Joner troner på toppen

Kristoffer Joner er årtusenets mest populære norske skuespiller.

SAMMEN MED ANE: Ane Dahl Torp og Kristoffer Joner har jobbet sammen både i Gymnaslærer Pedersen og Kodenavn Hunter.
SAMMEN MED ANE: Ane Dahl Torp og Kristoffer Joner har jobbet sammen både i Gymnaslærer Pedersen og Kodenavn Hunter. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEHER.NO: I en undersøkelse Seher har gjennomført, kommer det soleklart frem at Kristoffer Joner (36) er den skuespilleren som hyppigst har figureret i norske filmer produsert mellom år 2000 og i dag.


Hele 13 norske spillefilmer har den allsidige rogalendingen på rollelista i den nevnte perioden. Det er flere enn noen andre norske skuespillere. Storsuksesser som Villmark, Gymnaslærer Pedersen og Mongoland er bare noen av disse. 


Joner ligger ikke på latsiden på andre områder heller. Tre kortfilmer og to serier har det blitt tid til siden årtusenskiftet. Tallene er hentet fra nettsiden IMdB.


Den siste storfilmen Joner spilte i var Pål Sletaunes Naboer, som høstet svært gode kritikker.


Det neste og 14. filmen vi får se Joner i, er filmen "Den store revejakten". Innspillinger starter til høsten, og Ulrik Imtiaz Rolfsen, regissøren bak Izzat, har regien.


Det har ikke lyktes Seher å komme i kontakt med skuespilleren selv. Hans manager Martin Braathen sier at Joner ikke gir kommentarer til pressen mellom filmer. Dette for ikke å bli "brukt opp" i mediene.


Kristoffer Joner (36) hadde i vinter stor suksess på norske TV-skjermer med serien "Kodenavn Hunter" der han spilte mot stjerneskuespilleren Ane Dahl Torp. Serien hadde i gjennomsnitt 864.000 seere ifølge tall fra NA24.


Kristoffer Joner slo igjennom i 1996 som oljearbeideren Ståle Pettersen i serien Offshore. Hans filmdebut kom med seersuksessen Detektor, der også Mads Ousdal, Hildegun Riise og Harald Eia hadde sentrale roller.


Joner begynte sin skuespillerkarriere i Rogaland Teaters Barnegruppe allerede som 14-åring. Etter rollen i Offshore og flere større filmroller, ble han i 2003 ble valgt til europeisk films Shooting Star.


Her kan du se listen over de hyppigst figurerende norske filmskuespillere siden årtusenskiftet. Seher påpeker at det kun er norskproduserte filmer som er tatt med i oversikten:


1. Kristoffer Joner, 13 filmer


2. Pia Tjelta, 8 filmer


3. Bjørn Floberg, 7 filmer


4. Bjørn Sundquist og Aksel Hennie, 6 filmer hver


6. Ane Dahl Torp, 5 filmer


 


 


 


 

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer