Jordal slått til ridder

Helge Jordal føler seg for ung til å motta ridder-ordenen.

KONGENS MANN: Helge Jordal mottar St. Olavs Orden av fylkesmann Svein Alsaker i Bergen. Foto: Erlend Haukeland/Se og Hør
KONGENS MANN: Helge Jordal mottar St. Olavs Orden av fylkesmann Svein Alsaker i Bergen. Foto: Erlend Haukeland/Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ridder ridder ranke!


Tirsdag mottok skuespiller Helge Jordal (60) Den Kongelige Norske St Olavs Orden for sin nesten 35 år lange innsats for scene- og filmkunsten. I Den Nationale Scene i Bergen fikk den bergenske skuespilleren utdelt medaljen av fylkesmann Svein Alsaker.


- Du er et begrep, både spellemann og sprellemann, tjommi på byen, med syngende bergensk som lydspor for øret, sa varaordfører Kristian Helland til skuespilleren som er kjent både fra scene og film.


- Det er en stor ære å motta en slik pris, sier Kongens nye ridder stolt.


- Bare de ikke gir meg den som et hint om at jeg nå er blitt for gammel, sier han muntert til Se og Hør etter overrekkelsen.


- Jeg er jo veldig ung, og har masse jeg har lyst til å gjøre ennå. Jeg håper ikke en medalje setter en stopper for det, sier han til God Morgen Norge onsdag morgen.

Mer om

Vil du logge inn før du fortsetter?

Det koster ingenting, men det hjelper oss med å tilby deg en bedre leseropplevelse.

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer