«Love Actually» 2018:

Julesjokk: Ingen sender «Love Actually» i år

Hadde du planer om å se Hugh Grant danse gjennom Statsministerens hus på tv i år? Det kan du bare glemme.

JULETRADISJON: Da Dagbladet i 2008 inviterte leserne til å kåre tidenes beste romantiske komedie, gikk «Love Actually» av med en overlegen seier. Igjennom årene har filmen blitt en juletradisjon for mange. Video: UniversalMovies / YouTube Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Er du en av dem som trofast følger «Love Actually» på tv-skjermen hver jul? Da kan det hende du blir svært skuffet nå. For i år har ingen av de norske tv-kanalene planer om å sende den romantiske komedien.

Kassasuksess

I de ti årene som er gått siden den kom ut, har den britiske romantiske komedien blitt en nær uunngåelig film.

Den var en internasjonal kassesuksess på kino, er en gjenganger på norske fjernsyn, og i manges øyne er den nå blitt en ekte klassiker med juletradisjon-status.

I 2008 kåret Dagbladets lesere «Love Actually» til den beste romantiske komedien gjennom tidene. Storbritannia kåret den i 2016 til britenes favorittjulefilm, etterfulgt av «It’s a Wonderful life» og «Elf».

Mangler rettigheter

Verken NRK, TV 2, TV3 eller TVNorge viser i år den populære julefilmen. Så ønsker du et gjensyn med Hugh Grant, Emma Thompson og Alan Rickman må du lete andre steder.

Det er manglende rettigheter til filmen som er grunnen til at «Love Actually» ikke blir å se på tv til jul.

- Vi har ikke rettighetene til filmen lenger, opplyser kommunikasjonsansvarlig i NRK, Hilde Ebeltoft-Skaugrud, overfor Dagbladet.

Hun forteller til avisen at de hadde rettighetene frem til 2016.

- Vi ville jo gjerne ha den

Kommunikasjonsdirektør Line Vee Hanum i Nordic Entertainment Group, som omfatter blant annet TV 3, forklarer til Dagbladet at det er lisenser og avtaler som bestemmer om en kanal får rettighetene til å vise filmer.

- I år er det enkelt og greit slik at vi ikke har avtale om å sende den filmen, sier hun, og legger til:

- Det er enkelte julefilmer som er blitt tradisjon for folk å se på TV 3, blant annet «Love Actually». Vi vil jo gjerne ha den. Heldigvis har vi alle «Alene Hjemme»-filmene.

Hanum opplyser at filmen er tilgjengelig på strømmetjenesten Viaplay som leie- og kjøpsfilm.

Tablåredaktør Anita Raaberg i Discovery Network Norway og PR- og mediesjef i TV 2 Jan-Petter Dahl forteller til Dagbladet at heller ikke TV Norge eller TV 2 har sikret seg rettighetene, og vil derfor ikke vise «Love Actually» i år.

Fikk oppfølger

I fjor kom det også en oppfølger i forbindelse med den veldedige innsamlingsaksjonen «rødnese-dagen». Der kunne fansen få se hvordan det har gått med de ulike karakterene siden filmen først rullet over skjermen i 2003.

GJENSYN: I denne snutten får man et gjensyn med flere av de mest sentrale karakterene fra klassikeren «Love Actually», fjorten år etter den første filmen. Vis mer

Filmen er bare femten minutter lang, men i løpet av den korte tida kunne seerne glede seg over gjensyn med flere av de kjente og kjære karakterene.

Blant dem som er å se i oppfølgeren er Hugh Grant og Martine McCutcheon. Han spilte Storbritannias ferske statsminister, mens hun var assistenten som fikk ham til å danse gjennom rommene i No. 10 Downing Street i forelskelsesrus.

I oppfølgeren er de like lykkelige og forelsket fjorten år senere.

Denne saken ble først publisert på Dagbladet.no.

LES OGSÅ: «Love Actually»-stjernen viste frem sin nye kropp

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer