Jørn Hoel: - Det blir en rar jul

Den folkekjære artisten forbereder seg på å feire sin første jul etter moren Magnhilds bortgang.

VEMODIG HØYTID: Årets julefeiring blir den første for Jørn Hoel etter at han mistet moren sin. Artisten ser likevel frem til å feire jul hos svigerfamilien i Stavanger med kone og barn.  Foto: Aftenposten/ NTB Scanpix
VEMODIG HØYTID: Årets julefeiring blir den første for Jørn Hoel etter at han mistet moren sin. Artisten ser likevel frem til å feire jul hos svigerfamilien i Stavanger med kone og barn. Foto: Aftenposten/ NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: I april kom den triste nyheten om at Jørn Hoel (58) hadde mistet moren sin.

Magnhild Hoel sovnet inn på sykehjemmet i Kroken utenfor Tromsø 86 år gammel, tre år etter at hun ble rammet av hjerneslag. Etter slaget ble hun sittende i rullestol uten taleevne.

- Selv om det er fryktelig trist og sorgen tynger, så tror jeg hun har det bedre der hun er nå, sa Jørn åpenhjertig til Se og Hør den gang.

Nå forbereder artisten seg på å feire sin første jul etter morens bortgang.

- Det blir en rar jul. Men det var også rart de siste årene når jeg ikke kunne ringe og snakkes slik vi alltid hadde gjort. Ikke minst fordi mamma var en veldig sosial person som holdt liv i hele huset, forteller musikeren til Her og Nå.

Magnhild var en viktig støttespiller for den folkekjære artisten, som i januar blir å se i det populære TV 2-programmet «Hver gang vi møtes»

- Jeg var ekstremt knyttet til henne. Alle som kjente mutter'n sier at humøret mitt er hennes, legger Jørn til overfor Her og Nå.

Saken fortsetter under bildet.

LANG KARRIERE: Moren Magnhild Hoel var flink til å la Jørn utfolde seg som artist i ungdommen. Her er han avbildet i 1991, i forbindelse med lanseringen av plata «Kjærlighetens teater».  Foto: Stein J. Bjørge/ NTB Scanpix
LANG KARRIERE: Moren Magnhild Hoel var flink til å la Jørn utfolde seg som artist i ungdommen. Her er han avbildet i 1991, i forbindelse med lanseringen av plata «Kjærlighetens teater». Foto: Stein J. Bjørge/ NTB Scanpix Vis mer

Skremt til bedre livsstil

«Har en drøm»-sangeren mistet faren sin, Thor, som 16-åring. Faren døde brått av et hjerteinfarkt.

I voksen alder har Jørn selv opplevd hjerteinfarkt ved et par anledninger, men 58-åringen har hatt englevakt. Under en konsert i Bodø i 2005 merket han at noe var alvorlig galt:

- Jeg kjente at jeg ble fryktelig tørr i munnen - og fryktelig tørst. Det føltes som om jeg skulle kveles. Jeg tenkte: «Skal jeg stoppe å synge eller skal jeg dø..?», sa Jørn Hoel til Se og Hør i 2008 om sitt første infarkt.

De senere årene har den tidligere «Stjernekamp»-deltakeren lagt om livsstilen. I et intervju med VG i 2013 understreket småbarnsfaren og bestefaren at livsstilsendringen var helt nødvendig.

- Jeg er nødt til å gjøre dette for å overleve, men jeg kommer ikke til å bli en spinngal asket og gå gjennom harde slankekurer. Dette dreier seg om å komme opp av sofaen, trene litt, komme i form og kombinere dette med ernæringsbevissthet. Dette skal ikke handle om slanking, men om helse, sa Jørn Hoel til avisen den gang.

LES OGSÅ: - Det er derfor jeg er alene

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer