Jon Almaas:

Jon Almaas innrømmer sin største barriere

Den populære programlederen kan snakke om det meste. Men han sliter når det kommer følelser inn i bildet ...

TAUS MANN:
- Lysten og behovet til å
fortelle om meg selv har
aldri vært til stede, sier
Jon Almaas. Til Se og Hør
letter han likevel litt på
sløret om sine private
følelser. Foto: Espen Solli / Se og Hør
TAUS MANN: - Lysten og behovet til å fortelle om meg selv har aldri vært til stede, sier Jon Almaas. Til Se og Hør letter han likevel litt på sløret om sine private følelser. Foto: Espen Solli / Se og Hør Vis mer
Publisert

(Se og Hør): I mange år har programleder Jon Almaas (50) underholdt nordmenn ved å ta for seg hverdagslige temaer med et skråblikk.

Både gjennom NRKs «Nytt på nytt» og «Side om side» - og i høst med «Praktisk info med Jon Almaas» på TVNorge har han truffet nordmenns hjerter.

Sammen med Anne Rimmen (36) har han også ledet TVNorges direktesendte OL-show hver kveld. Jon innrømmer at han har en barriere på det personlige plan når følelser blir tema.

Myke ord

Da NRKs Ole Torp (66) i fjor høst ga ut boken «Ord som får voksne menn til å gråte» på Kagge forlag, var Almaas en av bidragsyterne som delte en tekst eller et dikt som betyr mye for dem.

Familiefaren Jon hadde valgt Arnulf Øverlands dikt «Jeg går omkring», og skrev selv noen åpenhjertige linjer om sitt indre dilemma:

«Det er mye jeg vil si til mine nærmeste, som jeg ikke sier. Jeg elsker deg. Jeg er glad i deg».

- Jeg får det ikke til, og synes det virker platt og klisjéfylt. Men jeg jobber med saken. Jeg har vel fremdeles noen år på meg, fortalte han.

Harde menn

Til Se og Hør er Jon åpen om innholdet i boken.

- Kostet det deg mye å skrive om dette «vanskelige» for deg?

- Nei, men jeg håper jo at familien min aldri får sett det, sier programlederen og ler.

Han vedgår at han er oppdratt i god norsk einstøingtradisjon.

- Jeg er jo vokst opp med farfar som satt der med geipen i hjørnet. På farssiden i min slekt har det ikke vært sagt så mye. Så jeg kjenner meg mye igjen i diktet fra Øverland, men jeg har både barn og kone som er mer utagerende enn meg. Når jeg har en datter som om kvelden kysser meg og sier: «Pappa, jeg elsker deg» - så må jeg jo også svare det samme tilbake. Dermed tvinges jeg også til utlevering av følelser, sier Almaas ærlig.

OL-KOLLEGER:
- Hun er klippen
min. Jeg blir
nervøs av at noen
kan være så rolig
i stressede situasjoner,
skryter Jon
av kollega Anne
Rimmen. Foto: Espen Solli / Se og Hør
OL-KOLLEGER: - Hun er klippen min. Jeg blir nervøs av at noen kan være så rolig i stressede situasjoner, skryter Jon av kollega Anne Rimmen. Foto: Espen Solli / Se og Hør Vis mer

Ble aldri god i idrett

Men under OL kunne Almaas fokusere på det sportslige.

TVNorges programleder, som selv er en ivrig mosjonist, vet hvor mye arbeid som ligger bak for idrettens eliteutøvere. Personlig var han nemlig hakket for bedagelig anlagt i oppveksten:

- Jeg ble ikke god i idrett, fordi jeg aldri skjønte at man måtte trene mye. Jeg satt på gutterommet og drømte om å bli en god ishockeyspiller - men jeg satt der og bladde i hockeyblader fremfor å trene. Derfor er jeg full av beundring for dem som på et tidlig tidspunkt skjønner - og orker - å legge ned den innsatsen det tar til å bli god i noe!

- Flere barn

Den tidligere «Nytt på nytt»-programlederen og nå TVNorge-profilen har to barn på 12 og 15 år, sammen med kona Ellen Christin Heider, i tillegg til at han har to bonusdøtre.

I forbindelse med farsdagen i november i fjor, fortalte Jon at han fremdeles hadde tilværelsen som småbarnspappa friskt i minne.

KJEMPERAR: Da Dagbladet møtte «Nytt på nytt»-kollegaene til Jon Almaas etter innspillingen av den siste episoden med Almaas som programleder, kom sannheten fram. Video: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer Vis mer

På spørsmål om han ville hatt flere barn, kunne programlederen fortelle at han i så måte skulle startet tidligere.

- Jeg kunne gjerne hatt flere barn, men da skulle jeg startet tidligere. Mine barn er i den alderen at de kan passe på seg selv, og at det da skal komme en liten tass og stikke kjepper i hjulene mine, det hadde ikke passet inn i mitt privatliv nå, sa han muntert til Dagbladet og understreket:

- Men jeg kunne godt hatt fem barn, det er veldig hyggelig med barn. Akkurat nå er det bare veldig fint som det er.

LES OGSÅ: Drømte om å bli filmstjerne

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer