INGEN PARTYLØVE: Jon Almaas forteller at han ikke er så glad i oppmerksomhet, men at han trives i TV-ruta. 50-årsdagen vil mest sannsynlig gå rolig for seg. FOTO: Morten Eik/Se og Hør.
INGEN PARTYLØVE: Jon Almaas forteller at han ikke er så glad i oppmerksomhet, men at han trives i TV-ruta. 50-årsdagen vil mest sannsynlig gå rolig for seg. FOTO: Morten Eik/Se og Hør.Vis mer

Jon Almaas:

Jon Almaas har uvanlige planer for 50-årsdagen

TV-profilen nekter å feire jubileumet.

(Seoghør.no.): Helt siden 1999 har Jon Almaas vært kongen av fredagskvelden gjennom det populære humorprogrammet «Nytt på Nytt». I fjor annonserte han at han slutter i programleder-jobben, og meldte overgang til TVNorge, der han snart er aktuelt med sitt eget talkshow «Praktisk info med Jon Almaas».

I SALG NÅ:I nyeste nummer kan du lese mer om Jon Almaas. Faksimile: Se og Hør
I SALG NÅ:I nyeste nummer kan du lese mer om Jon Almaas. Faksimile: Se og Hør Vis mer

Begivenhetene står i kø for Almaas, som fyller 50 år 29. august. Det som for mange er en stor merkedag, håper derimot Almaas vil passere upåaktet hen.

- Jeg har ikke tenkt så mye på bursdagen min ennå, forteller han når Se og Hør møter ham under TVNorges høstlansering tidligere i sommer.

Ingen fest

At venner og familie steller i stand til fest, er derimot usannsynlig.

- Det blir ikke noe feiring eller fest. Jeg har aldri vært spesielt opptatt av det. Jeg har heller fokus på andre ting i høst, forteller han og sikter til sitt eget talkshow.

Oppmerksomhet er han heller ikke så opptatt av.

- Jeg synes det er gøy å være på TV. Det er noe jeg er flink til, men jeg har ikke noe behov for å vise meg frem og få oppmerksomhet.

EN EPOKE OVER: Her får Almaas klemmer av gode kollegaer på siste arbeidsdag i «Nytt på Nytt». I hele 17 år ledet han det populære programmet.
EN EPOKE OVER: Her får Almaas klemmer av gode kollegaer på siste arbeidsdag i «Nytt på Nytt». I hele 17 år ledet han det populære programmet. Vis mer

Innspillingen starter i september, og mange av Jons fans vil nok også følge med på ham i den nye TV-jobben. Almaas skal lage et talkshow der han skal «snakke med folk han er nysgjerrig på» og «vise frem ting». Selvskrytende kjendisgjester har han derimot lite til overs for.

- Vi skal lage et litt annerledes talkshow enn det man er vant til fra USA og Norge, der mye dreier seg om kjendiser som kommer for å lansere og promotere ting.

I superform

Det er ingen tvil om at den nybakte 50-åringen holder seg svært godt. I årevis har han vært mange nordmenns drømmemann, og han er kjent for å ta vare på formen. I promofilmen for Almaas’ talkshow får vi se programlederen utføre flere spenstige yogaøvelser, men han vil ikke avsløre om han trener yoga på fritiden.

- Jeg er et naturtalent. Når jeg blir eldre burde jeg begynne med det, sier han kryptisk.

SPREK: Almaas kan hevde seg i flere idretter. Her løper han halvmaraton i hovedstaden i 2012. FOTO: NTB Scanpix
SPREK: Almaas kan hevde seg i flere idretter. Her løper han halvmaraton i hovedstaden i 2012. FOTO: NTB Scanpix Vis mer

Det som er sikkert er at Jon er en svært sporty fyr. I Birkebeinerrennet er han som en veteran å regne, og han elsker å stå på ski.

I 2014 gikk han til og med «verdens hardeste triatlon», Norseman Xtreme. Der kjempet den barske TV-profilen seg gjennom 3,8 kilometer svømming, 180 kilometer sykling over Hardangervidda og en løpe-etappe på 42 kilometer! Han endte på 105. plass etter 14 timer.

- Dette var «once in a lifetime», uttalte en sliten TV-stjerne til Dagens Næringsliv.

Det var i fjor det ble kjent at 50-åringen forlater NRK, og at han med det overlater stafettpinnen i «Nytt på nytt» til Bård Tufte Johansen.

– Det er ikke med lett hjerte jeg nå har bestemt meg for å forlate NRK. NRK har vært hele mitt voksne arbeidsliv, og det er en arbeidsplass og en institusjon jeg er ekstremt glad i. Jeg er utrolig stolt av det mine gode kolleger og jeg har fått til gjennom 17 år med Nytt på Nytt, men nå føler jeg tiden er inne for å prøve noe annet og nytt, sa Jon Almaas den gangen til NRK.no.

LES OGSÅ: Drømte om å bli filmstjerne

KJEKKAS: Almaas er mange kvinners drømmemann. Her under innspillingen av «Side om side». Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
KJEKKAS: Almaas er mange kvinners drømmemann. Her under innspillingen av «Side om side». Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet Vis mer