NEKTES Å SPILLE INN "JOKKE"-LÅT: Madeleine Mathiassen, Silje Therese Bjerke og Caroline Holmskau i den nye jentegruppen "Tiara" får ikke gi ut sin omskrevne "Jokke"-låt "Her kommer sommeren". Foto: Seher.no, Sølve Hindhamar
NEKTES Å SPILLE INN "JOKKE"-LÅT: Madeleine Mathiassen, Silje Therese Bjerke og Caroline Holmskau i den nye jentegruppen "Tiara" får ikke gi ut sin omskrevne "Jokke"-låt "Her kommer sommeren". Foto: Seher.no, Sølve HindhamarVis mer

"Jokke"-låt stoppes

- Er ment som en hyllest, sier den nye jentegruppen Tiara. Se videoen her!

SEHER.NO: Åtte år etter sin død, er rockeren Joachim Nielsen - også kjent som "Jokke"- fortsatt et populært navn i musikk-Norge.

I fjor hadde popartisten Ingrid Olava stor suksess på YouTube med sin cover-versjon av låta "Her kommer vinteren", og nå satser den nye norske jentegruppa Tiara på å gjøre det samme med sin omskrevne versjon "Her kommer sommeren".

- Vi hadde lyst til å lage en låt for folk på vår egen alder, sier jentene Madeleine Mathiassen (18), Silje Therese Bjerken (17) og Caroline Holmskau (18) til Seher.no.

Det ferske pop-prosjektet har imidlertid møtt på problemer allerede før lansering

Sier nei til omskrivninger
Ifølge jentenes management fikk de avslag fra rettighetshaverne til "Jokke"s låter om å gi ut låta, siden de ikke tillater omskrivninger.

Det har ikke lykkes Seher.no å få tak i noen fra "Jokkes" plateselskap til å kommentere saken.

Jentene har likevel bestemt seg for å spille inn låt og video - for å få erfaring sammen og som oppvarming til sin første egenlagde single, som er planlagt til høsten.

- Ment som hyllest
Gruppen "Tiara" - som kaller seg for lidenskapelige "Jokke"-fans - håper imidlertid at rettighetshaverne skal skifte mening når de får høre den ferdige låten.

- Vi er litt redd for å få "Jokke"-fansen på nakken, men mener jo bare dette som en hyllest, sier jentene, til Seher.no mens de forberedte seg til musikkvideoinnspilling.

Selv om både Caroline og Madeleine tidligere har jobbet som modeller, understreker de at ikke vil settes i samme kategori som glamourmodellene Linni Meister og Negar Khan - som begge har sluppet nye singler den siste tiden.

- Vi driver ikke med "modellpop", og kommer ikke til å kle av oss i videoene våre, sier jentene bestemt til Seher.no.

Har du et kjendistips? Tips oss på seher@seher.no eller ring vår tipstelefon 93076767!

LES OGSÅ: Langer ut mot Erik og Kriss