Alexander Rybak i Eurovision:

- Julie har blitt verdensmester i SMS

Når stemmen må spares, har Norges Eurovision-håp funnet alternative metoder for å pleie kjærligheten.

KLAR FOR SEMIFINALE: Torsdag er Alexander Rybak klar for semifinale i Eurovision. Denne gangen har han enda flere støttespillere i salen. Her med kjæresten Julie Gaarud Holm. Foto: Tore Skaar/ Se og Hør
KLAR FOR SEMIFINALE: Torsdag er Alexander Rybak klar for semifinale i Eurovision. Denne gangen har han enda flere støttespillere i salen. Her med kjæresten Julie Gaarud Holm. Foto: Tore Skaar/ Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Se og hør): For drøye ni år siden smigret Alexander Rybak (31) en hel nasjon, da han med fiolin og imponerende hallingdansere, stakk av med seieren under den internasjonale finalen av Eurovision i Moskva.

Siden Rybak dro hjem seieren for første gang på hele 14 år med låta «Fairytale», har han vært en favoritt blant det norske folk.

Når han forhåpentligvis igjen skal kjempe om den gjeve seieren i Eurovision-finalen førstkommende lørdag, er det derfor store forventninger til 31-åringen fra Nesodden.

Blant favorittene

Det er med låta «That´s how you write a song» at Rybak nok en gang håper å dra hjem seieren. I låta forsøker Rybak å oppfordre mennesker til å utvikle egne ideer og følge drømmene sine, og han kommer også med en beskrivelse av hvordan man skal gå fram for å gjøre nettopp det.

De siste ukene har Rybak klatret raskt opp på bettinglistene. Etter at det ble kjent at han har fått med seg dansere som Lisa Børud (22) på laget, blant annet kjent fra NRK-programmet «Stjernekamp», ligger han nå på en annen plass på den offisielle lista - bare slått av Kypros.

Men før Alexander Rybak og resten av teamet hans kan forberede seg til lørdagens finale, må han først gjennom nåløyet - nemlig torsdagens semifinale.

Overfor Se og hør forteller Rybak, som den siste tiden har slitt med influensa, at han i løpet av de siste åra har blitt mer moden enn han var da han hentet hjem seieren i 2009.

Saken fortsetter nedenfor.

EUROVISION: Norges representant Alexander Rybak har gjort et stort byks på bettinglistene siden han ankom Lisboa, og er nå en av favorittene til å vinne den europeiske musikkonkurransen. Ingeborg Heldal og Marie Simonsen gjestet Dagbladets Eurovision-studio i forkant av tirsdagens semifinale. Video: Ørjan Ryland/Emilie Rydning/Marie Røssland Se hele sendingen her: https://goo.gl/QehwX7 Vis mer

- Jeg har nok blitt litt mer moden, og også innsett at immunforsvaret blir ikke bedre med åra, sier han og fortsetter:

- Derfor er jeg flink til å tenke meg om før jeg sier ja til ting. Og når jeg først gjennomfører noe, prøver jeg alltid å gjøre det med glede og overskudd. Jeg er også glad for at jeg nå har mere overskudd til å lytte til folk rundt meg. Jeg har verdens beste team, og jeg ville vært dum hvis jeg ikke lyttet til deres ideer - de er ofte bedre enn mine egne, sier han.

Unngår telefonsamtaler

Det er imidlertid ikke bare karrieremessig Rybak har mye å glede seg over. Privat er han kjæreste med Julie Gaarud Holm, som han tidligere har avslørt på «Senkveld» at han møtte gjennom dating-appen Tinder, for om lag to år siden.

At Eurovision tar mye tid, legger ikke 31-åringen skjul på, men avslører at han likevel har tid til å pleie kjærligheten med sin utkårede.

- Telefonsamtaler holder jeg meg unna på grunn av stemmen, så både familien min, vennene mine og Julie har blitt verdensmestere i SMS-skriving, forteller han.

Nå blir det imidlertid overflødig med SMS. Allerede onsdag ankom kjæresten Lisboa, og får dermed med seg både semifinalen og finalen lørdag.

Saken fortsetter nedenfor.

- Øving på hotellrommet

Dette er første gang Rybak har med seg en kjæreste på det ville Eurovision-eventyret. Norges vinnerhåp innrømmer at det er koselig med damebesøk på hotellrommet, og at det ikke er problematisk med kjæreste til tross for sitt hektiske program.

- Det er perfekt. Mer tid til øving på hotellrommet!, sier han lurt.

- Også er det hyggelig at hun kommer sammen med familien min før semifinalen for å heie, legger han til.

Allerede i slutten av april reiste Rybak og store deler av teamet hans til Portugal. Men før han satt seg på flyet fra Oslo, var det en helt spesiell kveld han måtte få med seg.

- Jeg er glad jeg fikk sett Champions League hjemme hos meg med mine fotballvenner, før jeg dro til Portugal. Det betyr mye å vite at man har en kjærlig vennegjeng å komme hjem til.

Det var 10. mars Rybak fikk bekreftet at han skulle representere Norge i den internasjonale finalen.

Overfor Se og Hør sleit han den gang med å beskrive følelsen av å ha vunnet, og det var en tydelig rørt 31-åring som takket det norske folket for stemmene.

LES OGSÅ: Avkrefter homoryktene

ANDRE SEMIFINALE: Norge er storfavoritter i forkant av kveldens semifinale. I Dagbladets Eurovision-studio har vi med oss kulturjournalist og anmelder Anders Grønneberg, og vaktsjef og Eurovision-entusiast Jan Thomas Holmlund. Hvem er kveldens favoritter, og hvem er Rybaks sterkeste motstandere? Og hvorfor er Sverige så gode i denne konkurransen? Også er Russland er tilbake etter fjorårets drama. Programledere er Emilie Rydning og Ørjan Ryland. Video: Marie Røssland Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer