- Joséphine er et stort lykketreff for meg i livet

Etter å ha blitt enkemann og deretter fraskilt, møtte NRK-veteran Christian Borch kjærligheten igjen.

LYKKELIG FORELSKET: Christian Borch og samboeren Joséphine Sconza har vært sammen siden 2011. De to, her avbildet på «4-stjerners middag»-premierefest tidligere i år, elsker å lage mat sammen. Foto: Espen Solli
LYKKELIG FORELSKET: Christian Borch og samboeren Joséphine Sconza har vært sammen siden 2011. De to, her avbildet på «4-stjerners middag»-premierefest tidligere i år, elsker å lage mat sammen. Foto: Espen Solli Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: Da Christian Borch (71) fylte 70 år sommeren 2014, pensjonerte han seg fra en lang og innholdsrik karriere i NRK.

Som mangeårig utenriksreporter og nyhetsanker i både Dagsrevyen og Urix, kan han utvilsomt se tilbake på mye dramatikk og spenning.

Også i privatlivet har Borch møtt på utfordringer. Da han var i 30-årene og døtrene Ina og Janken fortsatt gikk på barneskolen, ble kona hans Ragnhild alvorlig syk. Etter flere års kreftsykdom gikk hun bort kun 42 år gammel, og Christian ble enkemann som 41-åring.

- Det var ufattelig tungt. Det var som om vegger og tak raste sammen på en og samme gang, har Christian Borch tidligere sagt til Se og Hør om konas bortgang.

Saken fortsetter under bildet.

GODE KOLLEGER: Før Christian Borch pensjonerte seg, var han og Carina Olset kolleger i NRK. Da Carina vant prisen for «Årets forbilde» på Se og Hørs Kjendisgalla i høst, var Christian en av prisutdelerne. Foto: Andreas Fadum
GODE KOLLEGER: Før Christian Borch pensjonerte seg, var han og Carina Olset kolleger i NRK. Da Carina vant prisen for «Årets forbilde» på Se og Hørs Kjendisgalla i høst, var Christian en av prisutdelerne. Foto: Andreas Fadum Vis mer

Drøye 25 år etter at han mistet sin første kone, fant NRK-veteranen imidlertid kjærligheten på nytt.

I 2011 fant han tonen med franske Joséphine Sconza (52), og de to er fortsatt svært lykkelige sammen. I et ferskt intervju med VG har Christian Borch kun lovord å si om kjæresten:

- Joséphine er et stort, stort lykketreff for meg i livet! erklærer han overfor avisen.

Ungdommelig forelskelse

Da Borch ble hedret av kollegene da han pensjonerte seg for snart to år siden, var selvsagt Joséphine også på plass. Selv om NRK-profilen kjente litt på vemodet da han tok farvel med lokalene på Marienlyst i Oslo, så han frem til å flytte til London med kjæresten en periode for å skrive bok.

- Jeg går ikke rundt i filttøfler og leser dødsannonser. Jeg føler meg veldig rask og viril, sa Christian Borch med et smil til Se og Hør den gang.

Saken fortsetter under bildet.

HEDRET AV KOLLEGENE: Christian Borch var midtpunktet da NRK-kollegene sang til hans ære på avskjedsfesten hans i 2014. Kjæresten Joséphine var også til stede.  Foto: Oddvar Walle Jensen
HEDRET AV KOLLEGENE: Christian Borch var midtpunktet da NRK-kollegene sang til hans ære på avskjedsfesten hans i 2014. Kjæresten Joséphine var også til stede. Foto: Oddvar Walle Jensen Vis mer

At den ungdommelige 71-åringen holder seg temmelig sprek, er noe han muligens kan takke 18 år yngre Joséphine for.

Da de to hadde vært sammen i et par år, omtalte Borch forholdet som «fantastisk og veldig morsomt» i et intervju med Se og Hør.

- Hun er veldig sjarmerende. Også er hun et av de mest intelligente menneskene jeg noen gang har møtt. Vi har samme type humor og et grunnleggende felles verdisett, som gjør at vi justerer oss opp mot hverandre (...) Det føles som å være 16 år igjen, sa Christian Borch til Se og Hør den gang.

Fra 1992 til 2005 var Christian Borch dessuten gift med italienske Lella Hvinden, ifølge VG.

LES OGSÅ: Aksel Hennie snakket ikke på en hel uke

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer