tok henne med til England slik at hun kunne bli undersøkt av spesialister.

2-åringen trenger mer hvile enn sine aktive brødre, men tilstanden er heldigvis ikke kritisk i dag.

Likevel har foreldrene ennå ikke tatt sjansen på å sende henne i barnehage. Et mirakel.

– Vi vet ingen ting om hva morgendagen bringer. I verste fall kan det skje at hun må få transplantert et nytt hjerte, sier June-Maria.

– Men vi gleder oss over dagen i dag. Og ettersom hun på mirakuløst vis har klart seg fint frem til nå, ga vi henne nylig «Miracle» som nytt mellomnavn.

LES OGSÅ: Marianne sluttet med godteri - gikk ned 60 kilo