Jon Michelet har fått kreft

Nå utsettes bokprosjektet.

FÅR BEHANDLING: Forfatter Jon Michelet har fått kreft i svelget. Nå får han behandling ved Radiumhospitalet. Foto: Gitte Johannessen / NTB
FÅR BEHANDLING: Forfatter Jon Michelet har fått kreft i svelget. Nå får han behandling ved Radiumhospitalet. Foto: Gitte Johannessen / NTB Vis mer

(Seoghør.no): Den suksessrike forfatteren Jon Michelet er rammet av kreft. Det opplyser Oktober forlag overfor Dagsavisen.

- Jon Michelet har kreft i svelget. Han får nå behandling på Radiumhospitalet, opplyser forlagssjef Ingeri Engelstad i Oktober.

For kort tid siden sto sjette bind av Jon Michelets bokserie «En sjøens helt» på forlagets utgivelsesliste for høsten 2017. Det gjør den ikke lenger.

- Det ble nylig klart at Jon Michelet var syk. Dermed trakk vi boka fra høstlisten. Legene sier de skal få ham frisk. Nå må Michelet prioritere behandling og rekonvalesens før han skriver videre på romanen, sier Engelstad overfor avisen.

- Det går fremover

Overfor Seoghør.no forteller Michelet at han nå tar en dag av gangen.

- Det går fremover, så det er bra, sier Jon Michelet, uten å ville utdype saken noe ytterligere på nåværende tidspunkt.

I en pressemelding opplyser forlaget at den avsluttende boka «Krigerens hjemkomst» utkommer når Michelet har fått skrevet den ferdig. Bokserien er også i ferd med å realiseres som tv-serie for NRK.

De fem bøkene som allerede er utkommet har fått strålende kritikker og har toppet bestselgerlistene helt fra starten i 2012. Det samlede opplaget er på 753.000 eksemplarer.

Har hatt kreft tidligere

Michelet har tidligere vært rammet av prostatakreft. Da han i 2008 var gjest i Anne Lindmos talkshow-program «Store Studio», forklarte han at bøkene om Vilhelm Thygesen hjalp ham gjennom prosessen.

Det å gi hovedpersonen samme sykdom, var nøye gjennomtenkt av forfatteren.

- Jeg fikk en diagnose som er alvorlig i juni, prostatakreft, og jeg skrev av meg min egen elendighet på Vilhelm Thygesen, samtidig som jeg gjorde det med et glimt i øyet, sa Michelet i tv-programmet.

Forfatteren innrømmet også at det hadde vært en tøff kamp, og at han følte at han måtte ta sykdommen alvorlig i boka.

- Det er veldig mye av meg i denne boka. Jeg tillater meg, i en kriminalroman som dette, å bruke personlige erfaringer, kanskje mer enn det som er vanlig i krim. Men jeg våger det, for jeg tenker at når man først skal skrive om et så alvorlig tema, så må man være åpenhjertig, sa Michelet.

Michelet debuterte litterært i 1975 med kriminalromanen Den drukner ei som henges skal. Han har utgitt romaner, barnebøker, skuespill og sakprosa. Flere av Michelets kriminalromaner med Vilhelm Thygesen i hovedrollen ble brukt som grunnlag for kriminalserien «Thygesen» på NRK.

Seoghør.no kommer med mer.