JOWST VANT: Joakim With Steen og Aleksander Walmann ble favoritt i Europa med låta «Grab The Moment». Nå er de klare for gullfesten og gir oss et realt seiersrop. Video: John T. Pedersen / Reporter: Henriette Eilertsen Vis mer

JOWST vant Melodi Grand Prix

- Takk til hele Norge.

OSLO SPEKTRUM: (Dagbladet): I kveld var det duket for den norske finalen av årets Melodi Grand Prix i Oslo Spektrum.

I likhet med tidligere år, ble fire av årets artister stemt videre til en gullfinale hvor de opptrådte på nytt, og det ble ikke mindre show på scenen under denne runden.

I dommen fra Europa var Ulrikke Brandstorp og Jowst, bestående av Joakim With Steen og Aleksander Walmann, soleklare favoritter.

Rett til topps

Det var imidlertid JOWST med låta «Grab The Moment», som trakk det lengste strået og stakk av med seieren i årets finale av Melodi Grand Prix.

- Jeg må bare si tusen hjertelig takk. Takk til hele Norge som har stemt på oss, jubler vokalist Aleksander Walmann fra scenen.

TIL KIEV: JOWST vant finalen i Melodi Grand Prix Finale 2017 lørdag kveld. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix
TIL KIEV: JOWST vant finalen i Melodi Grand Prix Finale 2017 lørdag kveld. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix Vis mer

JOWST er egentlig en forkortelse for Joakim With Steen, produsenten som står bak låta, og som er på scenen sammen med Walmann.

Ifølge NRK ble vinnerlåta født etter at førstnevnte, i en lukket Facebookgruppe, lot venner følge og gi tilbakemeldinger på hele prosessen med å skrive og produsere «Grab The Moment».

Han fikk senere med seg Aleksander Walmann på vokal, som deltok i talentkonkurransen «The Voice» i 2012.

Nå går turen videre til den ukrainske hovedstaden og Eurovision Song Contest i mai.

- Vi skal fokusere på sjarm og musikken i Kiev, forteller Walmann til Dagbladet etter seieren, med tårer i øyekroken.

Hjelp fra utlandet

Etter at alle de ti bidragene ble fremført i kveld, hadde NRK innført en ny stemmemåte for å øke Norges mulighet i den internasjonale finalen.

Som tidligere skulle det norske folk altså stemme på sin favoritt, men vi fikk også hjelp fra andre land.

Det har seg nemlig slik at folkets stemmer talte 50 prosent. Dette ble lagt sammen med stemmer fra andre land, som også talte 50 prosent.

Det norske folk hadde imidlertid det siste ordet. I gullfinalen var det nemlig kun de norske stemmene som gjaldt.

Hverken Kristian Valen eller Rune Rudberg, som må sies å ha fått mest omtale i forkant av showet, nådde opp i konkurransen.