Kristoffer Joner:

Joner sykmeldt etter filminnspilling

- Et lett stunt som gikk galt.

ARBEIDSULYKKE: Det var i januar at skuespiller Kristoffer Joner (45) var uheldig og skadet seg på jobb. Ulykken resulterte i tre måneders sykmelding. Her under Amanda-utdelingen i fjor. Foto: Jan Kåre Ness / NTB Scanpix
ARBEIDSULYKKE: Det var i januar at skuespiller Kristoffer Joner (45) var uheldig og skadet seg på jobb. Ulykken resulterte i tre måneders sykmelding. Her under Amanda-utdelingen i fjor. Foto: Jan Kåre Ness / NTB Scanpix Vis mer

Det er i et intervju med Dagbladet at skuespiller Kristoffer Joner (45) forteller at beinbruddskaden han pådro seg under innspillingen av katastrofefilmen «Skjelvet» i januar, resulterte i tre måneders sykemelding.

Joner hadde bare fem dager igjen av innspillingen i Tsjekkia da arbeidsulykken, som sørget for at han måtte droppe hovedrollen i TV 2-serien «Kielergata», fant sted.

- Det var et lett stunt som gikk galt. Det var tåpelig. Jeg skulle skli forbi kamera på et skrått gulv, forteller rogalendingen til avisen.

- Ikke gøy

Det var først da 45-åringen kom hjem fra «Skjelvet»-innspilling, der han tross skaden fullførte opptakene, at det ble konstatert brudd i foten.

- Da fikk jeg streng beskjed om å ligge stille. Det var interessant. Tre måneder høres ikke så mye ut, men det er en stund når du skal ligge der. Så gøy er det ikke, sier han til Dagbladet.

KATASTROFEFILM: Oslo legges i grus 31. august 2018. Se første smakebit av «Skjelvet», som er oppfølgeren til storsuksessen «Bølgen». Video: Fantefilm/ Nordisk Film Distribusjon Vis mer Vis mer

«Skjelvet», som er oppfølgeren til «Bølgen», kommer på kino 31. august. Joner spilte også i sistnevnte film, i rollen som geologen Kristian Eikjord.

I filmene spiller Joner mot blant andre skuespiller Ane Dahl Torp (43), som er Joners kjæreste på lerretet.

Privat er 43-åringen singel, en tilværelse han trives godt i.

- Det er noe «nice» med å være singel, fortalte han til Dagbladet Magasinet tidligere denne måneden.

Singel i åtte år

I samme intervju påpekte Joner riktignok at han likevel ikke tror mennesker er skapt for å være alene.

- Jeg har en veldig fin jobb, en ekstremt sosial jobb, men jeg kommer hjem til tom leilighet, og da er det sånn: Ja, ja, her var det tomt, fortalte han.

Saken fortsetter under.

PREMIEREKLAR: Kristoffer Joner, Ane Dahl Torp og Jonas Oftebro måtte ha spesialtrening for å takle undervannscenene i den norske actionfilmen. Video: Sveinung U. Ystad Vis mer Vis mer

Tidligere var Joner sammen med regissør og manusforfatter Gine Therese Grønner, før forholdet tok slutt i 2010. De to datteren Téa Grønner Joner (14) sammen.

At Joner har vært singel etter bruddet med Grønner, betyr ikke nødvendigvis at han har gitt opp kjærligheten.

- Mange tror kanskje at forelskelse er en ungdomsgreie, men det morsomme er at det er en like reell problemstilling for førtiåringer. Det der forelskelsestullet, det stopper jo aldri, sa Joner til Se og Hør i 2013.

Spilte mot eksen

For to år spilte skuespilleren mot både ekskjæresten og datteren i kortfilmen «Krampaktig», som også er regissert av førstnevnte. I kortfilmen viser trekløveret virkeligheten bak «familie-glansbildet» som gjerne fremheves i sosiale medier.

Saken fortsetter under.

- Alle som har levd litt og har hatt lengre forhold vet at det er perioder som er tøffe og harde, og man blir kanskje slemme med hverandre, sa Kristoffer Joner til Dagbladet den gang.

Tidligere har skuespillerprofilen, som også er kjent fra filmer som «Villmark», «Mannen som elsket Yngve» og «Den siste revejakta», fortalt til Se og Hør at datteren har en egen evne til å sjarmere ham i senk:

- Jeg skulle kanskje vært strengere av og til. Hun er jo jente, og klarer å manipulere pappaen sin og vinner de fleste diskusjoner, men det må jeg bare slå meg til ro med, sa skuespilleren i 2012.

LES OGSÅ: - De utsetter bryllupet sitt