Jonas Gahr Støre:

Jonas Gahr Støres mor alvorlig syk

AP-leder Jonas Gahr Støre mistet faren Ulf Jonas Støre i januar. Nå er moren, Unni Gahr, innlagt på sykehus.

MISTET FAREN I JANUAR: Jonas Gahr Støre forteller til VG at han har hatt et vanskelig år. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
MISTET FAREN I JANUAR: Jonas Gahr Støre forteller til VG at han har hatt et vanskelig år. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Seoghør.no): - Hun er gammel og skjør, og på lørdag falt hun og brakk lårhalsen. Hun ble operert lørdag kveld, sier AP-leder Jonas Gahr Støre (56) til VG.

56-åringen forteller til avisen at han mandag formiddag ventet på beskjed om at moren hans, Unni Gahr (86), skulle flyttes fra sykehuset til sykehjemmet.

Selv tilbragte han helgen på sykehuset med moren, men måtte også planlegge APs plan for norsk eldreomsorg.

Det ga ham et nødvendig perspektiv.

– For hennes del er det en trygg utskrivning, for hun skal til det sykehjemmet hun kom fra, hvor de kjenner henne. Det er en av de mest sårbare fasene for mange, at de enten blir skrevet ut til utrygge hjem eller kan være utrygge på om de får den oppfølgingen de trenger utenfor sykehuset, sier han.

Mistet faren i januar

Jonas Gahr Støre mistet faren Ulf Jonas Støre i januar i år. Da hadde han vært innlagt på Cathinka Gulberg Sykehjem i Oslo i nesten tre år.

- Faren min har vært på sykehjem i snart tre år. Han begynte å bli dårligere rett før nyttår. Familien har fulgt ham nært på denne siste reisen. Det har opptatt meg mest de siste dagene, fortalte Støre til Dagens Næringsliv rett før faren døde.

Til VG forteller 56-åringen at det har vært et år med mange sterke inntrykk.

Han forteller at det har vært vanskelig å følge foreldrene i deres siste fase av livet, samtidig som han har stått i en hektisk jobb som partileder.

PARODI: Under siste møte i stortingsgruppa til Arbeiderpartiet lure nestleder Hadia Tajik, og flere andre, partileder Jonas Gahr Støre. De var inspirert av det mye omtalte kabinettmøtet til Donald Trump, og fikk en tilsynelatende utilpass Støre til å bryte ut i latter. Video: CNN / Arbeiderpartiet Vis mer

Vil satse på Norden

Denne høsten er det stortingsvalg i Norge. Til Dagbladet Pluss forteller Jonas Gahr Støre hvilken rolle han vil ta som statsminister.

Han vil ikke sammenligne seg med Jens Stolenberg, men forteller at «jeg er meg, og dette er min tid.»

Videre forteller han at han vil satse på et samlet nordisk forsvar og tror at landene kan få tettere kontakt.

- Jeg blir en statsminister som vil bruke mer tid på det internasjonale, fordi det er viktigere nå enn det har vært før, og fordi vi har en mer usikker sikkerhetspolitisk situasjon. Det henger sammen med det vi skal få til i Norge, sier han.

Det viktigste er likevel å gjøre «det viktigste for Norge til det viktigste i politikken.»

LES OGSÅ: - Jeg hadde en litt ensom periode i livet

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer