Juleferie til 24 millioner

President Obamas ferieplaner vekker oppsikt blant amerikanske skattebetalere.

KOSTBAR JULEMORE: Juleferien til USAs president Barack Obama, hans kone Michelle og deres barn Sasha og Malia koster amerikanske skattebetalere hele 24 millioner kroner ifølge Ekstra Bladet. Foto: Stella Pictures
KOSTBAR JULEMORE: Juleferien til USAs president Barack Obama, hans kone Michelle og deres barn Sasha og Malia koster amerikanske skattebetalere hele 24 millioner kroner ifølge Ekstra Bladet. Foto: Stella Pictures Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEHER.NO: Mange benytter juleferien til å koste på seg en ferietur til varmere strøk, men få kan toppe ferieplanene til USAs president Barack Obama (50).

Ifølge avisen Hawaii Reporter kommer nemlig presidentfamiliens juleferie på Hawaii til å koste over 24 millioner norske kroner!

Summen har vakt oppsikt i USA, som for tiden er midt i en økonomisk krise, og har tvunget mange skattebetalere til å stramme inn på livremma.

Til sammenligning kostet nemlig fjorårets juleferie på Hawaii - hvor Obama vokste opp - kun 9 millioner kroner.

Grunnen til at regningen har skutt i været skal være at Barack Obamas kone Michelle (47) og deres to barn Sasha (10) og Malia (13) drar opp før ham, fordi han må jobbe med et nytt skatteforslag.

Men de separate flygingene, flere feridager og økte kostnader ved å bruke presidentflyet Air Force One er ikke det eneste som får regningen til å skyte i været.

I tillegg til summen på 24 millioner, kommer også kostnadene ved å transportere presidentens spesiallagde bil og helikopter til Hawaii, installering av skuddsikre vinduer på deres bosted, og reiseutgifter for sikkerhetsfolkene fra Secret Service.

Obama-familien betaler ifølge Ekstra Bladet selv for sitt opphold, men sikkerhetsfolkene og andre utgifter blir dekket av statskassa.

Derfor er det ikke rart regningen fort blir dyr, når både Obamas administrasjon og pressefolkene som følger presidenten, innlosjeres i flere dager på et av Hawaiis dyreste hotell, Moana Surfrider...

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.

LES OGSÅ: Lady Gaga til det hvite hus

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer