«Farmen»-deltaker Agna Hollekve:

Jublet med datteren etter NM-gull

- Voldsomt stas, sier den tidligere «Farmen»-profilen, som i helga ble kronet til Norgesmester. Det samme gjorde hennes 13 år gamle datter.

SMILTE BREDT: Agna og Hanne Hollekve ble denne helga norgesmestre i «brukshestkjøring». Etterpå satt smilene løst hos de begge. Foto: Privat
SMILTE BREDT: Agna og Hanne Hollekve ble denne helga norgesmestre i «brukshestkjøring». Etterpå satt smilene løst hos de begge. Foto: Privat Vis mer
Publisert

For drøye to år siden var Agna Hollekve (49) én av de store profilene i TV 2-programmet «Farmen». Oppholdet på gården fikk den gang en brå vending, etter at hun ble bitt av flått, som førte til at hun plutselig fikk lammelser i store deler av ansiktet.

Etterpå har det vært ganske stille fra 49-åringen, som driver en gård for vanskeligstilte barn om lag ti minutter utenfor Sogndal sentrum. Men i helga var hun tilbake igjen i begivenhetenes sentrum - denne gang sammen med sin datter, Hanne (13).

ALVORLIG: «Farmen»-deltakeren Agna Hollekve forteller om en dramatisk hendelse på gården, som gjorde at hun måtte fraktes til sykehus. Video: Rød Løper Vis mer

Kaos før avreise

De to reiste nemlig til Karmøy for å delta i NM i «brukshestkjøring», som innebærer å kjøre hest og kjerre med forskjellige hindre på veien - en form for hestekjøring på gamlemåten.

Men mor og datter Hollekve nøyde seg neimen ikke bare med å delta. For etter en kraftanstrengende helg kunne Agna og Hanne reise hjem igjen vel vitende om at de begge var kronet til norgesmestre - mor i senior- og datter i juniorklassen.

PÅ TV: Agna Hollekve (i midten) var med i «Farmen» i 2019, en sesong der Erik Rotihaug gikk helt til topps etter å ha slått Ingebjørg Monique Haram i finalen. Foto: Tor Lindseth / Se og Hør
PÅ TV: Agna Hollekve (i midten) var med i «Farmen» i 2019, en sesong der Erik Rotihaug gikk helt til topps etter å ha slått Ingebjørg Monique Haram i finalen. Foto: Tor Lindseth / Se og Hør Vis mer

- Var det mest stas for mor eller datter, Agna?

- Ha ha, det var faktisk voldsomt stas for meg også, fordi det var så mange gode med - som jeg hadde veldig lyst til å slå. Akkurat i år var det ekstra stas. Og så fikk vi å gjøre med en syk hest også - dagen før. Så Hanne måtte låne seg en hest. Det ble litt kaos før vi reiste, men det gikk bra til slutt, forteller den tidligere «Farmen»-deltakeren til Se og Hør.

Vant sammenlagt

Det ble en krevende og intens helg for de to norgesmesterne. Alt startet på fredag, da de konkurrerte i «skogshest» - fire forskjellige øvelser der man skulle dra tømmer. Agna endte som nummer to i denne øvelsen, men vant dagen etter i «brukshest-kjøring» med firehjulsvogn.

Søndagen handlet om «brukshest-ridning». Der havnet hun lenger ned på lista, mens datteren Hanne imponerte og vant sin klasse.

TIL TOPPS: «Farmen»-Agna endte opp som sammenlagtvinner i helgas NM-konkurranse. Foto: Privat
TIL TOPPS: «Farmen»-Agna endte opp som sammenlagtvinner i helgas NM-konkurranse. Foto: Privat Vis mer

Vinneren i hver av øvelsene kunne smykke seg med tittelen Norgesmester. I seniorklassen ble det også kåret en sammenlagtvinner, som ble nettopp Agna Hollekve.

- Hanne var også best sammenlagt, men de kåret ikke sammenlagtvinner i juniorklassen i år, som de gjorde i fjor. Hanne vant både lørdag og søndag, forteller den stolte mammaen, som selv konkurrerte mot totalt 26 andre ekvipasjer.

Feiret i lastebil

Til Se og Hør bedyrer ettbarnsmammaen, som nå også er kvalifisert til Nordisk mesterskap neste år, at de ikke trener konkret på øvelsene de deltar i, men at de får trening rett og slett ved å bruke hestene på samme måte i hverdagen.

- Det handler om tillit, at man får hesten til å gjøre den oppgaven man gir den, forklarer hun.

FARMEN KJENDIS: Dette er gjengen som skal delta i den kommende sesongen av «Farmen Kjendis». Video: Rød Løper Vis mer

- Så hvordan feiret mor og datter NM-gull?

- Det ble feiret i lastebilen på vei hjem. Det var en lang tur. Men vi satser på å feire en annen dag, for vi må jo markere det på en eller annen måte, medgir Hollekve, som fikk meg seg noen fine premier hjem.

- Dette handler mest om ære, men vi fikk litt premier og. Pokaler, utstyr, sløyfer og slikt. Og masse kraftfor! Det har vi alltid bruk for, sier hun med et smil til Se og Hør.

LES OGSÅ: Derfor gikk det galt i «Farmen»-semifinalen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer