HER ER IDOL-VINNEREN: De ti som har kommert til finalen i Idol på TV 2 samlet etter sendingen fredag kveld: Isabella Leroy , Bjørn Johan Muri , Glenn Lyse , Kim Rune Hagen , Anne Roalkvam , Linda Steen , Marius Barhaugen , Timian Ripnes Naastad, Åste S Foto: Scanpix
HER ER IDOL-VINNEREN: De ti som har kommert til finalen i Idol på TV 2 samlet etter sendingen fredag kveld: Isabella Leroy , Bjørn Johan Muri , Glenn Lyse , Kim Rune Hagen , Anne Roalkvam , Linda Steen , Marius Barhaugen , Timian Ripnes Naastad, Åste S Foto: ScanpixVis mer

Josteins Idol-favoritter

For ei flott dame, sier Jostein Pedersen om en av sine Idol-favoritter. Se hvem han tror vinner.

Stem på din favoritt til høyre i saken!

SEHER.NO: Nivået i årets Idol er høyt, og det betyr god underholdning for oss seere. Det betyr også at juryen slipper å skjelle og smelle så mye, men la seg begeistre. I kveld ble de til og med stumme over Åste Hunnes Sems vidunderlige opptreden. Og med god grunn!

Det er fremdeles damene - Mariann Thomassen og Benedicte Adrian - som er best i juryen.

Mariann er en deilig partyprinsesse som vet hva hun snakker om, og som ikke skjuler følelsene sine bak floskler som "artistisk kvalitet" og/eller "fantastisk god".

Hun har innsett at fargefjernsyn er kommet for å bli, og er en flott fargeklatt. Absolutt ikke en bremsepike på nachspielet!

Benedicte Adrian er suveren fordi hun selv har vart 16 år og popstjerne - og fremdeles arbeider på scenen. Dessuten tenker hun ikke bare med hjernen, men også med hjertet - og slikt blir det bra fjernsyn av.

Asbjørn Slettemark har på sin side ikke oppdaget at fargefjernsyn er innført. Hans spissfindigheter som han pleide å komme med på trykk har nesten uteblitt i løpet av serien. Han prøver seg med noen strenge karakteristikker, de fleste uten snert og oppfinnsomhet, og ganske så ukonstruktive.

Juryleder Karlsen vinner eple, stjerne i boken og "snill gutt"-klistremerke denne uken.

Høflig og hyggelig opptreden der hans medmenneskelige sider kom frem. Ordforrådet har ikke akkurat blitt bedre, men er ikke sa plagsomt siden det stort sett er positive ord som kommer. Men så var det da sannelig ikke så mye a klage over - for i kveld var nivået høyt. For en finale dette blir!

De to som gikk videre:
Åste Hunnes Sem (33) fra Heddal:
For ei flott dame! For en artist! Og det er så godt å se en voksen dame synge ut livet sitt og gi oss i publikum noe ekstra. Hvis ikke hun vinner sulamitten burde hun i hvert fall bli overrøst med platekontrakter. Slike idoler vil Norge ha!

Linnea Dale (16) fra Tinn:
Dette er Idols mest personlige stemme i år. Hun er best når hun er sart, tander og sår - det er nok der hennes egen smak også ligger. Melankoli er jo en norsk spesialitet og hun kommer nok til å få mange stemmer.

Finale-favorittene:
Nå er de ti finalistene klare - og dette blir litt av et Idol-år for nivået har aldri vært høyere! Etter kveldens sending vil jeg tippe at kampen om Idol-tittelen vil stå mellom Åste Hunnes Sem og 17-årige Kim Rune Hagen fra Notodden. Begge har store stemmer som går rett inn i hjertet på nordmenn, og de har det lille ekstra av personlighet og sjarm som ikke kan læres, men som bare er der.

Begge har potensial til å bli virkelig store artister og folkekjære idoler for flere generasjoner. Og det trenger vi!

LES OGSÅ: - Dette er sprøtt
LES OGSÅ:
- Jeg håper på det beste
LES OGSÅ: Dæsken, nå begynner det igjen