VETERANER: Ingrid Gjessing Linhave var med i «Nytt på nytt» i tre å sammen med veteranene Knut Nærum og Jon Almaas. Til våren er ingen av dem med i sesongen. Foto: Morten Eik, Se og Hør
VETERANER: Ingrid Gjessing Linhave var med i «Nytt på nytt» i tre å sammen med veteranene Knut Nærum og Jon Almaas. Til våren er ingen av dem med i sesongen. Foto: Morten Eik, Se og Hør Vis mer

Ingrid Gjessing Linhave og Jon Almaas:

- Jon fikk meg til å rødme som en stolt lillesøster

Ingrid Gjessing Linhaves teatertur med «Nytt på nytt»-kollegaen ble en spesiell affære.

Publisert

SEOGHØR.NO: I begynnelsen av oktober kunne Seoghør.no avsløre at NRK-programleder Jon Almaas (49) gir seg i kanalen før jul. Torsdag denne uken spilles Almaas inn sin siste episode av «Nytt for nytt» inn.

Ingrid Gjessing Linhave (39), som var fast deltager fra 2013-2015, sier til Her og Nå at hun har hatt mange spesielle øyeblikk med Jon både i og utenfor TV-studioet.

Et av de mest spesielle skjedde under en tur til den skotske byen Edinburgh.

- Vi var på en forestilling med improvisasjonsteater hvor hele stykket stoppet opp, for han som var konferansier fikk øye på Jon, og hadde aldri sett en så kjekk mann i publikum.

- Plutselig handlet alt om Jon, og jeg satt ved siden av som en rødmende litt stolt lillesøster. Jon er så lite selvopptatt at han sikkert ikke husker engang, men for meg var det stas.

Går til TVNorge

Nå er derimot suksessepoken over for Jon Almaas' del, og TVNorge blir hans nye arbeidsplass.

- Det er ikke med lett hjerte jeg nå har bestemt meg for å forlate NRK. NRK har vært hele mitt voksne arbeidsliv, og det er en arbeidsplass og en institusjon jeg er ekstremt glad i.

DAGENS GJENG: Jon Almaas med «Nytt på nytt»-kollegene Pernille Sørensen og Johan Golden. Foto: Tore Skaar, Se og Hør
DAGENS GJENG: Jon Almaas med «Nytt på nytt»-kollegene Pernille Sørensen og Johan Golden. Foto: Tore Skaar, Se og Hør Vis mer

- Jeg er utrolig stolt av det mine gode kolleger og jeg har fått til gjennom 17 år med Nytt på Nytt, men nå føler jeg tiden er inne for å prøve noe annet og nytt, sa Jon Almaas til NRK.no i oktober.

Komikeren Bård Tufte Johansen (47) overtar sjefsstolen i «Nytt på nytt».

Populær mann

Helt siden starten i 1999 har Jon Almaas ledet programmet, som regnes som en del av «Gullrekka» på NRK1.

Programmet har vunnet fem Gullruten-priser og seks Komipriser. I tillegg har Almaas sikret seg tre Gullruten-priser i kategorien «beste mannlige programleder», i 2002, 2003 og i 2011.

Han ble også nominert i samme kategori i 2014, men da stakk «Karl Johan»-programleder Erik Solbakken av med seieren.

- Jeg har det jeg trenger, og har vunnet tre ganger før. Det er overraskende at jeg fortsatt blir nominert, sa Almaas til Seoghør.no den gang og fortsatte:

- Jeg har en «Gullruten»-statuett i bilen, en på hytta og en på peishylla. Så jeg har egentlig ikke plass til flere.

Se video fra Jon Almaas' aller første «Nytt på nytt»-sending nedenfor:

- MAGEPLASK: «Nytt på Nytt» ble ikke spådd noen lysende framtid av Dagbladets anmelder, etter premieren i 1999. Her kan du se Jon Almaas åpne den aller første sendingen. Video: NRK Vis mer

Høy utskiftning

I årenes løp er det skjedd en rekk omrokkeringer i panelet for øvrig. At programlederen nå takker for seg er imidlertid historisk.

Da Jon Almaas startet opp i 1999 var det den gang sammen med Anne-Kat. Hærland og Knut Nærum.

Hærland var den første til å forlate programmet i 2007. Like etter ble det klart at Linn Skåber skulle ta over stafettpinnen, før også hun forlot det populære programmet i 2013.

Nærum var på sin side tilknyttet programmet i hele 16 år, før også han mønstret av i fjor.

Panelet består i dag av Pernille Sørensen og Johan Golden. Begge blir igjen i programmet, og skal sammen med Bård more norske TV-seere i 2017.

GIR SEG: Etter over 17 år som programleder i «Nytt på Nytt» skal Jon Almaas slutte. Programmet skal likevel ikke svinne hen. Etter nyttår tar en av landets mest profilerte komikere over Jons rolle. Foto: NTB Scanpix / NRK
GIR SEG: Etter over 17 år som programleder i «Nytt på Nytt» skal Jon Almaas slutte. Programmet skal likevel ikke svinne hen. Etter nyttår tar en av landets mest profilerte komikere over Jons rolle. Foto: NTB Scanpix / NRK Vis mer

LES OGSÅ: Disse skal lede «Kvelden før kvelden» på NRK

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer