JUKSER DE?: Deltakerne i årets versjon av American Idol anklages for å jukse på gruppesangene, og at sangene er spilt inn på forhånd.  Foto: STELLA PICTURES
JUKSER DE?: Deltakerne i årets versjon av American Idol anklages for å jukse på gruppesangene, og at sangene er spilt inn på forhånd. Foto: STELLA PICTURESVis mer

Jukser Idol-deltakerne?

- De holder ikke mikrofonen foran ansiktet engang og de ler...

Er det greit om deltakerne leppesynker? Stem til høyre.

SEHER.NO: Synger American Idol-deltakerne virkelig live, eller er det bare miming?

Det er spørsmålet som nå stilles i Amerika etter at de første livesendingene er sendt av det megapopulære programmet. Det er delen der deltakerne synger sammen det nå stilles spørsmål ved.

- De spiller inn kor-stoffet. Og de synger live på soloene og synger over det innspilte på live-TV, og bandet spiller live, sier en Idol-kilde til Eonline.

2002-finalist Justin Guarini, som har et oppsummeringprogram for Idol på TV Guide Network, går enda lengre i å antyde at det jukses i Idol.

- Hver eneste år hater vi gruppeopptredenene. Jeg vet deltakerne ikke kan fordra det heller. Jeg tror det som gjør gruppeopptredenene enda verre nå er at de leppesynker på sangene. De er virkelig spilt inn på forhånd nå, sier Guarini.
På programmet "Idol wrap" demonstrer han hvordan deltakerne oppfører seg på scenen.

- Man kan se at de gjør slik med mikrofonen, sier han og holder mikrofonen langt fra munnen.
- Og de holder den ikke foran ansiktet engang og de ler, sier han.

Men han forsvarer det også litt.
- Men jeg synes det er en bra ting. De har en ting mindre å synge, en mindre ting å memorere, og det blir gjort iløpet av ukedagene. De trenger ikke bekymre seg for det, sier han.

Har du et kjendistips? Tips oss på seher@seher.no, eller ring vår tipstelefon 93076767.

LES OGSÅ: Tone ble en bedre kjæreste av Grand Prix