Jon Almaas gir seg i «Nytt på nytt» - Bård Tufte Johansen overtar

Etter 17 år i programlederstolen er det slutt for Jon Almaas i "Nytt på nytt". Komikerkongen Bård Tufte Johansen skal ta over.

GIR SEG: Etter over 17 år som programleder i «Nytt på Nytt» skal Jon Almaas slutte. Det får Seoghør.no bekreftet. Programmet skal likevel ikke svinne hen. Etter nyttår tar en av landets mest profilerte komikere over Jons rolle.  Foto: NTB Scanpix / NRK
GIR SEG: Etter over 17 år som programleder i «Nytt på Nytt» skal Jon Almaas slutte. Det får Seoghør.no bekreftet. Programmet skal likevel ikke svinne hen. Etter nyttår tar en av landets mest profilerte komikere over Jons rolle. Foto: NTB Scanpix / NRK Vis mer

SEOGHØR.NO: I formiddag kunne Seoghør.no avsløre at NRK-programleder Jon Almaas (49) gir seg i kanalen før jul, og at komiker Bård Tufte Johansen (47) overtar sjefsstolen i en av tidenes største underholdningssuksesser "Nytt på nytt".

Nå er nyheten bekreftet både av Almaas, NRK og TVNorge, som blir programlederens nye arbeidsplass.

Den 9. april 1999 hadde første episode av «Nytt på nytt» premiere på NRK 1.

Det populære humorprogrammet har siden den gang vært ledet av Jon Almaas, som med sin vittige humor har sjarmert Norge i senk.

Gjesteprogramlederne ved hans side har blitt byttet ut flere ganger, mens Jon har sittet i sin faste stol helt siden startskuddet gikk. Han har faktisk bare vært borte fra innspilling én gang

Nå skal derimot suksessepoken være over for Jon Almaas' del. Etter det Seoghør.no vet, skal den populære 49-åringen fra nyttår forlate NRK-flaggskipet etter 17 år.

– Det er ikke med lett hjerte jeg nå har bestemt meg for å forlate NRK. NRK har vært hele mitt voksne arbeidsliv, og det er en arbeidsplass og en institusjon jeg er ekstremt glad i. Jeg er utrolig stolt av det mine gode kolleger og jeg har fått til gjennom 17 år med Nytt på Nytt, men nå føler jeg tiden er inne for å prøve noe annet og nytt, sier Jon Almaas til NRK.no.

Almaas' siste arbeidsdag blir 2. desember.

VG får bekreftet fra TVNorge at de henter Jon Almaas fra statskanalen.

– Vi mener alvor når vi sier at vi tar humor på alvor. Jon Almaas er en av landets aller mest folkekjære programledere, og det er utrolig gøy å kunne si at han nå er en del av vår humorstall, sier Eivind Landsverk, programdirektør i Discovery Networks.

Gir stafettpinnen videre

Jon, som også er å se hver lørdag i «Side om side» på NRK, er for mange hele kjernen i humorshowet. Den seriøse programlederens presentasjon av segmentet «ukas viktigste nyheter» og stålkontrollen han har i programmet, har fått nordmenn til å le siden 90-tallet.

Programmet skal likevel ikke av lufta selv om Jon forsvinner. 

Kommende vinter skal nemlig 49-åringens sko fylles av Bård Tufte Johansen (47) . Bård har siden starten av 1990-tallet vært en av landets fremste moromenn, og har i flere tiår fengslet seere med sine sprø sketsjer. 

Etter at Seoghør.no brakte nyheten om at komikeren ble Almaas' arvtager på skjermen, valgte NRKs underholdningsredaktør Charlo Halvorsen å bekrefte saken overfor NRK.no.

- Han er kanskje, ved siden Jon Almaas, den morsomste mannen i Norge for tiden.

Bård var ifølge VG Jon sin vikar den ene gangen har var borte fra skjermen. Det var i 2011, og Bård sammenlignet det med å være kongen.

- Det er litt som om Kongen skulle være sjuk. Man blir bare nødt til å stille opp, sier Bård Tufte Johansen til avisen da. 

Saken fortsetter nedenfor.

TAR OVER: Bård Tufte Johansen går fra nyttår av i Jon Almaas' sko. Han skal losjere gjester og seere gjennom «Nytt på Nytt» fra nyttår av. Bildet er tatt i forbindelse med Bårds show «Mann (44)» på Latter i 2014. Foto: NTB scanpix
TAR OVER: Bård Tufte Johansen går fra nyttår av i Jon Almaas' sko. Han skal losjere gjester og seere gjennom «Nytt på Nytt» fra nyttår av. Bildet er tatt i forbindelse med Bårds show «Mann (44)» på Latter i 2014. Foto: NTB scanpix Vis mer

Populær mann

Helt siden starten i 1999 har Jon Almaas ledet programmet, som regnet som en del av «Gullrekka» på NRK1. 

Programmet har vunnet fem Gullruten-priser og seks Komipriser. I tillegg har Almaas sikret seg tre Gullruten-priser i kategorien «beste mannlige programleder», i 2002, 2003 og i 2011.

Han ble også nominert i samme kategori i 2014, men da stakk «Karl Johan»-programleder Erik Solbakken av med seieren.

- Jeg har det jeg trenger, og har vunnet tre ganger før. Det er overraskende at jeg fortsatt blir nominert, sa Almaas til Seoghør.no den gang og fortsatte:

- Jeg har en «Gullruten»-statuett i bilen, en på hytta og en på peishylla. Så jeg har egentlig ikke plass til flere. 

Se video fra Jon Almaas' aller første «Nytt på nytt»-sending nedenfor:

Høy utskifting 

I årenes løp er det skjedd en rekke omrokkeringer i panelet for øvrig. At programlederen nå takker for seg er imidlertid historisk.

Da Jon Almaas startet opp i 1999 var det den gang sammen med Anne-Kat. Hærland og Knut Nærum.

Hærland var den første til å forlate programmet i 2007. Like etter ble det klart at Linn Skåber skulle ta over stafettpinnen, før også hun forlot det populære programmet i 2013.

Nærum var på sin side tilknyttet programmet i hele 16 år, før også han mønstret av i fjor.

Foruten en rekke vikarer har også Ingrid Gjessing Linhave vært fast paneldeltaker fra 2013 til 2015, samt at Trond-Viggo Torgersen har vært en sentral vikar i satireprogrammet. 

Panelet består i dag av Pernille Sørensen og Johan Golden. Begge blir igjen i programmet, og skal sammen med Bård more norske TV-seere i 2017. 

Det har foreløpig ikke lykkes Seoghør.no å få noen kommentar fra Jon Almaas eller Charlo Halvorsen, underholdningsredaktør i NRK.

Bård Tufte Johansen sier at han ikke vil kommentere nyheten.

GIR SEG: Etter over 17 år som programleder i «Nytt på Nytt» skal Jon Almaas slutte. I dag er det Pernille Sørensen, Jon Almaas og Johan Golden som er i å se i programmet.  Foto: Anne Liv Ekroll, NRK
GIR SEG: Etter over 17 år som programleder i «Nytt på Nytt» skal Jon Almaas slutte. I dag er det Pernille Sørensen, Jon Almaas og Johan Golden som er i å se i programmet. Foto: Anne Liv Ekroll, NRK Vis mer

LES OGSÅ: Viser frem kunstner på hesteryggen